Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Frizētava Londonā apvaino Kima Džonguna frizūru

© Scanpix

Kāda frizētava Londonas rietumu daļā, lai piesaistītu apmeklētājus, ir izlikusi lielu plakātu ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Džongunu un uzrakstu "Slikta diena taviem matiem? 15% no visiem vīriešu matu griezumiem aprīlī" ("Bad Hair Day? 15 percent off all gent cuts through the month of April"). Uz šādu rīcību frizētavu pamudinājusi medijos izplatītā informācija par obligāciju visiem Ziemeļkorejas vīriešiem griezt matus tikai tādā stilā kā Kimam Džongunam.

Pēc šo plakātu izvietošanas tos drīz vien pamanījusi netālu esošā Ziemeļkorejas vēstniecība, kas pieprasīja "pārtraukt provokācijas", iesniedzot sūdzību Anglijas Ārlietu ministrijā un policijā. Pēc sūdzības izmeklēšanas policija paziņoja, ka frizētavas rīcība netiks sodīta. "Mēs runājām ar visām iesaistītajām pusēm un atklājām, ka nav veikts pārkāpums," informēja Londonas policijas pārstāvis.

Par Kima Džonguna matu griezumu Ziemeļkorejas vērotāji uzjautrinās regulāri, jo šīs valsts līdera matu griezums ir gana neparasts- izskūti sāni un pārējie mati nogriezti bļodai līdzīgā formā.