Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. 16. februārī atnākušais Dzeltenais Zemes suns sola labas pārmaiņas

© F64

Labestīgais 2018. gada simbols spēj darīt brīnumus, jo suns ir mūsu labākais draugs, arī tad, ja ir dzeltens un pārstāv Zemes stihiju. 16. februārī atnākušais Dzeltenais Zemes suns sola labas pārmaiņas visām zodiaka zīmēm. Veiksme un panākumi gaidāmi gan mīlas lietās, gan karjerā.

Vislielākā ietekme uz planētas dzīvi un cilvēku prātiem gada pavēlniekam būs maijā. Sēžot tronī, suns gādās, lai šajā gadā nebūtu ne pūķa dedzinošo liesmu, ne pērtiķa izsmejošo grimašu, ne žurkas viltīgo triku.

Uzticamais draugs nepazīst viltu un lišķību, viņš ir taisnīgs, atklāts un labestīgs. Tas gan nenozīmē, ka reizēm suņuks neuzrūks un neieriesies. Kādam, kurš būs pelnījis, var arī saplēst bikšu staru.

Tiem, kas mīl suņus un izprot viņu psiholoģiju, gads atnesīs harmoniju un piepildījumu. 2018. būs pozitīvu, līdzsvarotu emociju gads. Īpaši labvēlīgs Dzeltenais Zemes suns būs pret centīgiem, mērķtiecīgiem, darbu mīlošiem cilvēkiem. Sliņķiem veiksme uzsmaidīs retāk. Konflikti, ja arī būs, tiks atrisināti mierīgā ceļā. Ķīniešu horoskops vēsta, ka 2018. gadā problēmas izzudīs, pārsprāgstot kā ziepju burbuļi. Šis gads būs kompromisu un labu nodomu gads.

Dzeltenā četrkājainā drauga gads ir piemērots ģimenes nodibināšanai, karjeras izaugsmei, mācību uzsākšanai, mājas iekārtošanai, bērnu audzināšanai. Lieciet aiz auss, ka suns ir lojāls, atbildīgs, ģimenisks, atsaucīgs un draudzīgs, bet necieš viltu un melus.

2018. gadā dominēs mīlestības un draudzības enerģētika. Sievietes kļūs īpaši magnētiskas, tāpēc daudzas satiks savas dzīves otro pusīti. Jāteic, ka cilvēki pastiprināti tieksies viens pēc otra, tāpēc tiem, kuri vēlas izveidot partnerattiecības, nākamais gads pavērs daudz iespēju.

Tērpies zeltā un saulainos toņos

Vispareizāk Suņa gadu būtu svinēt tā atnākšanas dienā - 16. februārī.

Un tā, pie lietas. Ko vilkt mugurā, kā izrotāt telpas un ko celt galdā, lai suns draudzīgi luncinātu asti cauru gadu?

Dzeltenais Zemes suns ir estēts, tāpēc pievērš uzmanību tērpa detaļām un krāsu saspēlei. Jūsu tērpā jābūt pamanāmiem dzelteniem un zeltītiem toņiem. Suņa zemes būtība priecāsies par siltu nokrāsu izvēli, brūniem un bēšiem elementiem tērpā. Gada pavēlnieku aizkaitinās košas, kliedzošas krāsas. Šoreiz labāk atteikties no mazās, melnās vakarkleitas, jo pārāk tumšs siluets sunim var uzdzīt skumjas. Suni ielīksmo viss, kas vēsta par siltumu un sauli. Jauno gadu vēlams sagaidīt jaunā tērpā. Ja šādas iespējas nav, atcerieties, ka vismaz vienai detaļai jābūt pilnīgi svaigai, tā teikt, no nulles. Jaunas zeķes, somiņa, josta, veļa vai tikai kabatas lakatiņš gadās par emocionāli un materiāli bagātu gadu.

Rotaslietas var būt zelta, metāla, keramikas. Sunim nepatīk raibas krelles, lieli auskari, kas nograb ik reizi, kad jūs pakustināt galvu, lētu stikliņu spožums, lielas piespraudes, bārkstainas šalles. Suns izvēlas stilīgas, perfekti nostrādātas, gaumīgas lietas. Elegants bikšu kostīms, tunika vai gara kleita plūstošām līnijām, kas pār jūsu augumu slīdēs kā ūdenskritums, būs pašā laikā. Nav vēlams izvēlēties kleitu vai blūzi ar ziedu rakstiem un stilizētiem rombiem, apļiem vai ķeburiem. Pārāk daudz raibumu suni nogurdina. Nekaitiniet nākamā gada aizbildni ar leoparda rakstu un nemēģiniet uzvilkt pūkainu jaku, kas nepārprotami līdzinās kaķa kažokam.

2018. gadā modē būs komforts un dabiski, ērti materiāli, tāpēc nespīlējiet savi sintētiskā, pieguļošā un spīdošā nāras kostīmā. Ja vien varētu, gada zvērs nodīrātu un sakošļātu fliterus, bantes un bārkstis. Šogad cieņā būs trikotāža, zīds un atlass. Sunim tāpat kā stiprā dzimuma pārstāvjiem nav pretenziju pret dziļu dekoltē. Domājot par tērpu, atcerieties, ka suņa enerģētika liks jums kārtīgi izdejoties.

Vīrieši var atļauties uzvilkt rūtainu kreklu vai dabīgas vilnas džemperi, jo suns novērtē ērtumu. Uzvalks un kaklasaite šoreiz nav obligāti.

Gaumīga atturība jāievēro, arī uzklājot kosmētiku. Viegls, samtains pūderis, neuzkrītošs sārtums vaigos. Jaungada stilā iederas tumšas, izteiktas acu līnijas ar nedaudz izplūdušām malām, garas, zīdainas skropstas, kas kā vēdekļi gulstas pār plakstiņiem. Tumši brūni uzacu loki, bālas, pilnīgas lūpas, un jūsu tēls būs perfekts! Suns novērtēs, ja viņu glaudīs koptas, maigas rokas. Šoreiz dāmas var izmantot caurspīdīgu nagu laku, kas akcentē dabiskumu un nemainīgi labo gaumi. Glīti izskatīsies maigi rozā, bēši toņi. Eleganci piešķirs tumši brūna nagu laka ar zeltītu mirdzumu. Ja jums patīk klasiskie toņi, tad izvēlieties bordo vai tumšu ķiršu krāsu. Nekaciniet suni ar raibiem nagiem, ko rotā spīdumi. Glīti izskatīsies uz nagiem uzklāts baltu mežģīņu raksts.

Svētku rotās dabas motīvi

Ņemiet vērā, ka galdam jābūt bagātīgi klātam. Suņi mīl labi paēst un garšas baudai pievērš daudz lielāku uzmanību nekā citas ķīniešu horoskopa zīmes.

Lai godam sagaidītu mūsu dzelteno zemes draugu, rotājot telpas, jāizmanto tumši zaļi un zeltīti dekori. Šīs krāsas lieliski sader. Aizmirstiet par ķērcoši sarkano, kas izjauc emocionālu līdzsvaru un nogurdina acis.

Salvetes var būt egles krāsā - piesātinātā, tumši zaļā, kā arī brūnas vai bēšas. Lai visu nākamo gadu jums bankas kontā būtu nauda, zem galdauta vai salvetes paslēpiet naudaszīmi. Nepārspīlējiet ar suņu figūriņām un mīkstajām rotaļlietām - suņukiem. Gada pavēlniekam tās patiks, bet divkājainajiem draugiem gan šķitīs, ka esat pārkāpis gaumes robežas un kļuvis mazliet traks.

Gardēžu laiks

Lai pareizi izvēlētos gardumus svētku galdam, atliek ielūkoties četrkājainā drauga acīs, kurās rakstīts: pirmkārt, gaļa! Cik labi, ka suns ir gardēdis ar labu kulināro gaumi. Pērn nebija ieteicams celt galdā ne vistas stilbiņus, ne zoss cepeti, ne tītara kotletes. Nu varēsim baudīt visdažādākos gaļas un zivju ēdienus. Sunim garšo arī dārzeņi, it īpaši sautēti. Dzeltenais Zemes suns atmaigs, kad ieraudzīs zeltītā ķirbja šķēlītes. Iederēsies arī saulaini dzeltenā ķirbja krēmzupa.

Ja ģimene nav veģetārieši, tad sākumam varat pagatavot liellopa filejas steiku un tradicionālo cūkgaļas karbonādi. Derēs arī aromātiski žāvējumi, bagātīgi rotāti ar zaļumiem. Īpašā cieņā būs medījumi - mežacūkas, aļņa vai brieža gaļa. Suns neatteiksies no krāsnī ceptiem kartupeļiem mundierī, pildītiem ar rudens sēņu mērci un pārlietiem ar kausētu sieru. Ņamm, ķepiņas var aplaizīt! Mīdijas, tīģergarneles un lasis ies pie sirds tiem, kuriem gaļa negaršo. «Sirdi piesies» brūngana, kraukšķīga, medū sautēta vista ar sezama sēklām. Atlieciet diētu uz vēlāku laiku un, sagaidot 2018. gadu, sarīkojiet dzīres vēderam!

Sunim patīk viss, kas kraukšķīgs, tāpēc topā būs bezē kūka vai cepumi. Celiet galdā sulīgu valriekstu kūku ar kļavu sīrupu. Pufīgais zefīrs, kas sastāv no augļu biezeņa un kurā ir maz tauku, derēs tiem, kuri pat Jaungada naktī nebeidz domāt par slaido līniju. Sunim vislabāk patiks ar dzeltenām skaidiņām klātais krējuma zefīrs. Lai nepārēstos, to ieteicams sagriezt mazos gabaliņos.

Svētku galdā jāceļ augļi - bez vitamīniem tālu netiksim! Apaļie un saulainie apelsīni un mandarīni ir teju vai obligāti. Glīti izskatīsies kivi šķēlītes un vīnogu ķekari. Suņa enerģiju neizsīkstošu padarīs grauzdētas mandeles un lazdu rieksti. Ak, jā, neaizmirstiet, ka suns gribēs pamieloties ar mājās ceptiem pīrādziņiem. Speķīti nežēlojiet. Jāteic, ka Dzeltenais Zemes suns augstu vērtē ēdienu, ko saimniece gatavojusi savām rokām, nevis pasūtījusi restorānā vai nopirkusi lielveikalā.

Jaunā gada aizbildnis iesaka vieglus dzirkstošos vīnus un kokteiļus. Varat pagatavot atspirdzinošu dzērienu no baltā ruma, laima sulas un cukura sīrupa. Dāmas iepriecinās ķimeņu un rabarberu liķieris, sajaukts ar laima sulu. Savukārt šampanietim var pievienot piecus pilienus ruma un svaigas zemenes. Turklāt atkal modē ir kafija ar tējkaroti laba konjaka.

Dzeltenajam suņukam piemīt kāda slepena kaislība. Viņam patīk negaidītas pārmaiņas. Tāpēc tiem, kas vēlas, lai Dzeltenais Zemes suns viņiem palīdz atvērt veiksmes durvis, jāļaujas radošām trakulībām. Tieši pirms pusnakts ieteicams svētku galdu papildināt ar gardiem našķiem un neparastiem dzērieniem.

UZZIŅAI

Suņa gadā dzimušie

(1922., 1934., 1946., 1958., 1970., 1982., 1994., 2006., 2018.)

Šo cilvēku galvenais princips ir taisnīgums - «vaiii!» tam, kurš rīkosies negodīgi. Suns cīnās pret netaisnībām un var gan asāku vārdu pateikt, gan uzrūkt, gan «zobus nošņakstināt». Suņa gadā dzimušie cilvēki ir nemierīgi un allaž sardzē, taču savas emocijas izrāda reti. Viņi var būt stūrgalvīgi un arīdzan pesimistiski, kritiski un tieši, kas dažam labam ne visai patiks. Tajā pašā laikā, ja reiz būsiet draugos, tad Suņa gada cilvēks būs uzticams un godīgs. Tāds, uz kuru var vienmēr paļauties.

Šajā gadā dzimušajiem ir dziļš prāts un vadītāja iemaņas, viņi ir intelektuāļi ar augstām darba spējām.

Guna Kārkliņa

*

Jau 15 000 gadu kopā

Cilvēks pieradināja vienu no pelēkā vilka pasugām apmēram pirms 15 000 gadu Centrālāzijā. Mājas suns ir kļuvis par vienu no populārākajiem mājdzīvniekiem cilvēces vēsturē. Pieradinātais dzīvnieks ātri kļuva par svarīgu draugu un palīgu. Piemēram, zinātnieki uzskata, ka bez suņa palīdzības, kas vilka nartas, cilvēki nebūtu šķērsojuši Beringa jūras šaurumu. Ilgo gadu laikā, ko suns ir pavadījis kopā ar cilvēku, viņš ir attīstījis izcilas prāta spējas un spēju komunicēt. Suņa sociālais raksturs un inteliģence ļauj viņam piedalīties medībās, sargāt, piedalīties dažādās aizsardzības operācijās, palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ganīt mājdzīvniekus u.tml.

Patlaban pasaulē ir apmēram 400 miljoni suņu. Suņiem ir ļoti daudz un dažādas šķirnes, taču apzināti tās sāka veidot tikai pirms dažiem simtiem gadu.

Avots: Wikipedia