Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Horoskopi

IZPĒTI: Teroristu pašnāvnieku astroloģiskie portreti

© Scanpix

Pirmdiena Sanktpēterburgā. Ir dienas vidus. Metro atrodas kirgīzu puisis, kurš gatavs iet bojā, sarīkojot sprādzienu, kas paņēma 14 cilvēku dzīvības un ievainoja četrdesmit piecus. Vai individuālajā astroloģiskajā kartē ir kādas pazīmes, kas norāda, ka cilvēks varētu pastrādāt tik baisu noziegumu?

Tūkstošiem dzīvību

Krievijas izmeklētāji noskaidrojuši, ka sprādzienus rīkojis 1995. gadā Kirgizstānā dzimušais Akbardžons Džalilovs. Viņš gāja bojā, bet viņa pēdas atrastas arī uz otra spridzekļa, kuru ekspertiem izdevās neitralizēt. Par sprādzieniem atbildību neviens grupējums nav uzņēmies, bet Krievijas varasiestādes ziņo, ka aizturēti seši cilvēki, kuri no 2015. gada, iespējams, vervējuši migrantus, mudinot viņus pievienoties teroristiskajam grupējumam Daesh (Islāma valsts) un Al Nusra Front.

Kopš 1981. gada teroraktos bojā gājuši vairāk nekā 45 000 cilvēku. Nesenā pagātnē - Turcijā, Parīzē, Briselē...

Vai cilvēkiem, kas veic suicidālu teroraktu, ir kādas kopīgas iezīmes?

Manipulējami cilvēki

Džalilova dzimšanas datus internetā šobrīd nav izdevies atrast, taču žurnāls Praktiskā Astroloģija iepriekš ir analizējis Parīzes un Briseles teroraktu izpildītāju astrokartes (kosmogrammas, kuras tiek veidotas, ja nav zināms precīzs dzimšanas laiks).

Salaha Abdeslama un Muhameda Abrini kosmogrammās nav norādes par tendencēm uz izteiktu vardarbību, drīzāk uz cilvēkiem, ar kuriem iespējams manipulēt. Abiem Mēness, kas ir iekšējās pasaules un emociju rādītājs, atrodas Zivju zodiaka zīmē. Tā var būt diezgan ietekmējama zīme, ja uzspiež uz jūtām, ka kāds jāaizstāv, kādam jāpalīdz (tostarp dzimtenei, savējiem, «brāļiem», kāds jāpasargā u.tml.).

Salaha Abdeslama kartē starp Merkuru un Jupiteru ir kvadrāta aspekts, kas ir viena no norādēm uz nespēju pieņemt citādus uzskatus, tostarp reliģiskos. Savukārt Muhameda Abrini kartē Merkurs atrodas Strēlnieka zodiaka zīmē, kas liecina, ka cilvēkam var būt svarīgas reliģiskās tēmas un viņš var arī fanātiski sekot idejai. (P.S. Pēc dažām kombinācijām mēs gan nevaram izdarīt secinājumus par tendencēm. Tas būtu plašāks pētniecisks darbs astroloģijas zinātājiem.)

Gatavi mocekļa nāvei

Atsevišķi psihologi norāda, ka vienotu terorista pašnāvnieka portretu izveidot nevar. Žurnāls Praktiskā Astroloģija, aplūkojot šo tēmu pēc Parīzes un Briseles teroraktiem, rakstīja, ka vienojošais faktors ir šahīda josta un gatavība iet bojā mocekļa nāvē. Starp teroristiem var būt gan psihopāti, gan līdz izmisumam novesti cilvēki bezizejas stāvoklī, gan frustrētas atraitnes, kas sapņo pēc iespējas ātrāk nokļūt pie mirušā vīra. Nav izslēgts, ka dažos gadījumos dzīvo bumbu radīšanā tiek izmantotas psihotehnoloģijas - viegli ietekmējama persona tiek nozombēta, iedvešot tai absurdas idejas par pēcnāves dzīvi blakus Allāham kopā ar 72 jaunavām. Manipulējot ar apziņu, tiek mainīta cilvēka domāšana.

Reliģiskie aspekti horoskopā

Kā izskaidrot to, ka radikālā islāma grupējumos iestājas gados jauni eiropeiskas izcelsmes jaunieši? Vēdiskā astroloģe Baiba Stūrīte Praktiskajā Astroloģijā skaidroja, ka, pirmkārt, tas ir saistīts ar konkrētu paaudzi, kura dzimusi ar reliģiju saistītu aspektu horoskopos. «Viņu attieksme pret reliģiju un dzīves uztvere ir citādāka nekā tiem, kas dzimuši sešdesmitajos, septiņdesmitajos gados, vai paaudzei, kas dzimst tagad. Otrkārt, daudzi no šiem jauniešiem nezina par alternatīvām, kas pastāv ārpus reliģijas. Reliģiskie grupējumi aizvieto ģimeni, mīlestību un sniedz sajūtu, ka esi noderīgs kaut kam nozīmīgam.» Baiba Stūrīte norāda, ka pirmajā acu uzmetienā reliģiskā fanātiķa, terorista, mācītāja, guru vai ateista horoskops ne ar ko neatšķiras. «Viņiem visiem horoskopā būs akcentēta 9. māja, Strēlnieka zodiaka zīme vai planēta Jupiters.» Bet, kā to izmantot, atkarīgs no paša. Cilvēks var izvēlēties kļūt par garīgo skolotāju vai uzspridzināt sevi.»

Spriedze aprīļa debesīs

Aprīļa astroloģiskajā mēneša apskatā Neatkarīgajā jau rakstīju, ka šomēnes nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli ieņems arī divas smagsvara planētas - Saturns un Plūtons. Un no februāra sākuma tāds ir arī Jupiters. Visas trīs planētas saistās ar globālām pārmaiņām, varu, cīņu, likumību, migrāciju u.c. nopietnām un šobrīd aktuālām tēmām. Visa šī buķete debesīs pastiprina spriedzi pasaulē. Diemžēl jau vairākus gadus tā vai citādi planētas veido kombinācijas, kas norāda uz globālām pārmaiņām, varas pārdali, migrāciju, terorismu u.tml.