Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Februāris. Saules aptumsums, sevi jāsaudzē

KAD SAULE SATUMST, skats ir iespaidīgs. Ne velti senatnē cilvēki bijās un uzskatīja to par kaut ko pārdabisku, mistisku un draudīgu © Foto: Scanpix

Gada sākums ir interesants ar Mēness izdarībām – te vienā mēnesī divreiz pilnā fāze, te nav nevienas. Tā iegadījies februārī. Varētu domāt, ka tādējādi būs mazāk emocionālas spriedzes, tomēr sevi vajag saudzēt. Gaidāms Saules aptumsums, kura dēļ jūtīgākiem cilvēkiem var pasliktināties pašsajūta.

Pilnmēness izpaliks

Janvārī piedzīvojām divus pilnmēnešus, kas nav diez cik bieža parādība. Kā Neatkarīgā jau rakstīja, otro dēvē par Zilo mēnesi. Turklāt šis pilnmēness sakrita ar Mēness aptumsumu un bija vērojama arī dabas parādība, ko dēvē par asiņaino Mēnesi, t.i., aptumsuma laikā debesu spīdeklis nonāk Zemes ēnā un it kā iekrāsojas sarkanīgs, turklāt samazinājās Mēness attālums no Zemes un tas izskatījās lielāks nekā citkārt.

Varbūt daudzi arī pamanīja, ka gaisā virmo spriedze, cilvēki ātrāk uzvelkas, sākas ne visai adekvātas aktivitātes sociālajos tīklos u.tml. Tieši tā mēdz izpausties pilnmēness ietekme, un aptumsums to pastiprina. Tā kā Mēness cikls ilgst vidēji 29,5 dienas, februārī tas līdz pilnajai fāzei netiks. Toties martā atkal gaidāmi divi pilnmēneši. Un tad jau viss ieies normālās sliedēs - katru mēnesi pa vienai pilnajai fāzei.

Taču mierīgi nebūs, jo 15. februārī notiks daļējs Saules aptumsums. Maksimums plkst. 22.51, bet Latvijā tas nebūs redzams.

Ko gaidīt no Saules aptumsuma

Dažkārt atsevišķiem astrologiem patīk biedēt cilvēkus ar aptumsumu laika šausmām, karmiskiem, liktenīgiem notikumiem u.tml. Turklāt visnotaļ draudīgi izklausās termins aptumsumu koridors, kā dēvē laiku starp Mēness un Saules aptumsumu.

Jā, Saules aptumsuma laikā ir iespējami liktenīgi pavērsieni dzīvē, bet ne vienmēr un ne visiem. Ja cilvēks neizmanto astrologa pakalpojumus, lai uzzinātu konkrētās iespējas un riskus, tad aptumsumu periodā labāk tomēr dzīvot mierīgi, bez lielām aktivitātēm un it īpaši saudzīgi izturēties pret veselību.

Bet, ja cilvēks dzimis Saules aptumsuma ietekmē (tas redzams individuālajā astroloģiskajā kartē), tad vajadzētu pavērot savas sajūtas un veiksmi darbos. Šo rindu autorei astroloģiskajā kartē ir Saules aptumsuma ietekme, un aptumsumu periodos parasti jūtos labā formā, ir enerģija un vairākkārt ir izdevies veiksmīgi uzsākt nozīmīgus projektus.

Solis tuvāk pavasarim

Mēneša lielāko daļu Saule atrodas draudzīgajā un neatkarīgajā Ūdensvīra zodiaka zīmē. Tā nes jaunas idejas, raugās ar skatu nākotnē un spēj saredzēt un izprast to, kas būs vēl tikai rīt. Savukārt 18. februārī plkst. 19.18, noslēdzot zodiaka apli, Saule pāriet daudzkrāsainajā Zivju zodiaka zīmē. Līdzjūtība, maigums, intuīcija un radoša dvēsele - Zivis ir tik daudzkrāsainas. Tā ir zodiakālā cikla pēdējā zīme, pirms viss atkal sākas no jauna. Vārdu sakot, ar katru soli ejam tuvāk pavasarim.

Saimniecības darbi

Planētu stāvokļi saimniekošanai ir gana normāli, vienīgi atkal īpaša uzmanība jāpievērš darījumu drošībai.

Interesanti un, protams, pozitīvi ir tas, ka februārī debesīs neviena planēta neatrodas tā dēvētajā retrogrādajā stāvoklī, kurš dažādās jomās un tēmās mēdz radīt papildu sarežģījumus. Šādi periodi gadās samērā reti, un tos ir vērts izmantot, lai ieplānotu svarīgus saimniecības darbus, reģistrētu uzņēmumus, nokārtotu visdažādākos jautājumus. Protams, ideālu dienu nav, un primāri jāskatās cilvēku un uzņēmumu kartes, taču retrogrādo planētu neesamība ir vērā ņemams pluss.

Uzmanīgiem februārī jābūt ar auto vai citas tehnikas un mehānismu iegādi, jo atsevišķas spriedzes kombinācijas veido tehniski vīrišķīgā planēta Marss. Noteikti jāpārliecinās par kvalitāti un garantijām. Turklāt dažas Marsa kombinācijas vērš uzmanību arī uz darījumu drošības ievērošanu. Jāuzmanās no ne visai godīgas rīcības.

Februārī būtu vēlams sakārtot juridiskos jautājumus, līgumus, arī reģistrēt uzņēmumu, ja ir tāda iecere, jo martā uzņēmējdarbības un minēto tēmu aizgādnis Jupiters kļūs retrogrāds un tad iespējama bremzēšanās un plānu pārvērtēšana, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.