Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Pazudis cilvēks! Vai astrologi vai ekstrasensi var palīdzēt?

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Kad notiek traģēdija un bez vēsts pazūd cilvēks, tuvinieki dažkārt meklē gaišreģu vai astrologu palīdzību. Bieži vien tā ir kā tveršanās pie salmiņa – ja nu tomēr kāds varēs līdzēt... Ko var vai nevar noskaidrot, izmantojot šīs zināšanas vai spējas? Vismaz Latvijā nav plašākai publikai zināmas pozitīvas pieredzes.

Šodien rubrikā Astroloģija runāt par to pamudināja bēdīgais notikums Liepājā. Piecus gadus vecais Ivans mīklaini nozudis, un brīdī, kad laikraksts bija jānosūta uz tipogrāfiju, par zēnu nebija nekādu ziņu. Ar puisēna meklēšanu nodarbojas ne tikai policija, iesaistījušies arī brīvprātīgie, bet igauņu ekstrasense Merilina Kerro sociālajā tīklā Facebook izteikusi traģisku versiju par notikušo.

Iespaidīgi televīzijā

Diezgan populārajā Krievijas un Ukrainas raidījumā Ekstrasensu cīņas, kas tiek piedāvāts arī Latvijas skatītājiem, nereti rāda sižetus, kā gaišreģi sparīgi komentē pazudušu cilvēku pēdējās dzīves dienas gaitas. Kāds izliek kārtis, kāds ņem karti un darbojas pie tās ar svārstiņu - mēģina noteikt, ko cilvēks darījis, kurp devies, kādi notikumi bijuši, kas noticis, kur varētu atrasties. Galarezultātā - secinājumi, kas izrādās patiesi vai kalpo kā ierosinājumi tālākai izmeklēšanai... Tas - televīzijā! Bet Latvijā reālajā dzīvē brīvprātīgie, kas nodarbojas ar pazudušu cilvēku meklēšanu, ir teikuši, ka vēršanās pie gaišreģiem nav devusi rezultātus. Tikai pazaudēts laiks, meklējot tajā vai citā vietā. (Paši gaišreģi gan teic, ka ir palīdzējuši, bet publiskajā telpā tam apliecinājumus neizdodas atrast. Vienīgi kādā reģionālā portālā ir radinieku stāsts, ka pazudušu cilvēku palīdzējusi atrast Krievijas ekstrasense, atsūtot iespējamās atrašanās vietas karti ar atzīmētu norādi.)

Tiek sajauktas pēdas

Portālā nra.lv pavasarī pēc 26 gadus vecās Lietuvas pilsones Ievas Strazdauskaites nolaupīšanas un slepkavības tika publicēts Bezvēsts.lv viedoklis: gaišreģu un ekstrasensu pakalpojumus brīvprātīgie neizmanto un neiesaka to darīt pazudušo cilvēku tuviniekiem.

«Neviens ekstrasenss mūsu darbības laikā nav parādījis konkrētu vietu vai vērā ņemamu ierobežotu apgabalu, kur meklējama pazudusī persona. Pirmos trīs darbības gadus mēs sadarbojāmies ar ekstrasensiem, braucām pēc viņu norādēm pārbaudīt konkrētus apgabalus, bet diemžēl vienmēr neveiksmīgi. Tie bija daudzi un dažādi ekstrasensi, tajā skaitā arī it kā Latvijā slavenākie ekstrasensi.

Mūsu praksē pat ir gadījumi, kad kartes tuviniekiem ir sūtījuši arī ārpus Latvijas slaveni ekstrasensi, bet bez rezultātiem. Vairāki ekstrasensi ir braukuši uz it kā notikuma vietu, bet pazudusī persona tur nav atrasta,» stāsta brīvprātīgo pārstāvji.

Astroloģija - tikai iespējas un riski

Dažkārt pazudušu cilvēku tuvinieki vēršas arī pie astrologiem. Ko var vai nevar palīdzēt zvaigznes?

Pirmām kārtām jāsaka, ka astroloģija pārsvarā kalpo kā cilvēka iespēju un risku analīze. Tā nevar absolūti konkrēti pavēstīt, kas ir noticis vai tieši kur atrodas cilvēks.

Otrkārt, individuālajā astroloģiskajā kartē katram cilvēkam ir kritiskie periodi, kuros iespējami veselības un dzīvības apdraudējumi, bet būtiski ir tas, vai cilvēks konkrētā laikā atrodas apstākļos, kur tas ir iespējams. Reiz gadījās redzēt astroloģisko karti cilvēkam, kurš cietis smagā uzbrukumā. Konkrētajā laikā viņa kartē tiešām bija dzīvībai un veselībai bīstamas planētu kombinācijas, taču cilvēks tika atrasts un pēc ilgstošas ārstēšanās atlaba. Ja nebūtu naktī nejaušo garāmgājēju, tad iznākums būtu citāds.

Tādējādi šodienas publikācijas vēstījums - ja kāds vēlas palīdzēt, tad tā, lai netraucētu profesionālajiem dienestiem un velti netērētu brīvprātīgo resursus. Un tuviniekiem nevajadzētu maksāt naudu, iekams nav apstiprinājies rezultāts, jo nav noslēpums, ka ir cilvēki, kas spējīgi iedzīvoties uz svešas nelaimes rēķina.