Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Radoši negantais Neptūns. No kā jāuzmanās patlaban?

Neptūns savā dabiskajā un retrogrādajā kustībā. Pirmajā lokā aiz zemes redzams, kā tas maina savas pozīcijas parasti, bet līdzās – kad «met cilpas», t.i., kļuvis retrogrāds. © Publicitātes foto

No jūnija vidus līdz 23. novembrim planēta Neptūns ieņēmusi nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli. Astroloģijā jau tā šis debesu ķermenis tiek uzskatīts par «ļauno planētu», kas maldina, ved ilūzijās, rada neskaidrības un intrigas. Planētas atrašanās šajā stāvoklī atsevišķas tēmas var saasināt, taču tai piemīt arī savas pozitīvās iezīmes.

Ilūzijas, sapņi un trauslās robežas

Kā zināms, planētu nosaukumi ņemti no mitoloģijas un astroloģijā konkrētā tēla īpašības tiek piedēvētas tai vai citai planētai. Romiešiem Neptūns bija jūras dievs, kas ūdeņus varēja gan sabangot, gan nomierināt. Viņš pārvaldīja vistumšākās dzīles un dzidrās plūsmas. Līdzīgi arī planēta Neptūns astroloģijā «atbild» par maldiem, ilūzijām, intrigām, neskaidrām situācijām, psiholoģiskām kaitēm, arī par infekcijām, medikamentiem, alkoholu, narkotikām un problēmām, kas ar iepriekš minētajām tēmām var rasties. Tajā pašā laikā katrai planētai ir arī pozitīvās īpašības. Neptūns ir radošs, tas atbild par mūziku, kino, reklāmas u.c. jomām, kur radošums apvienojas ar «saldo sapņu» piedāvājumu cilvēkiem.

Neptūna īpatnība ir tā, ka robeža starp pozitīvajām un negatīvajām izpausmēm ir ļoti trausla. Vai cilvēks realizēs sevi kā lielisks psihologs, vai pašam vajadzēs speciālista palīdzību? Vai radīs ģeniālu mākslu, vai iegrims atkarībās? Jā, tieši pēdējā tēmā ir visvairāk labu piemēru. Medijos varam lasīt, ka ne vienam vien māksliniekam spilgti radoši periodi mijas ar vētrainu bohēmu.

Kolektīvās apziņas planēta

Astroloģijā pastāv uzskats, ka tā dēvēto tālo planētu atrašanās konkrētā zodiaka zīmē ietekmē globālus procesus. Piemēram, tagad Neptūns novietojies Zivju zīmē, kas tieši atrodas šīs planētas aizgādībā. Planēta tur atradīsies līdz pat 2025. gadam (no 2011. gada). Šajā periodā pasaulē iespējams kultūras uzplaukums, daudz radošu ideju. Tajā pašā laikā šis apvienojums atkal nes līdzi atkarību tēmu. Un runas par vieglo narkotiku un sapaisa legalizāciju tik ļoti atbilst šai astroloģiskajai kombinācijai. Tāpat tie ir reliģiskie maldi, utopiskas ieceres u.tml.

Kas gaidāms?

Kopš jūnija vidus līdz novembra otrajai pusei Neptūns atradīsies nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. Ko tas nozīmē?

Planēta neiet savu dabīgo ceļu, tā «met cilpas», un līdz ar to harmonija tiek izjaukta. Pastāv arī uzskats, ka retrogrāds Neptūns var veicināt utopisku ideju rašanos, vairāk problēmu, kas saistās ar alkoholu, narkotikām, medikamentiem, cilvēkiem vairāk psihoemocionālas spriedzes, maldi, intrigas, pārmērīgs jūtīgums. Tāpat arī iespējams infekcijas slimību uzliesmojums.

Slavenais Latvijas un Krievijas astrologs Sergejs Vronskis retrogrādā Neptūna ietekmi savulaik komandējis šādi: «Retrogrādais Neptūns ietekmē cilvēku zemapziņas spēku ekstrasensorās un paredzēšanas spējas. Tas atbrīvo no dogmām un veicina pašanalīzi. Tas liek ieklausīties savās sajūtās, iekšējā balsī, kā arī ieraudzīt citā gaismā notikumus un cilvēkus.»

UZMANĪBU!

Kamēr Neptūns ir retrogrādā stāvoklī, vairāk pievērsieties radošām nodarbēm.

Tieciet skaidrībā ar sevi, savām sajūtām. Ja nepieciešams, var apmeklēt psihologu, meditācijas vai kādas nodarbības, kas palīdz sakārtot iekšējo pasauli.

Neaizraujieties ar alkoholu un citām apreibinošām vielām.

Jāievēro higiēna un jāsargās no infekcijām, ja ir riski ar kaut ko sasirgt.

Nevajadzētu aizrauties ar medikamentu lietošanu bez ārsta ziņas.