Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kā iekārtot mājokli atbilstoši astroloģiskajām stihijām horoskopā?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Astroloģija izmantojama dažādās dzīves jomās, tostarp interjera veidošanā. Ir svarīgi, lai cilvēks savā mājoklī justos labi, harmonijā ar sevi un apkārtējo vidi. Viens no principiem, pie kā var pieturēties gan dizaineri, gan cilvēki, kas dzīvesvietu iekārto paši, ir vadīšanās pēc astroloģiskajām stihijām horoskopā.

Ideālajā variantā būtu labi noskaidrot visu četru astroloģisko stihiju (Uguns, Zemes, Gaisa, Ūdens) sadalījumu individuālajā astroloģiskajā kartē, bet, ja tas nav iespējams, tad iedvesmai noderēs arī tā dēvētā Saules jeb vienkārši horoskopa zīme. Katra no tām ir piederīga kādai no iepriekšminētajām stihijām, savukārt stihijas atbilst temperamenta tipiem.

Uguns stihija (Auns, Lauva, Strēlnieks)

Uguns stihijas pārstāvjiem patīk drosmīgi dizaina risinājumi. Dzīvokļa plānojums nedrīkst būt «plakans». To var panākt, izmantojot vairākus līmeņus, funkcionālo zonu ierīkošanu stūros utt. Mēbeles nedrīkst būt smagnējas. Uguns zīmēm patīk dīvāni un krēsli ar augstām atzveltnēm. Daudziem patīk arī nedaudz spīdīgi materiāli, tāpēc interjerā labi iederēsies stikls, lakots koks, emalja, ar glazūru pārklāta keramika, porcelāns. Uguns cilvēkiem ieteicami istabas augi, apjomīgi puķu pušķi augstās vāzēs, pinumi, mozaīkas, keramikas izstrādājumi. Uguns stihijas pārstāvjus priecē košas, siltas krāsas. Pamatkrāsas var būt arī bēša, melna, pelēka, bet kāds akcents noteikti vajadzīgs - koši dzeltens dīvāns, spilgts abstrakts gleznojums.

Zemes stihija (Vērsis, Jaunava, Mežāzis)

«Mans nams - mana pils» - Zemes zīmes mīl savu mājokli un par to rūpējas. Turklāt viņu «pils» ir omulīga, kā radīta komfortablai dzīvei. Pēc savas dabas Zemes cilvēki ir piesardzīgi, jūtīgi, ievēro tradīcijas, ciena mūziku un mākslu. Vislabāk viņi izbauda atpūtu klasiska iekārtojuma telpās. Dodiet viņiem komfortu, ieturētu greznību, nojausmu par stabilitāti un turīgumu, pārliecību par rītdienu. Pārdomāts, mierīgs dizains, augstvērtīgi materiāli, siltas, pieklusinātas krāsas. Mājoklī iederēsies masīvas, kvalitatīvas koka mēbeles un parketa grīda. Aizkari, apdares materiāli un tapetes - mierīgos toņos. Zemes zīmēm patiks arī biezs, pūkains paklājs, kurā omulīgi iegrimst kājas. Interjerā lieliski iederēsies antīkas, senas, vērtīgas lietas, mantojums no vecvecvecmāmiņas laika. Var izmantot keramiku, kā arī dažādu veidu kristālus.

Gaisa stihija (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs)

Gaiss ir stihija, kas pastāvīgi mainās. Šie ļaudis aizraujas ar visu jauno, ir komunikabli, intelektuāļi, ideju ģeneratori. Viņiem nepieciešams daudz enerģijas, kuru viņi smeļas arī savā mājoklī. Vēlams, lai telpas centrs vienmēr būtu brīvs. Pēc iespējas mazāk durvju, aizslietņu; bet, ja tie ir, tad viegli - stikla, vitrāžas. Sienas var izrotāt ar gleznām, moderniem plakātiem vai mākslas fotogrāfijām. Mēbeles ieteicams izvēlēties vieglas, ar noapaļotām formām, uz kājiņām. Brīnišķīgi, ja tās ir mobilas un/vai transformējamas. Lielisks interjera papildinājums ir vēja zvani. Gaisa zīmes mīl dabiskus, ekoloģiski tīrus materiālus - koku, linu un gaišus, dabiskus toņus. Apdares materiāli - gludi, vizoši: stikls, glazēta keramika, metāls, lakots koks; no audumiem - zīds, satīns.

Ūdens stihija (Vēzis, Skorpions, Zivis)

Pār Ūdens zīmēm valda emocijas. Tāpēc viņu mājoklim jābūt mierīgam, omulīgam - vietai, kur patverties no ārpasaules vētrām. Ūdens zīmēm svarīgs ir formu plastiskums. Patīk puķpodu paliktņi un galdiņi no stikla, kā arī vitrāžas; istabas augi, īpaši vīteņaugi. Aizkari - viegli, kas rada virmojoša ūdens iespaidu. Liels, ovāls spogulis - tas optiski palielina telpu, turklāt visi Ūdens zīmju pārstāvji vairāk vai mazāk ir mistiķi. Labi iederēsies kāda maza strūklaciņa, akvārijs, stikla greznumpriekšmeti, gliemežvāki no tālām zemēm. Interjerā izmantojamas mierīgas, dabiskas krāsas, no gaiši zila līdz ultramarīnam, maigi zaļš, pelēcīgs, ceriņu violets. Akcentiem labi derēs rozā dažādās maigās nokrāsās. Ūdens zīmēm patīk izkliedēts apgaismojums, tāpēc būtiski katrā stūrītī ierīkot pa apgaismes ķermenim.

*(Publikācijā izmantoti materiāli no žurnāla «Praktiskā Astroloģija».).