Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Uzzini, kad visvieglāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

© SCANPIX

Teorijas, pieredzes un receptes par organisma attīrīšanu un dietām ir visdažādākās. Sākot no viegli saudzējošām un beidzot ar drakoniskām, kas prasa disciplīnu, liek izjust bada sajūtu un patiesībā sagādā diezgan lielas mocības. Astroloģijā attiecībā uz dietām eksistē dažādi ieteikumi, un viens no tādiem, ko bez pūlēm varam ievērot, ir atslodzes dienas divas reizes mēnesī.

Uzlabo organisma stāvokli

Savā ikdienas ritmā mēs katru mēnesi varam iekļaut atslodzes dienas organisma attīrīšanai. Patiesībā tas ir visnotaļ efektīvs veids, kas palīdz uzlabot vielmaiņu, nāk par labu gremošanas procesam, dod enerģiju un arī palīdz saglabāt normālu svaru (ja vien visās citās dienās pēc plkst. 18.00 nemeklējam ledusskapī kādu desiņu, ko apēst kopā ar baltmaizi, vai pie vakara seriāla nemielojamies ar bulciņām, čipsiem un kūciņām).

Atslodzes dienas ir vēlamas arīdzan tāpēc, ka organismā mēdz uzkrāties toksīni, kas novājina. Ja cilvēks ir saguris, toksīni kļūst vēl aktīvāki, novājina imūnsistēmu un nodara vēl citus posta darbus, kā rezultātā var rasties veselības problēmas.

Skatāmies uz Mēnestiņu

Saskaņā ar Mēness fāzēm un ritmiem cilvēki dzīvojuši izsenis, un daudzi joprojām atminas vecmāmiņu padomu, ka jaunas lietas vajag uzsākt augošā mēnesī, bet ar to, kas jāpabeidz vai no kā jātiek vaļā, jādarbojas, kad Mēness dilstošā fāzē.

Kā jau iepriekš esam rakstījuši, svara nomešanai diētu vislabāk uzsākt, kad dilstošs Mēness atrodas Jaunavas zodiaka zīmē (to var apskatīties žurnālā Praktiskā Astroloģija vai arī citos kalendāros). Šī zodiaka zīme saistās ar veselīgu dzīvesveidu, rūpēm par savu veselību un vispārējo organisma stāvokli. Taču jaunā un pilnā Mēness fāzē var ievērot 24 stundu atslo dzes diētu. Šāds variants tiek piedāvāts diezgan daudzos astroloģiskajos kalendāros, tāpēc paskaidrosim sīkāk tās principus. Šāda tipa atslodze jāsāk 12 stundas pirms un jāturpina 12 stundas pēc jaunmēness vai pilnmēness. Tas nozīmē, ja, piemēram, fāzes mainās plkst. 12.00 dienā, tad atslodzes laiks būs no vienas pusnakts līdz nākamajai utt.

Astroloģiski teorētiskais pamatojums - pilnmēness laikā organismu nav vēlams pārslogot (nedz ar ēdieniem, nedz dzērieniem, nedz smagām fiziskām nodarbēm). Savukārt pēc pilnās fāzes Mēness sāk dilt, kas palīdz izvadīt kaitīgās vie las (princips - dilstoša Mēness laikā atbrīvojamies no liekā). Tālāk jaunmēness. Pirms tam Mēness vēl dilst, bet pēc tam uzņem spēkus jaunajam ciklam. Tādējādi cilvēks var iekļauties šajā ritmā un izmantot to savā labā.

Kā rīkoties?

Atslodzes laikam vajadzētu sagatavoties. Pirmām kārtām nebūtu vēlams pirms tam ieturēt smagu un sātīgu maltīti. Ja atslodzi sāksiet vakarā (atbilstoši Mēness fāzēm), tad pusdienās nebūtu vēlams aizrauties ar karbonādēm. Vislabāk jau tajā dienā lietot vieglu pārtiku - dārzeņus, graudaugus u.tml.

Divdesmit četru atslodzes stundu laikā vēlams lietot zāļu tējas bez salidinātājiem vai negāzētu ūdeni. Dažādos avotos atrodami atšķirīgi viedokļi par to, cik daudz šķidruma jāizdzer. Visloģiskākā atbilde būtu - tik daudz, cik gribas. Nav prātīgi, un arī par labu nenāks, ja par varītēm mēģināsiet izdzert vairākus litrus.

Pēc 24 stundu Mēness fāžu maiņas atslodzes, protams, nevajadzētu tūdaļ pieēst pilnu vēderu. Jāsāk atkal pamazām - ar kādu sulas glāzi, tad graudaugiem u.tml.

Šāda tipa atslodzi varat veikt divas reizes mēnesī (kā mainās minētās fāzes).