Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Aptumsumu laika dramatiskā bilance

© AFP

Tuvojoties aptumsumu laikam, astrologi allaž brīdina par spriedzi, dramatiskiem un karmiskiem notikumiem. Augustā piedzīvojām gan Mēness, gan Saules aptumsumu līdztekus ar piņķerīgo retrogrādo Merkuru. Piedāvājam ielūkoties aizvadītā perioda dramatiskākajos notikumos.

Atgādinām, ka:

* Daļējs Mēness aptumsums bija 7. augustā (aptumsuma maksimums plkst. 21.20).

* Pilns Saules aptumsums bija 21. augustā (aptumsuma maksimums plkst. 21.26.)

Par «negantāko» tiek uzskatīts tieši laiks starp aptumsumiem, kaut gan to ietekmes var būt jūtamas pāris nedēļas pirms un pēc tam.

Terorakti Spānijā

depositphotos.com

Katalonijā periodā starp aptumsumiem notika divi terorakti - viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 126 tika ievainoti. 13 cilvēki gāja bojā, kad 17. augustā terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā. Viņš uzbrauca vairāk nekā 100 cilvēkiem un pēc tam no notikuma vietas aizgāja kājām. Savukārt agrā piektdienas rīta piejūras kūrortā Kambrilsā teroristu vadīta automašīna ietriecās cilvēkos. Automašīnā atradās pieci vīrieši, kurus policija nošāva. Daži no viņiem bijuši neīstās pašnāvnieku spridzinātāju vestēs. Atbildību par uzbrukumiem, kā parasti, uzņēmās teroristu grupējums «Daesh».

Meklēšanas operācijas laikā likumsargi nošāvuši Barselonas teroristu Junesu Abojākubu, vēsta raidsabiedrība BBC. Vīrietis esot aplicis neīstu pašnāvnieka jostu. Apšaude notikusi aptuveni 40 kilometru attālumā no Barselonas. Policija teroristu atradusi pēc kāda aculiecinieka ziņojuma. Vīrietis pirms apšaudes kliedzis: «Allahu akbar!»

Pirms Abojākuba galvenais aizdomās turamais bija 17 gadu vecas Musa Ukabirs, kurš bija starp pieciem nogalinātajiem. Laikraksts «El Mundo» pirms tam vēstīja, ka 17 gadus vecais Musa Ukabirs esot «galvenais aizdomās turētais». Viņš ir brālis Drisam Ukabiram, kurš iepriekš tika aizturēts Ripoļā.

P.S. Šobrīd redakcijai vēl nav izdevies atrast šo cilvēku dzimšanas datus, taču iepriekšējie pētījumi par citiem teroristiem parādījuši, ka pārsvarā tās ir psiholoģiski nestabilas personības. Viņu astrokartēs ir «slikts» Mēness, Jupiters, iesaistīta Strēlnieka zīme, kombinācijas, kas norāda uz reliģisku fanātismu un ietekmējamību. Izdarīt skaidru secinājumu, ka būtiska ietekme ir aptumsumu laikam, nevar. Taču jāatceras, ka šajos periodos cilvēkiem var būt saasināta uztvere, tostarp aktivizējas psiholoģiskās problēmas. It īpaši Mēness aptumsuma laikā, kas vienmēr sakrīt arī ar pilnmēnesi.

*

Patvēruma meklētājs no Marokas Somijā nogalina sievietes

Somijā, Turku, 18. augustā patvēruma meklētājs no Marokas nogalināja divas sievietes, bet vēl astoņi cilvēki tika ievainoti. Ievainoto vidū ir sešas sievietes.

«Mēs uzskatām, ka uzbrucējs konkrēti vērsās pret sievietēm un vīrieši tika ievainoti pēc tam, kad nāca sievietēm palīgā,» izteikusies policijas amatpersona.

Uzbrucējs identificēts kā 18 gadus vecs Marokas pilsonis, kurš Somijā ieradies 2016. gada sākumā un lūdzis patvērumu. Policija jau paziņojusi, ka notikušo izmeklē kā teroraktu.

*

Krievijā ar nazi uzbrūk septiņiem cilvēkiem

Surgutā Sibīrijas rietumos 19. augustā kāds vīrietis ar nazi ievainoja septiņus cilvēkus - vienkārši uzbruka garāmgājējiem. Pēc tam viņu nošāva policija. Uzbrucēja identitāte ir noskaidrota, un tiek pārbaudīta informācija, ka viņš varētu būt psihiski slims, aģentūrai «Interfax» pavēstīja Hantu-Mansu autonomā apvidus Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Terorisms netiek uzskatīts par galveno izmeklēšanas versiju

*

Labās ziņas par Latviju

Pārskatot aptumsuma laika kriminālziņas, jāsecina, ka mūsu valstī, par laimi, noziegumu skaits šajā periodā nav palielinājies. Vismaz publiskajā telpā nav ziņu par noziedzības uzplūdiem vai kādiem īpaši šokējošiem noziegumiem.