Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Noskaidro, ko nevajadzētu darīt konkrētās dienās

© Ilustratīva bilde

Saskaņā ar senām astroloģijas tradīcijām katrai nedēļas dienai ir sava planēta – aizgādne, kas var parādīt raksturiņu. Šoreiz par to, ko nevajadzētu darīt konkrētās dienās.

Astroloģijā (un dzīvē) mēs saskaramies ar dažādiem cikliem, un viens no tiem, kam pakārtojamies, ir septiņu dienu nedēļa. Līdz pat 18. gadsimtam bija zināmas septiņas planētas, kuras debesjumā redzamas ar neapbruņotu aci. Saule (Helioss), Mēness (Selēna) - ko atbilstoši senām tradīcijām astroloģijā pieņemts dēvēt par planētām -, Merkurs (Hermess), Venera (Afrodīte), Marss (Aress), Jupiters (Zevs), Saturns (Kronoss). Šim tā dēvētajam septeneram senie astrologi piedēvēja lielu ietekmi uz Zemes dzīvi un katrai dienai piešķīra savu aizbildni. Šīs dienas un planētas simboliski attēlotas tā dēvētajā Magu zvaigznē, kuru magi senatnē nēsāja kā atšķirības zīmi. (Magu zvaigzne ir saistīta ar dažādām shēmām, piemēram, valdīšanu pār nedēļas dienām, stundām, dekāniem, gadiem. Pēc Magu zvaigznes var noskaidrot planētu, kas valda ne tikai pār šīs nedēļas dienu, bet arī - pār katru dienas stundu.)

Iepriekš rubrikā Astroloģija jau esam stāstījuši par katras dienas noskaņām un to saistību ar planētu dabu, bet šoreiz par to - kādus darbus nevajadzētu plānot tajā vai citā nedēļas dienā.

Pirmdiena. Mēness diena. Nav vēlams uzsākt ko kardināli jaunu, kā arī doties ceļojumos, izņemot jūrasbraucienus. Nav laba diena līgumu slēgšanai, kā arī mīļotā cilvēka sirds iekarošanai, jo jau nākamajā dienā viss var izvērsties citādi, nekā šķita. Arī laulāties šodien nebūtu lāgā. Naudas aizņemšanās vai aizdošana arī būtu jāatliek uz citu reizi.

Otrdiena. Marsa diena. Jāizvairās no strīdiem un konfliktiem. Nebūs īsti laba diena radoša darba sākšanai. Mēdz būt grūti koncentrēties, izvēlēties pareizo problēmas risinājumu. Toties, ja esat visu izdomājis un uz šodienu atstājis tikai rīcību, viss būs kārtībā. Vēlams izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz ļaužu, bet vakaru labāk pavadīt mājās, lasot kādu detektīvstāstu.

Trešdiena. Merkura diena. Strīds nebūs labākais veids, kā šodien kaut ko atrisināt, daudz labāk to darīt ar vēsu saprātu, kā arī ar dažādu darījumu palīdzību. Diena nav piemērota valstiskiem pasākumiem. Arī ar priekšniecību šodien labāk kontaktēties pēc iespējas mazāk. Noslēpumus vēlams nečukstēt nevienam - var izpļāpāties!

Ceturtdiena. Jupitera diena. Jāuzmanās darbā, kā arī braucot pie stūres vai sabiedriskajā transportā, jo šajā dienā var pastiprināties izklaidība. Nav īstais brīdis slēgt komercdarījumus. Nav labi šo dienu pavadīt noslēgtībā un vienatnē, vajag kaut vai iziet ārā vai doties kaut kur, piemēram, uz restorānu.

Piektdiena. Veneras diena. Jāievēro mērenība, nav labi ļauties kaislībām un konfliktiem. Uz piektdienu nevajag atstāt svarīgus darbus - varat nepagūt tos izdarīt, un tie paliks «karājoties» līdz pirmdienai, traucējot izbaudīt brīvdienas. Ja ejat izklaidēties, neņemiet līdzi pārāk daudz naudas - būs tieksme to iztērēt, turklāt nepraktiskās lietās un gaistošos nieciņos.

Sestdiena. Saturna diena. Šodien neplānojiet nekādus braucienus un darīšanas, kas saistītas ar jūtām, kaisli. Vēlams izvairīties no tuvināšanās ar mazpazīstamiem cilvēkiem. Neiesaka griezt matus un šūt drēbes. Jāsargās tīši vai netīši pārkāpt kādus noteikumus vai normas.

Svētdiena. Saules diena. Ja iepērkaties, pievērsiet uzmanību preces kvalitātei - ir iespēja nepamanīt brāķi. Nerekomendē norobežoties no citiem, palikt vienatnē, iesaistīties avantūrās un divdomīgos darījumos, iesākt nenopietnas pazīšanās vai šaubīgus romāniņus. Šajā dienā nedrīkst skopoties - ir jābūt laipniem un pateicīgiem. Iespējams, ubadziņa vai ielas muzikanta cepurē iemestā naudiņa būs par iemeslu jūsu veiksmei visas nākamās nedēļas garumā.