Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Prognozes: Nav izslēgta enerģētiskā krīze, ko izraisīs lielvaru nesaskaņas

© Scanpix

Šogad decembrī kārtības simbols Saturns ieiet Mežāža zīmē, kur turpinās uzturēties līdz pat 2020. gada martam.

2018. gads uzskatāms par globālās stabilizēšanās gadu. Lielās pasaules kartē šis laiks iezīmēs varas nostabilizēšanos. Šajā laikā valsts iegūst lielāku autoritāti iedzīvotāju vidū, aktīvāk uzspiež savu redzējumu un aktīvi pieprasa iedzīvotāju līdzdalību. Valstīm ar senu kultūru un tradīcijām šis būs veiksmīgs laiks, bet neveiksmīgs jaunām valstīm un struktūrām, kas izjutīs izteiktu varas spiedienu. Arī svešas varas, kas atrodas ārpus valsts robežām. Periodu raksturos konservatīvu ideju popularitāte, kas Eiropā iezīmēs atgriešanos pie kristīgām pamatvērtībām. Jaunās kosmopolītiskās vēsmas tiks atstumtas tālākā apziņas stūrītī. Cilvēki meklēs autoritātes, kurām sekot, un rūpīgi raudzīsies, lai kaimiņi darītu tāpat.

Valstis, kas «izlēks», tiks ierobežotas, tāpēc globālais fons saglabāsies samērā stabils. Ziemeļkoreja turpinās savu dīvaino kara retoriku, bet ASV uz to reaģēs lēnu garu, ieturot saprātīgu pauzi. Visticamāk, ka 2018. gads Ziemeļkorejai nesīs jaunas starptautiskās sankcijas, no kurām būtisku ietekmi atstās valūtas resursu pieejamības samazinājums.

Urāna ieiešana Vērša zīmē sola vērtību paradigmu maiņu. Tas nozīmē, ka notiks atgriešanās pie pamatvērtībām. Atgriezīsies bartera darījumi, kā arī bezskaidras naudas norēķins. Runājot par finansēm, Urāna ieiešana Vērsī radīs izmaiņas biržu tirgos un veidos, kā izmantojam valūtu. Visvairāk šīs izmaņas skars Šveici un Kubu. Pirmajā, visticamāk, nauda aizvien biežāk tiks noguldīta nestandarta formātā, piemēram, digitālajā, vai arī intensīvi tiks iepludināta nauda no digitālās vides. Savukārt Kuba kļūs atvērtāka, iespējams, spriedīs par finanšu politikas maiņu un meklēs veidus, kā iesaistīties starptautiskajos tirgos. Iespējams, ka tieši Kubā tiks izvietotas nākotnes «Bitcoin» maksājumu sistēmas, kas izmanto kriptogrāfiju, lai pārvaldītu virtuālās valūtas apjomu un transakcijas. Tiks meklēti risinājumi īpašo ekonomisko zonu izveidei.

Urāna ieiešana Vērša zīmē, kas atrodas pretī Skorpionam, norāda uz iespēju tuvāko gadu laikā veikt būtiskus atklājumus enerģētikā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta alternatīvajai enerģijai. Skorpiona zīme ir cieši saistīta ar atomenerģiju. Šajā sektorā ir gaidāmas svārstības, kas var izpausties kā problēmas ar kodolenerģiju saistītos objektos. Nav izslēgta enerģētiskā krīze, ko izraisīs lielvaru nesakaņas. Ja krīze eskalēsies, sekas izjutīsim turpmākos sešus gadus.