Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Pavasara diēta - izrēķini, kā vislabāk atbrīvoties no liekiem kilogramiem

© Ilustratīva bilde

Kādu patiesības graudu var atrast arī popkultūras numeroloģijas testos. Kādas pārmērības ēšanas paradumos nevajadzētu pieļaut, kāpēc nesanāk ievērot ēšanas režīmu, un kāpēc kilogrami pielīp kā dadži?

Vispirms jāaprēķina Dzīves ceļa skaitlis, ko iegūst, saskaitot dzimšanas dienas, mēneša un gada skaitļus. Piemērs: dzimšanas laiks ir 1963. gada 19. oktobris = 1+9+6+3+1+9+1+0=30=3+0=3. Trijnieks atrodas Marsa aizbildnībā. «Marsa produktus» ieteicams izvēlēties tad, kad gribas rīkot atslodzes dienas vai arī organismu nepieciešams uzlādēt ar enerģiju.

1 - Saules cilvēki

Saules produkti: visi dzeltenie un oranžie dārzeņi un augļi, arī saulespuķu sēklas un mandeļu kodoli, saulespuķu eļļa, kukurūzas milti. Kā garšvielas der safrāns, muskatrieksts, lauru lapas, krustnagliņas un ingvers. Medus ir pats svarīgākais produkts!

Uzskata, ka Saules produkti palīdz izvairīties no lepnības, egocentrisma, uzlādēties ar enerģiju. Ja gaidāms intensīvs, saspringts darba cēliens, tad dienu ieteicams sākt ar svaigi spiestu sulu un salātiem no dzelteniem un oranžiem dārzeņiem, bet dienas beigās punktu pielikt ar karotīti medus.

2 - Mēness cilvēki

Uzskata, ka Mēness produkti palīdz strādāt ar ķermeni un ar dvēseli.

Mēness produkti ir augļi un dārzeņi gaišā krāsā - kāposti, derēs arī gurķi, brokoļi, rutki, kartupeļi, redīsi, cigoriņi, melones. Ieteicams uzturā lietot agro šķirņu ābolus, kokosriekstus, gaišās vīnogas, ananasus. Protams, arī biezpienu un svaigo sieru.

Mēness cilvēki bieži mokās ar kuņģa vainām, un svaigu kāpostu sula var palīdzēt. Savukārt apgrauzdētas linsēklas noder kā piedeva salātiem.

3 - Marsa cilvēki

Marsa produkti ir augļi un dārzeņi sarkanā, bordo vai aveņu krāsā, kā arī asas garšvielas. Marsa enerģiju uztur granātāboli, sarkanās vīnogas, zemenes, pīlādži, vīģes, bietes, ķiploki, pipari, mārrutki. «Marsa cilvēkiem» ieteicams uzturā izmantot nātres - salātos, zupās. Kad viņi jūt, ka zaudē enerģiju, jāsteidz uzkost nātri, bet kā garšvielu var izmantot sinepju sēkliņas.

Vīrusu laikā «marsieši» var lietot ķiplokus un pīlādžu, irbeņu, ingvera uzlējumu, apmēram 25 gramus dienā.

4 - Merkura cilvēki

Merkura cilvēkiem nepieciešama daudzveidīga, viegla un enerģētiska pārtika. Viņi var atļauties uzkost tāpat vien, jo viņiem gribas panašķoties starp ēdienreizēm. «Merkuriešu» galvenā barība ir žāvēti rieksti, turklāt saldie ir pat labāki nekā sāļie. «Merkuriņiem» ieteicami burkāni, pastinaki, jūras kāposti, dilles, pētersīļi, piparmētras. Viņiem vajadzīgi arī graudaugi un nobriedusi rupjmaize. To var aizvietot ar galetēm un klijām. Un sēnes viņi var ēst visādos veidos.

Merkura cilvēkiem enerģiju rada graudaugi. Vājā vieta ir nervu sistēma, tāpēc ieteicams dzert piparmētru un ķimeņu tējas.

5 - Jupitera cilvēki

Ēdiena krāsas - aveņu, ceriņu, violeta un melna. «Jupitera cilvēkiem» jāēd kārtīgi, sātīgi, un uzkošanas pauzītes nedrīkstētu ieviest. Viņu pārtikā jābūt iepriekš minēto krāsu un nokrāsu ogām. Organisms būs pateicīgs arī par vīģēm, žāvētām plūmēm, persikiem un greipfrūtiem.

Ēdienu ēdiens ir baklažāni. Gruzijā tos ēd spaiņiem, gruzīnu saimnieces un pavāri prot pagatavot baklažānus vismaz 150 veidos, un ēdieni neapnīk. Acīmredzot «Jupitera cilvēkiem» baklažānu ēdienu iedvesmas receptes jāmeklē Gruzijā. Viņiem nevajadzētu aizmirst par bietēm. Ak, un olīvas! «Jupiterieši» var aizrauties ar sparģeļu gatavošanu - tie ir viņiem ieteicamais produkts.

Mundrumam jādzer sarkanvīns. Ar mēru, protams. Sulas jāizvēlas tādas, kurās maz cukura. Bet, ja gribas lietot cukuru, tad labāk brūno.

Ja nav laika paēst, somā var iemest sauju žāvētu augļu, mandeļu - tas ļaus atjaunot enerģiju, jo «Jupitera cilvēkiem» jāuzmana savas enerģijas rezerves.

Kā garšvielas var izmantot krustnagliņas, safrānu, muskatriekstu, baziliku un piparmētru, bet vislabāk - salviju.

6 - Veneras cilvēki

Skaistuma aizbildnei Venerai atbilst gaišzilais tonis. Ēdienkartē jāiekļauj zili un gaišzili produkti. Nav tik traki, ja pirmajā mirklī šķiet - tādu tikpat kā nav. Vīģes un mellenes taču zinām? Tās Veneras cilvēkus uzlādēs ar enerģiju.

«Veneriņām» jāuzmanās no pārēšanās. Ja nav iespēju ieturēt kārtīgu maltīti, tad var uzkost tomātu, gurķi, cukīni, zaļu ābolu, salātlapas, kas pārslacītas ar labu eļļu un citrona sulu. Veneras cilvēkiem gan patīk saldumi un miltu ēdieni, un arī tie ir nepieciešami, taču - kas par daudz, tas par skādi. Apetīti var nomierināt, uzēdot kādu žāvētu augli.

Uzturā ieteicams lietot fenheļa un anīsa sēklas, piparmētras, selerijas un svaigi spiestas sulas. Dienu ieteicams sākt ar dzērveņu ūdeni: nomazgātas ogas ieber burkā, piepildot 2/3 trauka, un pārlej ar verdošu ūdeni.

Ķermeni un garu uzmundrinās karsts kakao bez piena un cukura, bet ar vaniļu. «Veneras cilvēku» nervus nomierina arī kardamons un krustnagliņas.

7 - Saturna cilvēki

Nevajadzētu brīnīties, ja viņi izvēlas kļūt par veģetāriešiem. Viņu ēdienkartē vajadzētu iekļaut tumšās sēnes, piemēram, cūcenes. Sēnes «saturnieši» var ēst visos veidos - svaigas, sālītas, ceptas, marinētas, vārītas. Otrs viņu topa ēdiens ir spināti. Trešais - selerijas, redīsi un rutki.

Savukārt augļu topā pirmie ir greipfrūti un ananasi. Tiem seko zaļie āboli, bumbieri, kadiķogas, granātāboli.

Saturna cilvēku vājā vieta ir aknas, aizkuņģa dziedzeris un kuņģa un zarnu trakts, tāpēc dienu vajadzētu sākt ar skābenu sulu. Nomierinošs iespaids ir jasmīnu tējai.

Ja «saturniņš» ir kafijmīlis, tad to ieteicams dzert, pievienojot citrona šķēlīti. Saturna cilvēkiem citrons palīdz iedarbināt smadzenes turbo režīmā. Tonizējoša iedarbība ir egļu pumpuriem un priežu eļļai.

8 - Urāna cilvēki

Topa ēdiens ir spināti visvisādos veidos. Urāna cilvēki ēdienkartē var - nē, viņiem pat vajag! - izmantot sezonas produktus. Vasarā - noteikti jāēd zemenes! Neaizmirsīsim arī par banāniem, ērkšķogām, ķiršiem, upenēm, persikiem, bumbieriem, vīnogām. «Urāniešus» uzlādē hurma. Ziemā Urāna cilvēki var izbaudīt daždažādas tējas - zaļo, melno, roibušu, zāļu. Tējas palīdz tikt galā ar melanholiju.

«Urānieši» uzturā var lietot zivis, jogurtu, biezpienu, mīksto sieru un brinzu, kumisu, airanu. Tonusa uzturēšanai var iedzert malciņu baltā vai sarkanā vīna vai brutu. No saldiem, gāzētiem dzērieniem gan jāatturas.

Urāna cilvēkus mēdz mocīt galvassāpes. Tādās situācijās viņi var uzvārīt tēju, kuras sastāvā ir zemeņu, salvijas un piparmētru lapas un kadiķogas.

9 - Neptūna cilvēki

Jūras produkti! Un varētu nerakstīt vairs nevienu burtu. Lai notiek, tikai vēl mazliet: jūras mošķīšus nevajag ilgi vārīt vai sautēt. «Neptūniņiem» patiks ēdiens, kurā var sagaršot specifisko jūras svaigumu.

Taču Neptūna cilvēki ir visai universāli ēdāji - viņiem piemēroti arī skābi, saldi un ar vēl citādu garšu apveltīti augļi. Skābenes, gurķi un ziedkāposti, brokoļi noteikti var ieņemt goda vietu uz galda. No rīta «neptūniņi» var iemalkot cigoriņu kafiju.

Lai paaugstinātu tonusu, ieteicams nobaudīt ikrus. Tāda smalka ēdienkarte «neptūniņiem»…

Labu apetīti, bet lai neiet platumā un smagumā!