Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Anastacia - „Resurrection”

© publicitātes foto

Amerikāņu popdziedātājas Anesteišas (45) liktenis ir bijis gana smags – jau divas reizes viņai nācies cīnīties ar krūts vēzi, par laimi, abas reizes viņa ir uzvarējusi.

Anesteiša bija topa šā gadsimta sākumā, kad par ļoti veiksmīgiem kļuva viņas pirmie divi albumi „Not That Kind” (2000) un „Freak Of Nature” (2001). Interesanti, ka dzimtajā zemē viņa nekad nav izpelnījusies panākumus, toties Eiropā gan kotējusies augstu. Piemēram, debijas albums britu un vācu topos bija otrajā vietā, kamēr Amerikā – 168. (!). „Freak Of Nature” – Vācijā un vēl virknē valstu bija pirmais, Britu salās – ceturtais, bet Amerikā knapi iekļuva Top 30. Anesteišas trešais albums teju visā Eiropā bija Nr.1 (izņēmums bija tikai Francija), bet štatos tas topos vispār neparādās. Starp citu, 2004. gadā izdotais disks „Anastacia” bija pirmais, kas tapa pēc nelāgās slimības uzveikšanas – pati dziedātāja sūdzējās, ka trūkstot jaudas gan pašai, gan balsij, tomēr izcīnīja šo ierakstu līdz uzvarošām beigām. Kopumā pasaulē pārdoti vairāk nekā 50 miljoni Anesteišas albumu kopiju, bet Amerikā to īpatsvars ir diezgan necils. „Resurrection” ir amerikānietes sestais studijas albums, kurā atspoguļotas pašas emocijas un dzīves pieredze, kas viņai ir pamatīga un smaga – pērn martā Anesteišai atkal tika konstatēts krūts vēzis, arī šoreiz viņa uzvarēja.

PAR. Grūti pateikt, cik liels nopelns šajā albumā dzirdamā vokāla ierakstā ir mūsdienu tehnoloģijām, un vaiAnesteiša var tā nodziedāt arī „dzīvajā” (par to varēs pārliecināties oktobra vidū, kad paredzēts sākt šīs dziedātājas Eiropas tūri), taču te viņas balss skan vairāk nekā cienījami – paklausieties kaut vai dziesmu „”Lifeline”! Labākās gan ir „Apology” un „Stupid Little Things”, kuras atgādina par Anesteišas ziedu laikiem. Lai gan – arī tagad viņa nebūt nav norietējusi.

PRET. Nav vairs dziesmām tās enerģijas un spēka, kas agrāk, taču te drīzāk pie vainas to radītāju gadu skaits, turklāt nav skaidrs, Anesteišas vai, kas ticamāk, viņas radošā sastāva. Kopumā – ļoti viduvējs, pelēcīgs albums.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.