Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ieskaties - citādi horoskopi

© F64

Senās Eiropas tautas ķeltu novērošanas spējas un uzkrātās zināšanas par dabas norisēm ļāva secināt, ka dzimšanas brīdī uz cilvēka rakstura veidošanos savu iespaidu atstāj Mēness fāzes, augi, dzīvnieki, gadalaiks un citas dabas parādības. Viss ir viens un vienots.

Stāsta, ka senie ķeltu priesteri, druīdi, pratuši runāt ar zvēriem un kokiem. Viņiem esot bijis arī savs īpašs kalendārs. Atbilstoši šim kalendāram esot veidots arī ķeltu dzīvnieku, kā arī koku horoskops. Par koku horoskopiem zināms vairāk, bet šoreiz ieskatīsimies ķeltu dzīvnieku aplī, pareizāk, vienā no tā interpretācijām. Katru periodu pārvaldīja viens no trīspadsmit dzīvnieku pārstāvjiem.

Ķelti kā tauta izzuda pirms apmēram 2000 gadiem, paši viņi rakstiskas liecības nav atstājuši (līdz kristietības pieņemšanai viņiem nebija savas rakstības, lai gan citādi tauta bija augsti attīstīta), tāpēc - ticēt vai neticēt, tas ir katra paša ziņā. Tomēr jāņem vērā, ka ķeltu astroloģija ir senāka nekā romiešu kalendārs un grieķu klasiskā astroloģija.

Ķeltu horoskops ļauj paskatīties uz sevi un sev tuvajiem no citas puses, kā arī sajust, saprast, kā jūs rezonējat ar Visuma un dabas spēkiem. Daži formulējumi var šķist nedaudz tieši vai, tieši otrādi, mistiski un dīvaini, bet te jāatceras, ka ķelti nenovilka robežu starp dabu un cilvēku - viņu izpratnē tas viss ir saistīts, viens vesels. No tā arī izriet, ka dabas likumi ir vienādi gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem.

Varbūt kādam šie apraksti atbildīs vairāk vai šķitīs tīkamāki nekā t.s. klasiskā horoskopa Saules zīmju skaidrojumi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā