Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kā izmantot astroloģiskos kalendārus?

© https://www.syracusenewtimes.com/

Drīz grāmatnīcās plašā klāstā parādīsies 2018. gada kalendāri. Daudzos no tiem iekļautas arī dažādas astroloģiskās norādes, kas ikdienas saimniekošanā ir ļoti noderīgas. Kā tajos orientēties cilvēkam bez plašākām astroloģijas zināšanam?

Tas nav pārāk sarežģīti, vien jāzina daži pamatprincipi.

Kad sākt darījumus, kad skūt bārdu

Kopš seniem laikiem cilvēki pievērsuši uzmanību Mēness fāzēm. Jo kur gan senajām tautām bija lūkoties, ja ne debesīs, vērot to vēstījumus un dabas zīmes? Daudzi cilvēki šīs senās zinības izmanto arī šodien.

Visos kalendāros ir norādītas Mēness fāzes, un, izvēloties labvēlīgākās dienas tiem vai citiem darbiem, ir vērts tās ņemt vērā. Tātad - augošā Mēnesī plānojam pasākumus, kam nepieciešama attīstība un auglīgs rezultāts. Varam sākt remontu vai citus nozīmīgus mājas darbus, sēsties pie darījumu sarunu galda u. tml. Kad pienāk pilnmēness laiks, tad gan labāk aktivitātes piebremzēt. Šai Mēness fāzei ir vistiešākā saistība ar cilvēku emocijām. Ja arī ar tīri lietišķiem darbiem tā nav saistīta, sakāpināts emocionālais fons nav īsti labs nevienā gadījumā. Savukārt, kad Mēness sāk dilt, tad būtu jāieplāno darbu noslēgums, kā arī procesi, kuriem nav nepieciešama tālāka attīstība. Astrologi šajā sakarā bieži min friziera apmeklējumu vai bārdas skūšanu kungiem - lai tik ātri neataug.

Fāžu ievērošana attiecināma uz dārza darbiem arī - labāk sēt un stādīt augošā Mēnesī.

Mēness fāzes atslodzei

Ja kalendārā īpaši nav norādīti atslodzes laiki, tad vienkāršākais princips ir atslodzi ieplānot 12 stundu pirms un 12 stundu pēc jaunmēness un pilnmēness fāzes. Attīrīt organismu, dzert zāļu tējas.

Par čika laiku domas dalās

Daudzos kalendāros tiek norādīts arī tā dēvētais čika laiks. Tas ir periods, kad Mēness maina savu atrašanos no vienas zodiaka zīmes uz otru un ir bez kursa. Tas tiek uzskatīts par neauglīgu laiku. Tā ir, tomēr gribētos teikt, ka pēdējos gados čika laiks bieži vien tiek iztēlots par milzu bubuli, kad bezmaz vai «jāatliek dzīve». Tam par visiem 100 procentiem negribētos piekrist. Vecākās paaudzes astrologi, kam ir laba «krievu skolas» teorētiskā bāze, tostarp arī slavenā astrologa Alekseja Vronska skolēni, čika laikam tik lielu uzmanību nepievērš. Vairāk tiek vērtēta cilvēka individuālā karte kopumā ar planētu novietojumu konkrētā dienā un brīdī.

Tomēr čika laikus pavisam noliegt arī negribētos, tāpēc ieteikums - ja iegādāsieties kalendāru, kuros tie norādīti, tad pavērojiet paši, kā jums sokas konkrētajās dienās. Ja tie darbojas, tad turpmāk ievērojiet.

Dienas fons kā palīgs

Vēl kalendāros tiek norādīta Mēness atrašanās zodiaka zīmēs. Tas ir būtisks stāvoklis attiecībā uz tā dēvēto dienu fonu - kādas kurai kopējās tendences.

Katrā zodiaka zīmē Mēnestiņš uzkavējas vidēji 2,5 dienas.

Saimnieciskiem darbiem labākas ir «saimnieciskās» zodiaka zīmes: kad Mēness atrodas Vērsī, Vēzī, Jaunavā, Mežāzī. Biznesa darīšanām un sarunām bankās piemērotas dienas, kad Mēness Skorpionā. Īstermiņa projektus var sākt, kad Mēness Aunā, sapulces rīkot Dvīņos, skaistumsalonu apmekēt Svaros, mākslas un kultūras pasākumus apmeklēt, kad Mēness Zivīs, interešu grupas veidot un domubiedrus pulcināt Ūdensvīrā, ārzemju tēmas kustināt, kad Mēness Strēlniekā, balles rīkot Lauvā. Tas - īsumā, jo Mēness novietojumam katrā no zodiaka zīmēm ir savi plusi un mīnusi un dažādas tēmas. Pie to plašāka apraksta mēs vēl atgriezīsimies.

Bet nākampiektdien plašāks stāstījums par Mēness dienām, kuras arī tiek norādītas kalendāros - kāda kurai nozīme un tendences.