Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: „Spit It Out” - „My Friends Are My Strength”

© publicitātes foto

Cēsu „hārdkora” (jeb CHC) apvienība „Spit It Out” izveidota 2009. gadā, un apskatāmais ripulis ir viņu debijas darbs. Likteņa neizskaidrojamo spēlīšu dēļ par šo grupu akurāt pirms diviem gadiem uzzināja visa Latvija un diemžēl ne jau mūzikas sakarā: Cēsīs notika nežēlīgs kautiņš starp diviem jauniešu grupējumiem un vissmagākās traumas tajā guva „Spit It Out” dalībnieks Mārtiņš, kuram ar automašīnas domkratu tika iesists pa galvu.

Traumas prasīja ilgstošu rehabilitāciju, notika labdarības koncerts, kurā tika vākti līdzekļi Mārtiņa atlabšanai, un, cik var noprast, tad viss ir kārtībā – vismaz „draugos” viņš joprojām minēts kā grupas dalībnieks. Ar pilnu pārliecību to gan teikt nevar, jo diskam pievienotajā bukletā (lapelē) dziesmu teksti ir pievienoti, bet grupas sastāva - nav. Arī no sociālajos tīklos pieejamās informācijas nekādi netop skaidrs, kas šajā formācijā īsti spēlē. Nu labi, nav jau arī tik svarīgi. „Albuma nosaukums ir aizgūts no dziesmas „My Strength” kā pateicība tiem cilvēkiem, kuri vienmēr ir līdzās. Dziesmas teksts radies laikā, kad grupas solists Kristaps aizvadīja rehabilitāciju pēc iekļūšanas smagā avārijā, kā arī vēlreiz aktualizējās, kad dalībnieks Mārtiņš cieta vardarbīgā uzbrukumā. Esam priecīgi, ka šīs situācijas ir atstātas pagātnē, taču ne mazāk priecīgi esam par domu, ka apkārt ir cilvēki, no kuriem smelties cerību un gūt atbalstu brīžos, kad tas ir visvairāk nepieciešams,” tā „Spit It Out” mūziķis Didzis Kozlovskis. Šajā EP jeb minialbumā apkopotas piecas dziesmas, kas radušās dažādos grupas pastāvēšanas posmos, tostarp arī cēsnieku pats jaunākais veikums - dziesma “Ceļš”, kas ir šīs apvienības pirmā dziesma latviski. Starp citu, albumu iespējams klausīties un bez maksas lejupielādēt grupas bandcamp profilā, taču tas pieejams arī mūzikas ierakstu veikalos un visos lielākajos mūzikas straumēšanas servisos.

PAR. Cēsīs no laika gala ir pratuši radīt labu smago mūziku, to var teikt arī par „Spit It Out”. Enerģisks, nikns „hardcore” ar interesantiem ģitāras rifiem un kārtīgi kurinošu ritmu. Gluži kā viņu līdzgaitnieki „Enhet”, tikai, iespējams, pat labāki. „The Past Is The Past” – absolūta pērle.

PRET. Tikai piecas dziesmas – paliek „mazuma piegarša”. Gribētos redzēt, uz ko „Spit It Out” ir spējīgi, ja atvēzētos uz lielākiem darbiem pilna CD izskatā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.