Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Rolands Balodis-Ūdris. Dažādiem pārbaudījumiem pilns mūžs

© F64

Ap Lieldienu laiku medijos parādījās priecīga ziņa – mūziķis Rolands Balodis-Ūdris, tuvāko lokā dēvēts par Ūdrīti, pēc smagās avārijas un ilgās rehabilitācijas, kas turpinās joprojām, vārdu pa vārdam radījis pirmo dzejoli. Veltītu dzīvesbiedrei Ilonai, kura visu šo laiku var viņu pašaizliedzīgi rūpējas.

Pēc traģiskās avārijas Rolands ar tuvo cilvēku un kolēģu atbalstu ļoti cīnās par atlabšanu. Mākslinieka vispārīgā astroloģiskā karte jeb kosmogramma liecina par spēcīgu personību. Kaut arī senāk viņa tēls šķita tāds... jautri daudzonīgs.

F64

Pasaules ceļos

Mākslinieka izglītības ceļš nav saistīts ar mūziku, bet ar Āzijas studijām, viņš četrus gadus mācījās Latvijas Universitātes Orientālistikas katedras Sinoloģijas nodaļā. Pēc tam uzsāka mācības maģistrantūrā, bet nepabeidza. Vilināja pasaule, un Rolands vairākus gadus pavadīja ceļojot - dzīvoja Ķīnā un Honkongā, tad pārcēlās pie mātes Ņujorkā ASV, pēc tam nonāca Indijā.

Pārliecinoša karjera

1999. gada janvārī ar koncertu Liepājas krogā «Ai, karamba» sākās Rolanda Ūdra grupas «The Studio Hobos» darbība. Aprīlī grupa iesildīja «Prāta vētru» koncertā Rīgā. Tajā pašā gadā grupa nomainīja nosaukumu uz «The Hobos», un decembrī izdotais debijas albums «Numbvision» ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā 1999. gada labākais popa un roka albums. Arī nākamie divi albumi - «Perfect Solution» (2001) un «Flashback Mornings» (2002) - tika atzīti par gada labākajiem rokmūzikā. Veidojās sekmīga karjera. Bet tad 2002. gada 13. septembrī Ūdris pārdozēja heroīnu un tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Kopš tā laika viņam ir daļēji paralizēta labā pēda, vēsta biogrāfijas sadaļa vietnē «Wikipedia».

Sirdslietas

2009. gada sākumā mākslinieks sāka satikties ar aktrisi un mūziķi Ilonu Balodi. Tapa kopīgs projekts «Ūdris&Balode», bet 2015. gada augustā pāris apprecējās. Tā paša gada decembrī piedzima dēls Bārts.

No iepriekšējām attiecībām Balodim-Ūdrim ir divas meitas: Madlēna (1999) un Una (2004).

Avārija, kas pārvērš dzīvi

2016. gada 17. janvārī Balodi-Ūdri Rīgā notrieca automašīna, viņš smagā stāvoklī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Mūziķa ārstēšanai un rehabilitācijai tika ziedoti līdzekļi, un atlabšanas process turpinās, ilgi, smagi, ar lielu gribasspēku. Katru dienu ar Ūdrīti kāds nodarbojas - fizioterapeits vai logopēds. Ratiņkrēslā ar Ilonas palīdzību viņš dodas arī ārā. Patiesībā māksliniekam piemīt liels iekšējais spēks.

Piedzimšana starp aptumsumiem

Rolands pasaulē nācis periodā starp Saules un Mēness aptumsumu. Šādos laika periodos dzimušajiem ir piesātināts, notikumiem un dažādiem pārbaudījumiem pilns mūžs, taču ir dota spēcīga iekšējā enerģija. Dažkārt, kamēr dzīve rit mierīgi, cilvēki to pat neapzinās un nepievērš uzmanību. Bet, kad nāk saspringtas, grūtas situācijas, šīs astroloģiskās kombinācijas dod spēku saņemties, koncentrēties, risināt. Turklāt cilvēkiem, kam šī enerģija dota, ir arī misija palīdzēt citiem, dalīties savā pieredzē un zināšanās.

Mūziķa astroloģiskajā kartē maz ir Zemes stihijas - t.i., var pietrūkt praktiskuma un materiālisma, toties pārējās ir līdzsvarā. Gan Uguns - darbības enerģija, gan Gaiss - saskarsme, komunikācija, intelekts, gan Ūdens - spēja sajust un būt radošam. No tā dēvētās Saules zīmes - Vērša - nāk arī spīts un neatlaidība panākt savu.

Žurnāla redakcija novēl mūziķim veiksmi atveseļošanās procesā!