Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Krāšņākajos latviešu gadskārtu svētkos izteiktās vēlēšanās piepildīsies

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

2018. gada īsākajā naktī 21. jūnijā dabā un Visumā būs vairākas zīmīgas sakritības – planētas sastāsies tā, ka daudzas dzīves jomas atradīsies Veneras ietekmē, augu valsts būs enerģētiski aktīva. Krāšņākajos latviešu gadskārtu svētkos izteiktās vēlēšanās piepildīsies, idejas materializēsies, problēmas sāks risināties. «Ar Veneru ir viegli sarunāt, bet jāuzmanās – šī planēta mēdz būt arī asinskāra,» saulgriežu nakts maģijas noslēpumus atklāj dziedniece un astroloģe Vija Amatniece.

Rotājies un buries

Saulgrieži ir pārmaiņu laiks, kad mēs ciešāk pietuvojamies dabai un katrs klusībā kaut ko gaidām, vēlamies, ceram, iesāk Vija. Laikā, kad mainās dabas ritmi un planētu saspēles, cilvēki kopš senseniem laikiem vienmēr sarosījušies - gribējuši kaut ko panākt, izlūgties un pasargāt sevi. «Šajos vasaras saulgriežos gaidāmas vairākas interesantas sakritības. 21. jūnijā pulksten 13.07 sāksies vasara un Saule ieies Vēža zīmē, kas savukārt nozīmē, ka ir pienācis laiks, kad varam veikt dažādus rituālus un darbības ļaunuma atvairīšanai. Tomēr jāatceras, ka ikviena darbība izraisa pretdarbību, tāpēc rūpīgi jāseko tam, ko pasakām, vēlamies un arī nodomājam,» skaidro dziedniece. Tā ir! Saulgriežos Visuma vārti ir pavērti, un gada īsākajā naktī domās iedēstītais materializēsies, piepildīsies un vairosies.

Šogad saulgriežu vakars un nākamā diena - 22. jūnijs - būs īpaši piemēroti, lai vērstos pie Dieva vai Visuma, kā nu kuram tīk, un izstāstītu savas idejas, sapņus un gaidas.

«Vēlēšanās piepildīsies, un problēmām radīsies sekmīgs risinājums,» cerīgi saka dziedniece. Tomēr jāliek aiz auss - ir viena lieta, ko nedrīkst vēlēties. Un tā ir nauda! «Nauda ir mazākā no «gudrībām». Ja vēlamies kaut ko labu un iecerētā ideja ir pozitīva, nauda nāk pati. Turpretim, ja tu prasi naudu, pieaug tikai skopums.» Tieši 21. jūnija vakarā, kad nakts saraujas pavisam sīciņa, jāsvin košākie latviešu gadskārtu svētki. Lielais uguns rituāls maģiskajā vakarā ir ļoti iedarbīgs, tikai rituālās darbības ar ziedošanu nedrīkst veikt nezinātājs - labākajā gadījumā no gaidītā efekta čušš vien sanāks, sliktākajā - rezultāts izrādīsies pretējs. Maģiskas darbības parasti veic kopā ar zinošu, viedu cilvēku. «Jā tu gribi kaut ko panākt, jāzina - kā,» noslēpumaini nosaka Vija. Tomēr iedegt sveci un raidīt domas Visumā var ikviens. «Tas jādara uzmanīgi, nedrīkst zaudēt kontroli pār sevi. Saulgriežu naktī planētas būs sastājušās tā, ka teju visas dzīves jomas atradīsies Veneras ietekmē. Augstākajā plānā tas ir miers, prieks, mīlestība, savienība; sabiedrībā - kultūra, ekonomika, diplomātija; dabā - bioloģija, augu valsts. Ar Veneru ir viegli sarunāt, bet, ja ētikas principi tiek pārkāpti un cilvēks vēl ļaunu otram, nodomā ko sliktu, var būt pamatīgs «atsitiens». Tas ir nopietni! Venera mēdz būt arī asinskāra - tā spēj atņemt to, kas nav tavs,» viņa brīdina un piemetina: «Mēs nevēlam ļaunu nevienam, kurš pārgājis mums ceļu, jo mēs nezinām, kāpēc tā noticis. No Visuma skatu punkta tam ir sava jēga.»

Šogad saulgriežu ietekmi pastiprinās priekšmeti un rotaslietas no vara. «Parasti saulgriežos mēs greznojamies ar sudraba rotaslietām un kumodes dzīlēs atrodam dzintara krelles vai piespraudi. Šoreiz harmoniju un aizsardzību dāvās vara rotas.» Turklāt šajos Līgo svētkos varam rotāties un pucēties uz nebēdu, jo Venera ir modes un greznības pavadone. «Safīrs un serdoliks!» jautāta, ar kādiem akmeņiem greznoties, saka Vija. Šie akmeņi pasargās un ļaus iegūt Veneras labvēlību! Savukārt tērpu ieteicams izvēlēties no dabiskiem materiāliem.

Vija grib brīdināt tos, kas nolēmuši krustot dzīves ceļus un uzsākt kopdzīvi. «21. jūnijā nav vēlams slēgt laulības, jo nākotnē var rasties ne vien strīdi, bet pamatīgi skandāli. Šajā dienā uzsāktā kopdzīvē iespējama greizsirdība, aizdomīgums, tieksme kontrolēt otru, neiecietība,» saka astroloģe.

Rožu vainagā ar zāļu klēpi rokās

Saulgrieži ir enerģētiski aktīvs, tāds kā alķīmijas laiks, kad fiziskās darbības pāriet astrālajā enerģijā un visi augi iedarbojas īpaši spēcīgi, stāsta Vija. Ne velti reizēm saulgriežus dēvē par raganu laiku. Tomēr mums dota tikai viena diennakts, kamēr tiek pārieta robeža, pēc tam iedarbība izsīkst. «Maģiskie vārti» būs vaļā līdz 22. jūnija vakaram un pēc tam aizvērsies, saka Vija.

Daba ir pilnbriedā - zied, smaržo, gavilē! Ej pļavā, tver skaistumu pilnām saujām un piepildi sevi ar dabas un kosmosa enerģiju. Tomēr - kurus augus izraudzīties mājas aizsardzībai, ar kuriem rotāties, kurus klāt uz pirts lāvas un kurus likt tējā? «Esam raduši virs durvīm piespraust pīlādžu zaru un telpas rotāt ar bērza meijām un pļavu ziediem, un tas ir labi. Ir augi, kuru iedarbība ir universāla, piemēram, roze ir maģiskais augs, kas bieži pieminēts dainās. Rožu vainadziņš Līgo svētkos ir gan skaists, gan iedarbojas labvēlīgi. Aizbildniecību var izlūgties no jasmīna, persika, lavandas, verbenas, ķirša.»

Turklāt Veneras «aizgādībā» ir vesels klāsts augļu, dārzeņu un garšvielu. Vīģes, banāni, āboli, brūklenes, avokado, zirņi, kakao, rukola, plūmes, mellenes, tomāti, auzas, kardamons. No ziediem - margrietiņas, rozes, ceriņi.

Jāņu laikā, kad pavasara darbi bija padarīti - iesēts, uzrušināts, izravēts, māja izrotāta, siers sasiets un alus iztecināts, mūsu senči kurināja pirti. Ne velti senās tautas pirti dēvēja par svētnīcu, jo pirts ir vieta, kur sastopas Uguns, Ūdens, Zemes un Gaisa stihijas. «Ej pļavā, nopļauj vai sarauj veselu klēpi un liec uz lāvas,» iesaka Aija. Nav liegts veidot sev tīkamu ziedu kompozīciju pirtī. «Astroloģija slimību rašanos skaidro tā: cilvēks slimo nevis ar galvu, bet ar emocijām, tāpēc, lai izraudzītos veidu, kā dziedināties, jāzina Mēness stāvoklis horoskopā,» augu iedarbības principus stāsta Vija. To var uzzināt, tikai uztaisot astroloģisko karti, tomēr šo to pieredzējusī dziedniece ieteikt var. Bet jāņem vērā, ka augu labvēlīgais spēks uz konkrētās zodiaka zīmes pārstāvjiem šajā gadījumā attiecas tikai 2018. gada 21. un 22. jūnijā. Augi tējā jāber «tik, cik divos pirkstos var saņemt».

Auns - meža zemeņu lapas.

Vērsis - veronika, maura sūrene, baltā panātre, apdziru laksti, ceļteku lapas.

Dvīņi - trūkumzālīte, bārbeļu lapas.

Vēzis - deviņvīru spēka ziedi.

Lauva - trūkumzālīte, liepziedi.

Jaunava - mātere.

Svari - āboliņa ziedi, vērmele.

Skorpions - vīgrieze, apdziru laksti.

Strēlnieks - rudzupuķe.

Mežāzis - āboliņa ziedi, baltā panātre.

Ūdensvīrs - trejkrāsu vijolīte, struteņu lapas, bārbeļu lapas.

Zivis - maura sūrene, pelašķis.

«Meža zemeņu lapas, kumelīte, bērzu lapas, māllēpe un mātere der visiem,» turpina augu pārzinātāja. «Planētu stāvoklis nosaka, ka Vērsim un Skorpionam šajos svētkos jāuzmanās ar grādīgo lietošanu. Turklāt Vērsim šis vispār būs sarežģīts laiks, tāpēc arī tik plašs augu valsts klāsts, kas var līdzēt.»

Vija saka - tāpat kā mēs, arī augi mainās, nākot klāt citu planētu ietekmei: «Viena puķe var būt septiņu planētu kvintesence. Kad mums kaut kā pietrūkst, intuitīvi jūtam, ka mūs vilina kāds augs. «Dzeršu pelašķu tēju» vai «gribu tīru ūdeni, neko citu».»

Jāņu laikā dziedniece iesaka siet bērzu slotas, no kurām gada garumā varēs «iegūt visu, ko vajag», jo bērzs ir Veneras augs, bet saulgriežos fiziskā enerģija pāriet maģiskajā. Ja negribas pērties, ar bērza slotu var sajaukt gaisu ap sevi vai iespiest degunu lapās un ieelpot koka smaržu. «Vakarā var vilkt maģiskas zīmes veiksmei, izturībai draudzībai,» padomu dod dziedniece. Nē, ar krītu gan ne! Senču maģiskās zīmes var vilkt ar zīmuli uz koka un akmens, kas labi saglabā informāciju. «Var vilkt gar acīm ar roku, jo arī roka ir maģiskais instruments.»

Ja sirds pilna, gada īsākajā naktī cilvēks var doties pie koka, apķert to, parunāties un ar koka starpniecību nodot savas domas Visumam. «Maģiskās prakses var būt dažādas - viens radītāju uzrunā tieši, cits caur starpnieku. Augs spēj uzņem mūsu bēdas. Ja gribam atbrīvoties no tām, nomest, tikt vaļā, varam sadedzināt šo zariņu.»

Jautāta, vai izdarībām ir jēga Līgo dienā - 23. jūnijā, Vija attrauc, ka nē - var līgot, dziedāt, lēkt pār ugunskuru, mieloties ar sieru un alu, priecāties uz nebēdu - katra paša izvēle, bet rituālās darbības šajā dienā vairs nedod rezultātu.

Līdz nākamajiem saulgriežiem

Nobeigumā Vija Amatniece dažos teikumos raksturo katras horoskopa zīmes ievirzi līdz nākamajiem, rudens saulgriežiem 23. septembrī:

Auns

Kamēr nenobriedīs ideja, nekas nenotiks. Domas sakārtosies vēlāk.

Vērsis

Pēkšņi radīsies spoža ideja, kas tiks realizēta kompānijā.

Dvīņi

Pats zinās, ko grib panākt, tāpēc radīsies liels spēks.

Vēzis

Aktualizēsies kāds sen lolots sapnis. Vēzis visu organizēs pats.

Lauva

Visas darbības būs virzītas uz nākotni, bet prioritātes būs sašķeltas.

Jaunava

Spēks un pārliecība radīsies vientulībā. Var piedzīvot viedu sapni.

Svari

Svari nebūs pārliecināti, rīkoties vai nē. Visu nāksies darīt ar piespiešanos.

Skorpions

Izstrādās rīcības plānu. Veiksies, ja aktīvi komunicēs ar apkārtējiem.

Strēlnieks

Domās, kā uzlabot apstākļus mājās.

Mežāzis

Formulēs neskaidru domu, kas balstīsies izjūtās. Citi viņa ideju nesapratīs.

Ūdensvīrs

Viss izdosies, ja vien neļausies slinkumam.

Zivis

Ar Zivīm būs patīkami būt kopā, daudzi gribēs ar viņām draudzēties.