Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par viņu runā - Aļona Ostapenko

Aļona Ostapenko ir sava likteņa veidotāja, viņa iegūst to, ko ir nolēmusi. © ChRIStOPhE SAIDI/SIPA,

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko dzimšanas apliecībā ierakstītais vārds ir Jeļena. Tolaik kalendārā personvārda Aļona nebija, un vecāki meiteni nosauca līdzīgā vārdā – Jeļena. Taču viņa pati, ģimene, draugi un līdzjutēji viņu dēvē tikai par Aļonu.

Pēc uzvaras Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīrā viņas vārdu un uzvārdu zina ne tikai Latvijā, bet daudzās valstīs.

Tā ir nozīmīga uzvara gan pašai sportistei, gan Latvijas tenisam kopumā. Viņa ir kļuvusi par pirmo Latvijas tenisisti, kas sasniegusi kādu no «Grand Slam» turnīru fināliem, tāpat viņa ir rangā viszemāk esošā tenisiste, kas sasniegusi Francijas atklātā čempionāta finālu, un kļuva par pirmo sievieti kopš 1979. gada, kas pirmo WTA uzvaru gūst «Grand Slam» turnīrā. Oficiālo sasniegumu saraksts ir krietni garāks, tenisa līdzjutēji to droši vien zina ļoti labi, bet pārējiem ir prieks un lepnums par Latvijas sportisti, kura spējusi pierādīt savu meistarību, apliecināt talantu un gribasspēku. Kādā televīzijas pārraidē, komentējot meitas uzvaru Francijā, Aļonas tēvs sacīja: «Mēs gaidījām, ka tas notiks agrāk.»

Ja Aļona būtu bērns, kurš vēl tikai meklētu interesējošu nodarbi, jau tad numerologs būtu varējis pateikt, ka viņa ir ļoti talantīga un tas, kas visvairāk patīk, jāpadara ne tikai par darbu, bet arī par hobiju. Tad meitene sasniegs ļoti augstus rezultātus un viņai neapniks darīt vienu un to pašu, bet darbs tikai naudas dēļ - tas nav par Aļonu sacīts apgalvojums. Vēlams brīvs režīms, lai nav iespiesta laika rāmjos. Ja maizes darbs izraisīs pozitīvas emocijas, kalnus gāzīs. Talants viņai ielikts šūpulī, un tas izpaužas ļoti spilgti, tāpat kā veiksme - Aļona ir laimes lutekle. Ja šāds cilvēks attīsta savas dotības, viņš nevar nesasniegt to, ko iecerējis.

Plecu pie pleca. Līdzās ir viņas trenere un mamma. / Panoramic PUBlICAtION

Aļona Ostapenko nebaidās izvirzīt augstus mērķus, jo viņa tic tam, ko dara. Turklāt dara ar sirdi un dvēseli, spēkus nežēlojot. Ja viņu kas aizrauj, tad neko citu sev apkārt neredz. Ikdienas dzīvē tāds ideālisms var kļūt apgrūtinošs, jo ir ideāli, bet ir arī ikdienas dzīve. Viņa ir cilvēks, kurš pats izdomā, kā jādara, un darīs. Varētu būt pārāk liela perfekcioniste, akurāts cilvēks, kas zina, kā ir pareizi, un, iespējams, pabiksta arī citus, kuri rīkojas «nepareizāk». Vairāk elastības ļaus notiekošo uztvert vieglāk.

Spēcīgi attīstīta domāšana un intelekts, informācija ir viņas maize - tā baro sportistes smadzenes. Tāpēc prāts jānodarbina, lai «neiesūno». Viņas stiprā puse ir precizitāte. Analizē, kā rīkoties, turklāt izmanto gan intuīciju, gan «pirmavotus», un mazsvarīgas detaļas viņas uzmanību nenovērš. (Līdzīgs domāšanas veids ir Bilam Geitsam, Angelai Merkelei, Anatolijam Karpovam, Markam Cukerbergam.)

Sportistei ir svarīgi dzirdēt novērtējumu, viņa nevēlas uzklausīt glaimus, bet gan godīgu kritiku vai atzinību. Viņa jūt, kad melo, un ilgi tādu situāciju necietīs. Labi jūt citu cilvēku noskaņojumu, iespējams, garastāvoklis reizēm iegāž. Jāiemācās paļauties uz savām izjūtām, tās nemaldina.

Veiksminiece, reta veiksminiece, to rāda cipari viņas numeroloģiskajā matricā. Lai gan dzīvē var notikt kā amerikāņu kalniņos. Viņa spēj vadīt savu likteni, jo zina, ko vēlas panākt, bet dažreiz liktenis pasaka - nekā nebija, tagad notiks pēc mana prāta, un var būt arī neveiksmju sērija. Ja nav sasirgusi ar zvaigžņu slimību, tad jācer, ka tā ies secen, iespējams, psiholoģiskā stabilitāte reizēm mēdz pieklibot. Taču sportiste nav agresīva līdere, kas metīsies cīņā, lai kaut ko pierādītu, un tas ļauj izvairīties no spējas, neapdomīgas uzvedības laukumā.

Labi, ka darbs, hobijs un talants sportistei ir komplekts «trīs vienā». Tādējādi viņa rod enerģiju, jo dabas doto resursu ir diezgan maz. Ar laiku varētu būt grūti darboties lielas auditorijas priekšā, iekšējās enerģijas baterijas ātri izlādēsies.

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Saule - Dvīņos

Mēness - Vēzī

Merkurs - Vērsī

Venera - Vēzī

Saule sportistes piedzimšanas brīdī atradusies Dvīņu zodiaka zīmē, un interesanti, ka popkultūras astroloģijā kā viena no piemērotākajām sportiskajām nodarbēm tiek minēts teniss. Par būtiskāko dzinējspēku kartē var uzskatīt prāta planētas - Merkura - atrašanos Vērša zīmē. Šī pozīcija norāda uz nopietnību, veselo saprātu, arī spītu. Cilvēks lēmumus pieņem lēnām, taču, kad to izdara, tad nemīl mainīt un cīnās par savām idejām un arī finanšu interesēm. Viņa ir spējīgi saskatīt svarīgas, praktiskās lietas. Tenisistei piemīt loģika un veselīgas ambīcijas, kas arī var kalpot kā dzinējspēks neatlaidīgai virzībai uz mērķi. Cilvēks dara to, kas ir piemērots, taču sekmīgi varētu izpausties arī citās nozarēs.

Aļonas Ostapenko astroloģiskajā kartē ir veiksmes un aizsardzības kombinācija starp Sauli un Jupiteru.