Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢE ATGĀDINA: Nākamnedēļ sākas aptumsumu laiks, arī pilnmēness darīs savu

© Aivars Ķesteris/f64

Vismaz divas reizes gadā astrologi cilvēkus aicina būt uzmanīgiem, dienas vadīt mierīgi un mēģināt risināt karmiskus jautājumus, pārdomāt dzīvi, sakārtot iekšējo pasauli. Tie ir periodi starp Saules un Mēness aptumsumiem. Jaunnedēļ šis laiks ir klāt.

Kā jau informēju pagājušās piektdienas rubrikā Astroloģija, paralēli vēl arī darbosies piņķerīgais retrogrādais Merkurs un nelabvēlīgo stāvokli ieņems arī Urāns. Taču šajā reizē gribas parunāt tieši par Mēness aptumsumu, kas līdz šim aplūkots mazāk.

Tātad - daļējs Mēness aptumsums būs 7. augustā. Aptumsuma maksimums pulksten 21.20. Latvijā ir redzams maksimums un beigu fāze. Kādu iespaidu tas atstāj uz cilvēkiem, un ko nozīmē, ja cilvēks ir dzimis Mēness aptumsuma ietekmē? Šodien astrologi vairs nebaida ļaudis ar nenovēršamām dzīves katastrofām, tieši otrādi - tā var pat būt iespēja saņemt īpašas likteņa dāvanas.

Mistiski un iespaidīgi

Jau no senseniem laikiem Saules un Mēness aptumsumi cilvēkos radīja mistiskas sajūtas. Pastāvēja pat uzskats, ka tā ir augstāko spēku zīme par viņu nelabvēlību un tai sekojošām katastrofām. Jau Senajā Babilonijā un Ķīnā aptumsumu paredzēšana un to seku analizēšana bija viens no astrologa pamatuzdevumiem. Jāatgādina mazliet no astronomijas - proti, aptumsums vienmēr notiek pilnmēnesī, kad Saule un Mēness atrodas viens otram tieši pretī jeb opozīcijā un Zeme atrodas starp spīdekļiem, aizēnojot Mēnesi. Citādāk nemēdz būt. Bet astroloģiskajā izpratnē tā ir dubulta Mēness iedarbība, un šis debesu spīdeklis atbild par emocijām, psihi, iekšējo pasauli, sajūtām, intuīciju u. tml. Ne velti pilnmēness ietekmē daudzus cilvēkus, viņi kļūst jūtīgāki.

Atbrīvojamies no krāmiem

Saule izpauž cilvēka saikni ar tagadni, bet Mēness - ar pagātni. Tādēļ Saules aptumsuma laikā pagātne aptumšo tagadni, bet Mēness aptumsuma laikā tagadne dzēš pagātni. Tas ir labs brīdis, lai atvadītos no veciem krāmiem un nevajadzīgām saistībām savā dzīvē, pārdomātu kļūdas un soļotu tālāk.

Aptumsums diezgan bieži cilvēkos rada vajadzību kaut ko mainīt. Var mainīties domas, viedoklis, uzvedības stereotipi, atmosties radošās spējas.

Spēcīgas jūtas un saikne ar senčiem

Uz cilvēkiem, kas pasaulē nākuši Mēness aptumsuma laikā, lielu ietekmi atstāj apkārtējā vide, ģimene, īpaši - māte, pēc tam - bērnudārza grupiņa, klase, darba kolektīvs un, galu galā, kolektīvā zemapziņa - Mēness aptumsums dod spēcīgu saikni ar senčiem. Tādēļ, ja dzimta ir stipra un veselīga, Mēness aptumsuma laikā dzimušais dzīvos visnotaļ laimīgi, tiesa, arī viņam jāturpina uzturēt un stiprināt dzimtas stiprais zars. Ja dzimta nav īpaši veiksmīga, var nākties atstrādāt negatīvo dzimtas programmu.

Mēness aptumsuma laikā dzimušie cilvēki ļoti jūtīgi reaģē uz pārmaiņām tuvākajā apkārtnē. Labvēlīgos apstākļos cilvēks var kļūt par labu psihoterapeitu vai mediju, bet sliktākajā gadījumā - par psiholoģisku manipulāciju upuri vai arī pats var sākt izmantot ļaudis savtīgiem mērķiem.

Ko nesīs šis Mēness aptumsums?

Žurnāls Praktiskā Astroloģija vēsta, ka Mēness aptumsums tagad notiks Ūdensvīra zīmē, tuvu Dienvidu mezglam. Tāda veida aptumsums simbolizē pagātnes atgriešanos - dzīvē var atgriezties cilvēki no pagātnes, var atkārtoties senas situācijas, tikai nu jau citā vidē vai ar citiem personāžiem. Būs iespēja ieraudzīt pieļautās kļūdas attiecībās ar draugiem vai interešu grupu biedriem, iespēja izmantot agrāk gūto negatīvo pieredzi, lai šobrīd situāciju «izspēlētu» pozitīvāk. Turpmākās divas nedēļas var nākties pamocīties ar neērto sajūtu, ka «tālāk tā vairs dzīvot nevar».

Sabiedriskajā sektorā var notikt konfrontācija, interešu cīņa starp individuālo un kolektīvo. Var būt mēģinājums kaut ko noslēpt no sabiedrības. Kāds vai kādi augsta līmeņa darboņi var gribēt pakļaut sabiedrības intereses savējām. Iespējamas nesaskaņas reliģiskajās aprindās.