Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Cik greizsirdīgi ir katras horoskopa zīmes pārstāvji?

© pixabay.com

Katrs cilvēks kaut reizi dzīvē droši vien ir bijis greizsirdīgs.

Tā ir normāla parādība saprātīgās devās, bet diemžēl tā var pieņemt arī slimīgu formu. Psihologi teic, ka spēcīgu greizsirdību izjūt cilvēki, kas jūtas nedroši un nav pašpietiekami vai pretējā variantā - pārlieku pašpārliecināti indivīdi, kas otru uzskata par savu privātīpašumu.

Vai «modīsies Otello»?

Skaidri pateikt, kādas kombinācijas cilvēka astroloģiskajā kartē norāda uz pastiprinātām greizsirdības izpausmēm, nevar - tas atkarīgs arī no pārējiem aspektiem un planētu izvietojuma, to atrašanās zodiaka zīmēs u.tml. Tomēr dažas pazīmes mēdz liecināt par to, ka cilvēkā var «mosties Otello».

Uz neapvaldītu un slimīgu greizsirdību astroloģiskajā kartē var norādīt disharmonisks aspekts starp Veneru un Marsu vai Veneru un Saturnu, īpaši kartēs, kurās Venera dominē.

Vairāki planētu aspekti ar Saturnu cilvēka psihē akcentē zaudējumu un šķiršanās tēmu. Šādā gadījumā cilvēka greizsirdību izraisa bailes piedzīvot zaudējumu. Aspekti ar Jupiteru var norādīt, ka greizsirdība radusies ievainota pašlepnuma dēļ, var būt arī bailes izskatīties «sliktākam», zaudēt apkārtējo cieņu un atbalstu. Arī daži Veneras un Saules aspekti akcentē greizsirdības tēmu, kas saistīta ar pašlepnumu, iekšējo pašcieņu.

Kaut kādā ziņā par «tīro greizsirdību» atbild Marss. Viņš visu pasauli dala tajā, kas «mans», un tajā, kas «nav mans». Marss pieprasa simtprocentīgu uzticību, pieķeršanos.

Tas par «nopietno astroloģiju». Bet jebkuru tēmu varam aplūkot arī vienkāršotākā variantā, proti - atbilstoši cilvēka zodiaka (jeb tā dēvētajai Saules) zīmei.

Tas ir «mans cilvēks»!

Greizsirdība raksturīga vairāk vai mazāk visiem cilvēkiem un visām zīmēm, tomēr ir nianses.

Greizsirdības ziņā vairāk izceļas Uguns stihijas pārstāvji: Auns, Lauva, Strēlnieks. Varbūt tāpēc, ka šīs stihijas greizsirdības izpausmes ir redzamākas.

Uguns stihijas zīmēm svarīgi zināt, ka viņu autoritāte mīļotā acīs ir nesagraujama. Uguns arhetips ir vadoņa arhetips, kas ieradies šajā pasaulē būt par līderi, pirmo un galveno. Tam raksturīgi «novākt sāncenšus», un Uguns nepacietīs, ja kādu mīl stiprāk nekā viņu.

Zemes stihijas pārstāvjiem Vēršiem, Jaunavām, Mežāžiem raksturīgas privātīpašnieciskas tieksmes un greizsirdību izraisa sajūta, ka cits mēģina atņemt viņu īpašumu (naudas avotu; prieka un baudu avotu).

Gaisa stihijas zīmes Dvīņi, Svari, Ūdensvīri pēc dabas nav pārāk greizsirdīgas, jo ciena personas brīvību, tiesa, līdz zināmai robežai, kas katrai no Gaisa zīmēm ir citāda. Savukārt Ūdens zīmes Vēži, Skorpioni, Zivis ir emocionālas, gan katra savā veidā. Raksturīga neapzināta, nedefinējama pieķeršanās, ko grūti raksturot vārdiem. No Ūdens zīmēm izsmalcināti greizsirdīgs ir Skorpions, kas atrodas Marsa un Plūtona aizbildniecībā.

Mazliet par motīviem

AUNS. Greizsirdību rada vadošās lomas apdraudējums.

VĒRSIS. Greizsirdību rada nestabilitātes un īpašuma tiesību zaudēšanas iespējas.

DVĪŅI. Greizsirdību rada informācijas kanāla, informācijas apmaiņas zaudējums.

VĒZIS. Greizsirdību rada neuzticība, «savas pasaules» apdraudējuma sajūta.

LAUVA. Greizsirdību rada bažas zaudēt centrālo lomu.

JAUNAVA. Greizsirdību rada nepārliecinātība un drošības izjūtas zaudējums.

SVARI. Greizsirdību rada nenoteiktība un disharmonija attiecībās.

SKORPIONS. Greizsirdību rada vajadzība kontrolēt un valdīt.

STRĒLNIEKS. Greizsirdību rada iedragāta patmīlība.

MEŽĀZIS. Greizsirdību rada vēlme visu kontrolēt un bailes no zaudējuma.

ŪDENSVĪRS. Greizsirdību rada zaudēta uzticība.

ZIVIS. Greizsirdību rada vēlme saglabāt savas pasaules un savu veselumu.

Publikācijā izmantoti materiāli no žurnāla Praktiskā Astroloģija.