Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par viņu runā - Intars Busulis

© F64

«Saka, ka dzīve ir kā džezs – tā uzplaukst, kad tu improvizē! Ar mani notiek tieši tā, un tas ir stāsts par mani – par ceļu, ko eju, iespējām un izvēlēm,» savā oficiālajā mājaslapā vēsta mūziķis Intars Busulis. Krāsaina personība, kas priecē ar savu daiļradi, liek trīt mēles ap radošo darbību Krievijā, tagad vada šovu «X faktors», kas iekarojis zināmu popularitāti un neatstāj cilvēkus vienaldzīgus visdažādākajās nozīmēs.

Muzikālais ceļš jau no bērnības

Ar mūziku kopā mākslinieks jau ir kopš skolas laikiem. Savulaik pabeidzis Talsu bērnu mūzikas skolas trombona klasi, tad studējis Ventspils Mūzikas koledžā, kur spēlēja trombonu «Ventspils bigbendā» Ziedoņa Zaikovska vadībā. Muzikālo karjeru sācis, kopā ar māsu izpildot dziesmu «Ūsainā puķe», bērnībā spēlējis arī bērnu ansamblī «Talsu Sprīdīši» un dejojis tautas dejas.

F64

Daudz uzvaru

Publiskajā telpā vienkopus atrodami Intara Busuļa būtiskākie sasniegumi.

Dziedātāja karjeru viņš uzsāka Raimonda Tigula projektā «Caffe», ar grupu piedalījās «Eirodziesmā 2002». «Caffe» pastāvēja četrus gadus. Paralēli spēlējis arī NBS štāba pūtēju orķestrī un džeza grupā «Wet point» kopā ar Vilni Kundrātu. 2005. gada pavasarī piedalījās dāņu basģitārista Ērika Mosuholma projektā E.Y.J.O. (European Youth Jazz Orchestra).

Intars Busulis pārstāvēja Latviju 2005. gada starptautiskajā konkursā «Jaunais vilnis». Tika izpildītas trīs dziesmas - «Kiss», «Ты Ветер», «Изчезли солнечние дни» - un izcīnīta uzvara.

Sadarbībā ar komponistu Kārli Lāci ierakstījis vairākus soloalbumus latviešu valodā, piedalījies arī K. Lāča mūzikla «Oņegins» izrādēs Dailes teātrī un albuma «Lāču tēta dziesmas» ierakstā.

2008. gada «Muzikālajā bankā», kas notika 2009. gada janvārī Ventspilī, Intars Busulis uzvarēja ar dziesmu «Brīvdiena». 2008. gada LNT mūzikas šova «Cīņas klubs» finālā 2009. gada februārī Intars Busulis uzvarēja ar dziesmu «Davai, davai».

Saņēmis Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» nominācijā «Koncertieraksts» par Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Liepājas simfoniskā orķestra koncerta DVD izdevumu (2016).

Divus mēnešus pēc mūziķa Intara Busuļa pēdējā albuma «Nākamā pietura» izdošanas tā pārdošanas rezultāti, neskaitot lejupielādes internetā, sasnieguši zelta diska statusu. Pārdoti vairāk nekā 5000 albuma «Nākamā pietura» eksemplāru.

Bez kritikas un nelabvēļiem neiztikt

Savu varēšanu mākslinieks pierādījis arī starptautiskā arēnā. Vairāki sadarbības projekti bijuši Krievijā, kur šovbisnesā ir sīva un nežēlīga konkurence un tapt pamanītam nemaz nav tik viegli. Kur nu pamanītam - panākt, lai tevi aicina piedalīties un novērtē atzinīgi.

Dziedātājs pirms gada piedalījās Krievijas TV šovā «Точь-в-точь», un gandrīz katrā pārraidē viņam izdevās pārsteigt gan skatītājus, gan žūrijas locekļus. Viņš iejutās gan Tīnas Terneres, gan Stīvija Vondera tēlos. Krievijas šovbiznesa vidē viņš līdzdarbojies vēl dažādos projektos, piemēram, Maksima Galkina šovā «МаксимМаксим».

Un, kā smejies, «latvietim gardākais ēdiens ir otrs latvietis» - Busulis saņēmis arī daudz pārmetumu par «brāļošanos» ar lielo austrumu kaimiņu. Nav gan īsti skaidrs, kādi apsvērumi vadījuši nelabvēļus - pārprasts patriotisms vai vienkārši skaudība par cita panākumiem un iespējām.

Dažs labs kritizēja arī mākslinieka piedalīšanos starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» žūrijā šogad Sočos.

Pats Intars Busulis pirms kāda laika intervijā modes māksliniekam Dāvidam «kasjauns.lv» uz jautājumu «Vai neaizvaino tas, ka tevi saukā par nodevēju?» atbild: «Tā ir ļoti maza daļa. Es zinu, kas esmu, no kurienes esmu nācis, kādā krāsā ir mans karogs un kā skan himna. Esmu absolūts Latvijas patriots.»

ASTROLOĢISKAIS CV

Saule - Vērsī

Mēness - Zivīs

Merkurs - Aunā

Marss - Lauvā

Intara Busuļa kosmogramma (karte, kas veidota, ja nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks) rāda, ka cilvēkam piemīt augstas darba spējas. Varbūt dažkārt gribās lietas izdarīt ātrāk nekā konkrētajā brīdī iespējams. Tādējādi pastāv nelieli pārsteidzības riski, tāpēc svarīgās situācijās nedrīkst sasteigt lēmumus. Dažkārt var aizsvilties, tāpēc dzīvē jāmācās «skaitīt līdz desmit». Piemīt dabisks šarms un skatuviskā pievilcība, spēja sevi nest un parādīt. Sekmīgi spēj darboties ar projektiem - izdarām, pabeidzam un dodamies tālāk.

Piemīt laba intuīcija - diezgan ātri spēj orientēties cilvēku nodomos un slēptākajos nolūkos. Pēc iekšējās būtības ir labestīgs cilvēks. Taču dzīvē der atcerēties, ka - pārāk labam būt arī nav labi.