Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

ASTROLOĢIJA: Kura valsts ir vispiemērotākā ceļojumiem?

© uzdevumi.lv

Da­žā­du zo­di­aka zīm­ju tem­pe­ra­ments at­klāj, ku­ra valsts cil­vē­kam ir vis­pie­mē­ro­tā­kā ce­ļo­ju­miem un ku­ra – ne. Kat­ram no mums ir ze­mes, ku­rās vis­kom­for­tab­lāk va­ram at­pūs­ties.

Tā­lās ze­mes cil­vē­ku vi­li­na tie­ši ar vi­ņa kon­krē­ta­jām in­te­re­sēm Pie­mē­ram, Vē­ži va­rē­tu do­ties uz Ti­be­tu gūt mie­ru un har­mo­ni­ju, Sva­rus pie­sais­ta ti­be­tie­šu ezo­tē­ris­kās zi­nā­ša­nas, bet Skor­pi­onus šo zi­nā­ša­nu dzi­ļā­kie no­slē­pu­mi un arī da­ba. Kat­ram cil­vē­kam no­teik­ti ir ze­me, ku­rā no­kļūs­tot, sa­pro­ti, ka tā ir ra­dī­ta tie­ši tev.

Auna pie­dzī­vo­ju­mu al­kas

Auna zo­di­aka zī­mes pār­stāv­ji lab­prāt ce­ļo uz Ēģip­ti, Ma­ro­ku, Sa­ūda Arā­bi­ju. Vi­ņu ugu­nī­gā ener­ģi­ja brī­niš­ķī­gi re­zo­nē ar šo zem­ju un tuk­sne­šu de­dzi­no­šo sau­li. Tā­pat Auni iz­vē­lē­tos Ke­ni­ju vai Tan­zā­ni­ju, vi­ņi gri­bē­tu uz­kāpt Ki­li­man­džā­ro, pie­da­lī­ties sa­fa­ri. Aunam ļo­ti ne­tīk gar­lai­cī­ba, tā­pēc, pie­mē­ram, Beļ­ģi­jā, Če­hi­jā vai So­mi­jā vi­ņiem ne­būs in­te­re­san­ti. Sa­vu­kārt stin­grā un strā­dī­gā Vā­ci­ja Auna zī­mē dzi­mu­ša­jiem būs pie­mē­ro­ta. Tā ir tik­pat paš­pār­lie­ci­nā­ta un ener­ģis­ka, rei­zēm stū­rai­na, ta­ču ide­ālis­tis­ka un uz­ti­ca­ma, tā­pat kā šīs zī­mes pār­stāv­ji. Ja Auni brauc at­pūs­ties, tad bie­ži no­kļūst fes­ti­vā­lu un svēt­ku epi­cen­trā.

 

Vēr­ši vē­las kom­for­tu

No vie­nas pus­es, Vēr­sis alkst pie­dzī­vo­ju­mus, no ot­ras – mā­jī­gu­mu un mie­rī­gu dzī­vo­ša­nu pēc fen šui prin­ci­piem ie­kār­to­tā omu­lī­gā mā­jok­li. Ie­spē­jams, tie­ši tā­pēc Vēr­sis vis­drī­zāk iz­vē­lē­sies brī­niš­ķī­go Nor­vē­ģi­ju ar tās mī­tis­ko da­bu un augst­o kom­for­ta un dro­šī­bas lī­me­ni vai An­gli­ju, vai Ja­pā­nu. Krāš­ņā Mas­ka­va, mā­jī­gā Švei­ce – šīs vie­tas ir pie­mē­ro­tas, lai īs­te­no­tu Vēr­ša zī­mē dzi­mu­šo tiek­ša­nos uz kom­for­tu, ma­te­ri­ālo vēr­tī­bu mī­les­tī­bu un kva­li­ta­tī­vu uz­tu­ru. Āf­ri­ka – vie­ta, kas Vēr­ša zī­mē dzi­mu­šos sais­ta vis­ma­zāk.

Do­do­ties at­pū­tā, Vēr­ši no­vēr­tē ie­spē­ju no­bau­dīt na­ci­onā­lās vir­tu­ves la­bu­mus.

 

Dvī­ņu lie­lo ie­spē­ju ze­mes

Gai­sī­ga­jiem Dvī­ņiem ide­āls ce­ļo­ju­mu marš­ruts sais­tās ar Ame­ri­ku – mo­der­no teh­no­lo­ģi­ju, nau­das plūs­mas, ak­ti­vi­tā­tes un ide­ju zem­i. Ša­jā ho­ro­sko­pa zī­mē dzi­mu­šie te ju­tī­sies kā zi­vis ūde­nī. Daudz­se­jai­nās ASV un arī ne­pa­cie­tī­gā Ru­mā­ni­ja – šīs val­stis ir tik ļo­ti lī­dzī­gas paš­iem Dvī­ņiem. Un Dvī­ņi ie­mī­las ša­jās zem­ēs vēl pirms pirm­ā ran­di­ņa – la­sot tū­ris­ma buk­le­tus un ska­to­ties fo­to­grā­fi­jas. Kā ce­ļo­ša­nas ga­la­mēr­ķis Dvī­ņiem de­rēs arī Is­lan­de un Jaun­zē­lan­de, bet diez cik liels gan­da­rī­jums vis ne­būs, do­do­ties uz val­stīm ar kon­ser­va­tī­vu ener­ģē­ti­ku – Vā­ci­ju, Švei­ci, An­gli­ju, Ja­pā­nu.

Vē­zis mek­lē ga­rī­go spē­ku un zi­nā­ša­nas

Sir­snī­ga­jiem Vē­žiem vis­vai­rāk pa­tiks In­di­jā (īpa­ši – Hi­ma­la­ju kal­nu pie­kā­jē un Go­as šta­tā), Ķī­nā un Dien­vid­aus­tru­mu Āzi­jā: Tai­vā­nā, In­do­nē­zi­jā, Vjet­na­mā – val­stīs ar se­nām tra­dī­ci­jām un dau­dzos gad­sim­tos ie­sak­ņo­ju­šos kul­tū­ru. Ša­jā ho­ro­sko­pa zī­mē dzi­mu­šie ne­ju­tī­sies kom­for­tab­li jaun­at­tīs­tī­bas val­stīs, pie­mē­ram, Do­mi­ni­kā­nas Re­pub­li­kā, Jaun­zē­lan­dē, kā arī di­na­mis­ka­jā Ame­ri­kā. Vē­žus tur var pār­ņemt tuk­šu­ma iz­jū­ta. No­slē­pu­mai­nā In­di­ja un mie­ru vie­so­šā Ti­be­ta vis­la­bāk at­bilst Vē­ža zī­mē dzi­mu­šo vēl­mei pēc mie­ra, me­di­tā­ci­jām un har­mo­ni­jas. Šīs ze­mes dā­vā vi­ņiem tās zi­nā­ša­nas un spē­ku, kā Vē­ža zī­mē dzi­mu­ša­jiem pie­trūkst ik­die­nā.

 

Lau­va vē­las vē­rie­nu un pie­dzī­vo­ju­mus

Lau­vam, tā­pat kā Aunam, ir lab­vē­lī­gas «ugu­nī­gās» val­stis, īpa­ši – Itā­li­ja un Spā­ni­ja. De­dzi­no­šas kais­lī­bas, ko­ri­da, vīns un ap­bu­ro­šas skais­tu­les – tie­ši tas ne­pie­cie­šams Lau­vas zī­mē dzi­mu­ša­jiem dzī­ves gar­šas iz­bau­dī­ša­nai. Ta­ču Lau­vām arī pa­tīk dzī­ve, ku­rā val­da kom­forts, tā­pēc vi­ņi no­vēr­tēs Mo­na­ko pie­vil­cī­bu. Ja Lau­vas pār­ņems kā­re pēc pie­dzī­vo­ju­miem, tad vi­ņi do­sies uz Ma­da­gas­ka­ru. Vis­ne­pie­mē­ro­tā­kās ce­ļo­ša­nai šīs zī­mes pār­stāv­jiem ir vē­si at­tu­rī­gās skan­di­nā­vu val­stis. Vēl Lau­vām pa­tiks drau­dzī­gā un augst­sir­dī­gā Če­hi­ja, lep­nā un sie­viš­ķī­gā Fran­ci­ja, ka­rei­vī­gā Pe­ru. Val­stis, kas zi­nā­mā mē­rā līdz­inās pa­ša Lau­vas por­tre­tam.

Jau­na­vai va­jag tra­dī­ci­jas un lie­tu kār­tī­bu

Jau­na­va nav avan­tū­ris­te, tā­pēc vi­ņai pie­mē­ro­tas la­bi zi­nā­mas Eiro­pas val­stis: mie­rī­gā, kom­for­tab­lā un sau­lai­nā Grie­ķi­ja, brī­nu­mai­nā Meln­kal­ne, alus ze­me Če­hi­ja, So­mi­ja ar tās sau­nām un aļ­ņiem. Daudz­vei­dī­gā Grie­ķi­ja, dvē­se­lis­kā Pa­les­tī­na, mie­rī­gā Švei­ce, vies­mī­lī­gā Tur­ci­ja, pe­dan­tis­kā Ja­pā­na pie­sais­tīs šīs ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stāv­jus ar to, ka te var dzī­vot un iz­tu­rē­ties tā, kā ir pie­rasts. No­kļūs­tot ša­jās val­stīs, Jau­na­vas bur­tis­ki sa­plūst ar vie­tē­jiem ie­dzī­vo­tā­jiem un lab­prāt iz­bau­da dzī­ves rit­mu, ku­rā ir no­teik­ta lie­tu kār­tī­ba.

Jau­na­vām nav ie­tei­cams ce­ļot uz Lat­īņ­ame­ri­kas, Ap­vie­no­to Arā­bu Emi­rā­tu val­stīm un In­di­ju.

 

Sva­ri svin dzī­vi

Sva­ru zī­mē dzi­mu­ša­jiem pa­tīk sa­just, ka dzī­ve ir svēt­ki. Vi­ņi do­sies uz val­stīm, kur ir sil­ti, kur ir skais­ta da­ba un ļau­dis ie­lās smai­da, de­jo un dzied, kā Ku­bā, Do­mi­ni­kā­nas Re­pub­li­kā, In­do­nē­zi­jā (Ba­li sa­la), Mal­di­vu sa­lās.

Pie­klā­jī­gā un ga­lan­tā An­gli­ja, ro­man­tis­kā un ele­gan­tā Aus­tri­ja, har­mo­nis­kā Ka­nā­da, no­slē­pu­mai­nā Ti­be­ta pie­sais­ta Sva­ru zī­mes pār­stāv­jus ar to, ka kat­rā no šīm val­stīm vi­ņi at­rod da­ļi­ņu se­vis, iz­klai­des un sa­skar­smi, pēc ku­ras vi­ņi alkst. At­pū­šo­ties ša­jās val­stīs, ša­jā zī­mē dzi­mu­šie iz­jūt kom­for­tu.

Sva­riem ne­pa­tīk vie­tas, ku­rās val­da bargs kli­mats un ag­re­sī­va vi­de – Mek­si­ka, Kam­bo­dža u.tml.

 

Skor­pi­onam tīk ne­prog­no­zē­jams ce­ļo­jums

Skor­pi­onus vi­li­na ne­zi­nā­mais un maz­liet mis­tis­kais, tā­pēc vi­ņi la­bi ju­tī­sies In­di­jā, Ne­pā­lā, Ti­be­tā, Ķī­nā, Pe­ru – tur ša­jā zī­mē dzi­mu­šo dvē­se­les vis­spē­cī­gāk re­zo­nēs ar kos­mo­su. Skor­pi­oniem va­rē­tu pa­tikt arī Tai­vā­na, Vjet­na­ma, Fran­ci­ja un Aus­trā­li­ja. Ne­prog­no­zē­ja­mā un ne­žē­lī­gā Irā­na, Af­ga­nis­tā­na, Azer­bai­džā­na diez­gan pre­cī­zi at­spo­gu­ļo Skor­pi­onu dzi­ļā­ko bū­tī­bu. (Skor­pi­ona sie­vie­te var pat ne­ap­jaust, kā­pēc vi­ņu pie­sais­ta šo zem­ju vī­rie­ši, un, ti­kai tu­vāk ie­pa­zīs­to­ties ar vi­ņu tra­dī­ci­jām un pa­sau­les uz­ska­tu, vi­ņa sa­prot, cik ļo­ti tas sa­skan ar vi­ņas iek­šē­jo «es».) Lie­la gan­da­rī­ju­ma ne­būs, ce­ļo­jot uz Vā­ci­ju, Beļ­ģi­ju un Ho­lan­di.

 

Strēl­nieks mek­lē sa­vu «es»

Strēl­nie­ka zī­mē dzi­mu­ša­jiem ļo­ti pa­tīk ce­ļot, un vi­ņiem lab­vē­lī­gas ir diez­gan dau­dzas pa­sau­les val­stis: Strēl­nieks ju­tī­sies la­bi gan Eiro­pā, gan Āzi­jā, gan Zie­meļ­ame­ri­kā, gan Dien­vid­ame­ri­kā. Jo īpa­ši vi­ņu aiz­raus Ama­zo­nes džun­gļi, Pe­ru, Bo­lī­vi­ja, Čī­le, Ek­va­do­ras vul­kā­ni, Aus­trā­li­jas ķen­gu­ri un Jaun­zē­lan­des ki­vi. Paš­pār­lie­ci­nā­tā Po­li­ja, kais­lī­gā Por­tu­gā­le, ek­so­tis­kās arā­bu val­stis, Lat­īņ­ame­ri­kas spil­gtās ze­mes – Strēl­nie­ka zī­mē dzi­mu­ša­jiem ir la­bi tur, kur vi­ņi var sa­gla­bāt sa­vu «es», iz­paust rak­stu­ru un ga­ra­stā­vok­li.

Strēl­nie­kam nav ie­tei­cams ilg­sto­ši at­ras­ties vie­nā vie­tā un gar­lai­ko­ties.

 

Me­žā­ža tra­dī­ci­jas un pa­ma­tī­gums

Me­žā­zim pa­tīk kom­forts, tra­dī­ci­jas un pa­ma­tī­gums, tā­pēc ša­jā zī­mē dzi­mu­šie lab­prāt ce­ļos te­pat pa Eiro­pu: uz Skan­di­nā­vi­jas val­stīm, Vā­ci­ju, Fran­ci­ju, Itā­li­ju. Augsts dzī­ves lī­me­nis un sta­bi­li­tā­te, kas sa­vie­no­jas ar se­nās kul­tū­ras tra­dī­ci­jām – lūk, kas Me­žā­žiem liks ša­jās zem­ēs at­griez­ties at­kal un at­kal. Tā­pat arī šīs zo­di­aka zī­mes pār­stāv­jus sais­ta val­stis, ku­rās ir kal­ni. Me­žā­ži sap­ņo par sta­bi­lu dzī­ves pa­ma­tu, kas līdz­inās kal­nu sis­tē­mām.

Me­žā­za zo­di­aka zī­mes pār­stāv­ji iz­vai­rī­sies no ce­ļo­ju­miem uz val­stīm, kur val­da ha­oss, ir ļo­ti trok­šņai­ni un ne­mie­rī­gi, pie­mē­ram, lie­la prie­ka ne­būs no ce­ļo­ju­ma uz In­di­ju.

Pa­sau­les pil­so­nis Ūdens­vīrs

Ūdens­vī­ra zī­mē dzi­mu­ša­jiem būs vien­līdz ēr­ti gan­drīz vi­sur, jo vi­ņi pra­tīs pie­ska­ņo­ties jeb­ku­rai vi­dei. Ko­pu­mā var teikt, ka Ūdens­vīrs ir pa­sau­les pil­so­nis, ta­ču ir vie­tas, kur vi­ņi ju­tī­sies la­bāk ne­kā ci­tur.

Ūdens­vī­riem ie­tei­cams kaut rei­zi mū­žā pa­būt Ka­nā­dā, ta­ču vis­mī­ļā­kā šīs ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stāv­jiem ir Krie­vi­ja (ne vel­ti šī valsts at­ro­das Ūdens­vī­ra zī­mes aiz­gā­dī­bā). Vi­ņiem tīk arī pār­ti­ku­sī Dā­ni­ja, sta­bi­lā Zvied­ri­ja – Ūdens­vī­ra zī­mē dzi­mu­šie cie­na val­stis ar so­ci­ālo sta­tu­su. Šīs zī­mes pār­stāv­ji tie­cas gan pēc no­va­to­ris­ma, augs­ti at­tīs­tī­tām teh­no­lo­ģi­jām, gan pēc sta­bi­li­tā­tes un lab­klā­jī­bas.

 

Zi­vis at­pū­šas sa­vā sti­hi­jā

Ziv­ju zī­mes pār­stāv­ji brī­niš­ķī­gi sa­ju­tī­sies, ce­ļo­jot uz Fran­ci­ju, Itā­li­ju un Spā­ni­ju – jū­tu, māk­slas un kais­les val­stī­bām. Tur­klāt ša­jās zem­ēs ir iz­smal­ci­nā­ta ēša­nas kul­tū­ra, gar­šī­gā­kā ka­fi­ja un aug­stā­kās kva­li­tā­tes vīns.

Būs arī tā­di Ziv­ju zī­mē dzi­mu­šie, ku­rus vi­li­nās mis­tis­kā Ti­be­ta un Ne­pā­la – vi­ņu dvē­se­lēm ir ne­pie­cie­šams li­do­jums, ko var rast, ie­grem­dē­jo­ties šo zem­ju ener­ģi­jās. Ļo­ti lab­vē­lī­ga valsts Zi­vīm ir Ame­ri­ka. Sau­lai­nā Dien­vi­dā­zi­ja, mis­tis­kās Fi­li­pī­nas un Šri­lan­ka, kus­tī­gā Bra­zī­li­ja, jeb­ku­ra te­ri­to­ri­ja, kur ir ūdens­krā­tu­ves – Zi­vīm ir liet­de­rī­gi at­pūs­ties sa­vas Ūdens sti­hi­jas tu­vu­mā un sa­just har­mo­ni­ju ar ap­kār­tē­jo pa­sau­li.

 

Auns

Val­stis un ap­ga­ba­li: An­gli­ja, Bur­gun­di­ja (re­ģi­ons Fran­ci­jas aus­tru­mos), Dā­ni­ja, Fran­ci­ja, Pa­les­tī­na, Sī­ri­ja, ma­zā Po­li­ja (tās gal­vas­pil­sē­ta ir Kra­ko­va).

Pil­sē­tas: Ber­lī­ne, Bir­min­ge­ma, Blek­bēr­na, Braun­švei­ga, Ka­pu­ja, Flo­ren­ce, Kra­ko­va, Mar­se­ļa, Nea­po­le, Pa­du­ja, Sa­ra­go­sa, Ut­reh­ta, Ve­ro­na.

Vēr­sis

Val­stis un ap­ga­ba­li: Balt­krie­vi­ja, Gru­zi­ja, Īri­ja, Kau­kāzs (ko­pu­mā kā re­ģi­ons), Kip­ra, Lot­rin­ga (ap­ga­bals Fran­ci­jas zie­meļ­aus­tru­mos), Ma­dei­ra (Por­tu­gā­les sa­la un ar­hi­pe­lāgs, iz­vie­to­jies At­lan­ti­jas oke­āna zie­me­ļu da­ļā starp Por­tu­gā­li un Āf­ri­ku), Maz­āzi­ja, Per­si­ja (ta­gad – Irā­na), Po­li­ja, Ro­das sa­la, Zvied­ri­ja.

Pil­sē­tas: Dub­li­na, Leip­ci­ga, , Pa­rma, Pa­ler­mo, Sen­tlui­sa, Cī­ri­he.

Dvīņi

Valstis un apgabali: Ziemeļāfrika, Armēnija, Beļģija, Brabante, Flandrija, Saksija, ASV, Velsa. 

Pilsētas: Tripole, Virtemberga, Brige, Kordova, Londona, Maina, Melburna, Nirnberga, Plimuta, Sanfrancisko, Versaļa.

Vēzis

Valstis un apgabali: Alžīra, Burgundija, Holande, Paragvaja, Skotija, Jaunzēlande, Venēcija.

Pilsētas: Amsterdama, Berne, Gerlica, Lībeka, Magdeburga, Mančestra, Milāna, Ņujorka, Stambula, Stokholma, Trīra, Tunisa, Jorka.

  

Lauva

Valstis un apgabali: Alpi, Bādene, Čehija, Itālija, Kalifornija, Rumānija, Sicīlija, Šveice. 

Pilsētas: Bādenbādene, Blekpūla, Bombeja, Bristole, Damaska, Čikāga, Koblenca, Linca, Filadelfija, Portsmuta, Prāga, Ravenna, Roma, Sidona, Tontona, Ulma.

Jaunava

Valstis un apgabali: Babilonija, Brazīlija, Horvātija, Indija, Irāka, Krēta, Kurdistāna, Mezopotāmija, Grieķija, Šveice, Turcija, Lejassilēzija, Virdžīnijas štats ASV.

Pilsētas: Bagdāde, Bāzele, Bostona, Breslava, Erfurte, Heidelberga, Jeruzāleme, Korinta, Losandželosa, Liona, Parīze, Rīga, Strasbūra, Tulūza.

Svari

Valstis un apgabali: Argentīna, Birma, Ķīna, Ēģipte, Indoķīna, Lībija, Austrija, Savojas hercogiste, Tibeta.

Pilsētas: Antverpene, Frankfurte pie Mainas, Freiburga, Johannesburga, Kopenhāgena, Lisabona, Notingema, Vīne, Čarlstona. 

Skorpions

Valstis un apgabali: Alžīra, Bavārija, Maroka, Nigērija, Čada, Mali, Katalonija, Lapzeme, Ņūfaundlenda, Norvēģija, Prūsija, Sīrija.

Pilsētas: Baltimora, Sinsinati, Danciga, Davosa, Duvra, Liverpūle, Minhene, Ņūorleāna, Ņūkāsla, Sentdžona, Vašingtona, Ženēva.

Strēlnieks

Valstis un apgabali: Arābija, Austrālija, Horvātija, Francija, Madagaskara, Morāvija (reģions Čehijas austrumos), Provansa, Spānija, Toskāna, Ungārija.

Pilsētas: Avinjona, Budapešta, Ķelne, Ļubļana, Notingema, Šefīlda, Štutgarte, Toronto.

Mežāzis

Valstis un apgabali: Afganistāna, Albānija, Bosnija, Brandenburga, Bulgārija, Hesene, Bangladeša, Islande, Lietuva, Maķedonija, Meksika, Pendžaba, Grieķija.

Pilsētas: Brisele, Maskava, Oksforda, Portsaida, Tortona, Varšava.

Ūdensvīrs

Valstis un apgabali: kalnu Arābija, Abesīnija, Pjemonta, Krievija, Zviedrija, Tatarstāna. 

Pilsētas: Brēmene, Braitona, Hamburga, Losandželosa, Piza, Zalcburga.

Zivis

Valstis un apgabali: Mazāzija, Brazīlija, Ceilona, Galīcija, Malta, Portugāle, Sahāra.

Pilsētas: Lankastera, Sevilja, Sausporta, Stambula.

Ar ce­ļo­ša­nas as­tro­lo­ģis­ka­jām ni­an­sēm tikt skaid­rī­bā pa­līdz ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Ver­ners Strau­pe.