Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Lily Allen - „Sheezus”

© publicitātes foto

Britu popzvaigzne Lilija Alena uz kādu laiku bija pazudusi no aktīvās mūzikas aprites (iepriekšējais viņas albums „It's Not Me, It's You” tika izdots 2009. gadā), kas saistīts ar laika veltīšanu ģimenes dzīvei, taču 2012. gada jūnijā pieteica savu atgriešanos un pauda apņēmību sākt darbu pie sava trešā studijas albuma.

Nu 28 gadus vecās dziedātājas garadarbs jau ir veikalu plauktos – tā nosaukums ir „Sheezus”, kas ir kā neliels sveiciens reperim Kanjem Vestam, kurš savu pērn klajā laisto ripuli bija nodēvējis par „Yeezus”. Starp citu, albumā ir vēl vairāki vēstījumi, piemēram, singls „Hard Out Here”, kurā Lilija Alena asprātīgi ironizējusi par popmūzikā šobrīd valdošajām tendencēm (pārmērīgo seksismu un citām „mailijsairusībām”). Pats albums veltīts pāragri mūžībā aizgājušajai dziedātājai Eimijai Vainhausai, ar kuru Lilija savā karjerā ilgus gadus bija virzījusies it kā paralēli (abas kļuva slavenas 2006. gadā), taču iznākums, kā zināms, ir radikāli atšķirīgāks... „Sheezus” debitēja britu topa pirmajā vietā un saņēma diezgan labvēlīgas mūzikas kritiķu atsauksmes, kurās īpaši uzteikti dziesmu teksti. Jāpiebilst, ka diska producents ir dueta „The Bird And The Bee” dalībnieks Gregs Kerstins, kas sadarbojies ar Pinku, Kešu un citām popzvaigznēm.

PAR. Nekaitīgs albums ar vairākām labām kompozīcijām, no kurām interesantākā šķiet tieši minētā „Hard Out Here” ar dejisko ritmu un „smago” tekstu. Atzīmēšanas vērtas noteikti ir arī smieklīgā „As Long As I Got You” un tādā kā vāciskā sintīpopa stilā ieturētā „Url Badman”. Un, protams, bonusā iekļautā Lilijas versija par grupas „Keane” dziesmu „Somewhere Only We Know” (tā bija iekļauta viņu 2004. gadā izdotajā CD „Hopes And Fears”) – no popdziedātājas puses liela uzdrīkstēšanās, kas beigusies itin veiksmīgi.

PRET. Brīžiem šķiet, ka Lilija Alenas vokālam trūkst jaudas, taču tāda jau nu ir viņas dziedāšanas maniere. Daudzi gabali velk uz miegu, un, protams, ka te nav neviens pat uz pusi tik spēcīgs singls kā 2006. gadā izdotā dziesma „Smile”.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.