Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

Uzzini, kā krāsas ietekmē tavu zodiaka zīmi

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Krāsu iedarbību uzturlīdzekļos var īpaši mērķtiecīgi izmantot saskaņā ar Mēness gaitu zodiakā. Lai uzskatāmām parādītu, kā šīs zināšanas lietot praksē, īsi aplūkosim Mēness gaitu mēneša garumā un sāksim ar Auna zīmi.

Auns:

pamatkrāsa - sarkana,
pretkrāsa - dzeltena/ zila

Kad Mēness ir Auna zīmē, sarkanās krāsas ietekme uzturā ir īpaši spēcīga, visviens, vai sarkans ir dzēriens (jāņogu sula u.c.) vai, piemēram, dārzeņi (tomāti u.c.). Sarkanajai krāsai vienmēr ir tāda iedarbība, kā aprakstīts iepriekš (sadaļā "Par šo un to" raksts "Krāsu dziednieciskais spēks", , tomēr sevišķi spēcīga tā ir ja Mēness atrodas Auna, Lauvas un Strēlnieka zīmē.

Slikta audu apasiņošana un noslogota asinsrite sevišķi ietekmē galvu. Auna zīmē biežāk rodas galvassāpes un migrēna. Mērķtiecīgi izmantojot sarkanus pārtikas produktus, jūs varat gūt lielu labumu un uzlabot asinsriti.
Ja ir gluži otrādi - asinsspiediens drīzāk ir par augstu un asinsrite pārāk strauja - , jālieto pretkrāsa, kuru var izmantot kā pretlīdzekli. Auna zīmē tā ir dzeltenā vai zilā krāsa. Tad labvēlīgi, remdējoši un nomierinoši iedarbojas visi dzeltenie un zilie uzturlīdzekļi.

Tātad: rezumēsim: ja galvā radusies hiperēmija (pārāk liels asiņu daudzums) - jāizmanto dzeltenā vai zaļā krāsa. Šīs krāsas sašaurina asinsvadus.

Ja galva par maz apasiņota - jāizmanto sarkanā krāsa. Tā paplašina asinsvadus.
Runājot par galvu, te būs kāds padoms: ja ir drudzis, uz pieres der uzlikt zaļu drānu, jo zaļš vienmēr līdzsvaro.

Vērsis:

pamatkrāsa - zila,
pretkrāsa - sarkana (dzeltena)

Vērša zīmē visos zilas krāsas uzturlīdzekļos attīstās liels spēks. Zilā krāsa uzturā vienmēr iedarbojas spēcinoši, jo sevišķi Vērša, Jaunavas un Mežāža zīmē.
Runājot par pretkrāsu, Vērša zīme ir ideāls laiks visiem tiem, kuriem derētu ēst mazāk sarkanu produktu, piemēram, cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu. Ja Mēness ir Vērša zīmē sarkanā krāsa iedarbojas mazāk spēcīgi un tāpēc mazāk kaitē. Tiesa, ir svarīgi uzņemt organismā visas krāsas, tomēr ne katru dienu vienādās devās.

Kakla apvidū - kas "pieder" Vērša zīmei - zaļa krāsa vienmēr nāk par labu. Zila krāsa mūsdienās sevišķi palīdz, ja ir iekaisušas mandeles, mute vai mēle, radušies vairogdziedzera darbības traucējumi.
Ja pavājinātas vairogdziedzera darbības laikā jūs vairāk lietosiet sarkanus pārtikas produktus, bet pastiprinātas darbības reizē - zilus vai zaļus, tad Vērša zīmē tiem būs sevišķi labvēlīga ietekme.

Dvīņi:

pamatkrāsa - dzeltena,
pretkrāsas - sarkana/ zila

Dzelteniem pārtikas produktiem, ja Mēness atrodas Dvīņu, Svaru un Ūdensvīra zīmē ir vislielākā pozitīvā iedarbība.
Dvīņu zīmē jums vajadzētu kaut ko darīt plecu joslas labā, un, tā kā sarkanā krāsa veicina apasiņošanu, plecu joslu labvēlīgi ietekmē sarkana krāsa apģērbā.

Par dzelteniem pārtikas produktiem mūsdienās sevišķi priecājas aknas un žultspūslis, kā arī kuņģis un liesa. Dvīņu zīme gan nav tieši saistīta ar aknām un žultspūsli, tomēr dzeltenās krāsas ietekmē atbalsta šī ķermeņa daļas.

Sarkanā un zilā kā pretkrāsa Dvīņu dzeltenajai tieši šajās dienās iedarbojas vājāk. Jo sevišķi sarkanajai krāsai Dvīņos, Svaros un Ūdensvīrā ir visvājāka ietekme.

Šie piemēri rāda, ka arī nervozi un saspringti cilvēki apģērbā un uzturlīdzekļos droši drīkst lietot sarkano krāsu, ja vien ņem vērā īsto laiku. Dvīņu dienas ar dzeltenās krāsas ietekmi vajadzētu izmantot arī nervu stiprināšanai un dziedzeru darbības veicināšanai.

Vēzis:

pamatkrāsa - zaļa,
pretkrāsas - violeta vai oranža

Zaļā krāsa īpaši atbalsta krūšu apvidu. Tāpēc laiku, kad Mēness ir Vēža zīmē, vajadzētu izmantot, lai ar zaļās krāsas palīdzību nostiprinātu veģetatīvo nervu sistēmu. Pārtikas produktu piedāvājumā zaļās krāsas tiešām netrūkst. Tomēr arī zaļajai krāsai apģērbā un pastaigām zaļumos Vēža zīmē (tāpat kā Skorpiona un Zivju zīmē) ir sevišķs spēks. Tāpēc palutiniet savu krūšu apvidu un - ārā, pie dabas!

Dziļai ieelpai un izelpai gan vajadzētu būt pilnīgi pašsaprotamai, tomēr daudzi no mums ikdienā ir piemirsuši šo vienkāršo darbību. Vismaz Vēža dienās pacentieties izpildīt dažus elpošanas vingrinājumus svaigā gaisā.
Jūs izdarīsiet labu pakalpojumu savam ķermenim, ja sevišķi ūdens dienās (pie tām pieder arī Vēzis) vairāk rūpēsieties par savu nervu sistēmu. Te visiedarbīgāk palīdz B grupas vitamīni. Tie šķīst ūdenī un atrodami, piemēram, labības graudu apvalkos, rīsu graudu apvalkos, raugā un kartupeļos.

Ja ir vājas plaušas, cilvēks labāk panes vārītus, siltus ēdienus, nevis pārmērīgu daudzumu nevārītas pārtikas. Par labu nenāk arī pārāk daudz dienvidu augļu, auksti un skābi ēdieni. Ja plaušas ir spēcīgas, toties novājinātas aknas un nieres, tad ir otrādi.

Lauva:

pamatkrāsa - sarkana,
pretkrāsas - dzeltena/ zila

Ja jums ir nosliece uz sirdskaitēm un augstu asinsspiedienu, tad īpaši dienās, kad Mēness ir Lauvas zīmē vajadzētu izvairīties no visa sarkanā - gan uzturā, gan apģērbā. Turpretī piemērota ir dzeltenā vai zilā krāsa, kas gādā par līdzsvaru. Piemēram, šīs krāsas derētu arī galdauta tonim. Der arī zaļā krāsa, tā vienmēr līdzsvaro.
Turpretī tas, kurš parasti cieš no zema asinsspiediena un bieži jūtas noguris, apātisks un kūtrs, var mērķtiecīgi izmantot sarkano krāsu ne vien apģērbā un uzturā, bet arī dzīvoklī. Ja Mēness atrodas Lauvas zīmē tā iedarbojas sevišķi labi.

Jaunava:

pamatkrāsa - zila,
pretkrāsa - sarkana (dzeltena)

Ja Mēness ir Jaunavas zīmē jūs varat optimāli stiprināt gremošanas orgānus. Ja, piemēram, vāji darbojas kuņģis, zarnas, pamudiniet tos ar zilās pretkrāsu - ar sarkano krāsu apģērbā un uzturā. Ja jūsu gremošanas orgāni darbojas pārlieku rosīgi, nomieriniet savu organismu ar zilo krāsu, kas Jaunavas zīmē novērš pārmērības.
Ja jūs ciešat no aknu un žultspūšļa slimībām, kuņģa un liesas darbības traucējumiem, strādājiet ar dzelteno krāsu. Izmantojiet dzeltena auduma kompreses, lietojiet dzeltenus pārtikas produktus utt. Skābi uzturlīdzekļi vienlaikus līdzsvaro aknu un žultspūšļa darbību, atspirdzina un bieži mazina karstuma sajūtu, pēkšņu izsalkumu un miega traucējumus. Neviena cita zodiaka zīme tik skaidri neparāda to, vai jūs lietojat pareizu vai nepareizu uzturu.

Asins attīrīšanai tieši Jaunavas zīmē par labu nāk lielāka K vitamīna deva (tas šķīst taukos). Šo vitamīnu satur zaļās augu daļas, aknas un olas dzeltenums.

Oranžā krāsa var vērst uz labu gremošanas traucējumus un sliktu vēdera izeju, sevišķi, ja oranžā jūs ģērbjaties Jaunavas zīmē. Turpretī violetā krāsa veicina liesas darbību un līdz ar to imunitāti.
Daudziem cilvēkiem, kam ir apgrūtināta zarnu trakta darbība un gremošana, piemīt nosliece uz pārspīlētiem veselības uzlabošanas paņēmieniem. Aiz šīs noslieces lielākoties slēpjas nepacietība, vēlēšanās ātri gūt uzlabojumu. Tomēr gadiem ilgi piekopti uzvedības modeļi un ēšanas ieradumi nav maināmi vienā rāvienā, un, pat ja tas būtu iespējams, ķermenis uz pārmaiņām vienmēr reaģē lēnām. Tam vajag laiku, lai atcerētos dabisko un dabas ritmiem pielāgoto izturēšanos. Zarnām nereti vispirms no jauna jāiemācās uztvert pašām savus signālus.
Ja jūs ciešat no aizcietējumiem: tūkstošo reizi tiek atgādināts, ka ilgstoša caurejas līdzekļu lietošana ir kaitīga. Tam, kurš atņem darbu saviem muskuļiem, kauliem un orgāniem, nevajadzētu brīnīties par to, ja tie iemieg vai pat panīkst.

Glāze remdena ūdens, izdzerta pirms brokastīm, spēj darīt brīnumus. Ļoti derīgs ir arī īss vingrojums: no rīta pirms piecelšanās, vēl guļot gultā, vispirms vienu minūti ar abām rokām velciet pie krūtīm labo ceļgalu, pēc tam vienu minūti - kreiso ceļgalu un visbeidzot vienu minūti - abus ceļgalus. Šis vingrinājums ir likvidējis par iesīkstējušus aizcietējumus, dažkārt jau divu trīs dienu laikā. Iedarbība droši vien balstās uz vieglo spiediena kustību no labās puses uz kreiso, proti, tādā virzienā, kādā pa resno zarnu pārvietojas sagremotā uztura paliekas. Dzeltenā krāsa apģērbā var labvēlīgi iedarboties uz kūtru gremošanu. Turpretī, ja ir caureja, no dzeltenās krāsas vajadzētu vairīties.

Svari:

pamatkrāsa - dzeltena,
pretkrāsa - sarkana/ zila

Lai ko jūs Svaru dienās darītu savas endokrīnās sistēmas labā, tas vienmēr iedarbosies labāk nekā citās dienās. Dzeltenā krāsa apģērbā un uzturlīdzekļos ne vien rosina iedvesmu, bet arī stiprina žultspūsli un aknas. Dzelteno krāsu varat droši sākt izmantot jau Jaunavas zīmē. Plaši izplatīto C vitamīna trūkumu ir vieglāk novērst Svaros nekā jebkurā citā zīmē.

Svaru zīmē organisms uzņem vitamīnus un minerālvielas labāk nekā daudzās citās dienās, sevišķi tad, ja Mēness šai laikā aug. Kā zināms: augošā Mēnesī - organisma nostiprināšana, dilstošā Mēnesī - atindēšana un atsārņošana.

Matu izkrišanas cēlonis nereti ir bojāta endokrīnā sistēma. Dziedzeru un gļotādu darbība ir cieši saistīta, un abus ir iespējams veiksmīgi atbalstīt ar dzelteno krāsu. Tādā pašā veidā var stiprināt organisma pretestību pret infekcijas slimībām.

Skorpions:

pamatkrāsa - zaļa,
pretkrāsas - violeta vai oranža

Visos zaļajos dārzeņos ir daudz E vitamīna (tas šķīst taukos). E vitamīns ir nepieciešams dzimumorgānu veselībai un Skorpiona zīmē noteikti vajadzētu lietot daudz zaļumu. E vitamīnu satur arī kviešu dzinumi, piens, sviests un salāti. Zaļā krāsa veicina augšanu. Zaļās krāsas vai E vitamīna trūkums var izraisīt priekšlaicīgas dzemdības un spontānus abortus. E vitamīns veicina vairošanos, tā trūkums var izraisīt pat neauglību.
Mazs padoms: sievietēm, kurām ir nosliece uz spontāniem abortiem, vajadzētu vairīties no lupstāju un timiāna lietošanas, lai gan arī tie ir zaļi. Tieši Skorpiona dienās tie kaitīgi ietekmētu augli.

Katrā ūdens zīmē (Vēzī, Skorpionā, Zivīs) sekmīgāks ir viss, kas tiek darīts nervu sistēmas labā. Tātad, Skorpiona dienā ēdiet tik daudz zaļu produktu, cik vien vēlaties, un izņēmuma kārtā labāk pārspīlējiet, nevis skopojieties.
Nieru apvidus sievietēm ir biežāk novājināts nekā vīriešiem. Šeit derētu sevišķi daudz svaigu, nevārītu produktu. Turpretī, ja nieres ir veselas, bet liesa novājināta, drīzāk būtu jālieto vārīti produkti. Ir saprātīgi nepārspīlēt sāls daudzumu, tomēr nevajag atteikties no tā pilnīgi. Ja jūs labprāt meditējiet, tad Skorpiona dienā izvēlieties zaļu paklājiņu. Ja liekat kompreses, audumu krāsu izvēlieties saskaņa ar kaitēm. Nieru un urīnpūšļa vājumu dziedināšanai ņemiet oranžu drānu, aknām un žultspūslim - dzeltenu utt. Zaļā krāsa vienmēr līdzsvaro un sevišķi der, ja piemeklējis drudzis.

Strēlnieks:

pamatkrāsa - sarkana,
pretkrāsas - dzeltena /zila

Strēlnieka enerģija asina jutekļus un ar sarkanās krāsas spēku veicina visa ķermeņa apasiņošanu. Katrā ziņā būtu jāizmanto īpaša ietekme uz vēnu apvidu.

Strēlnieka zīmē nereti rodas nepatīkama sajūta vēnu apvidū. Jo svarīgāk ir iedarbināt visas ķermeņa enerģijas un novērst asiņu sastrēgumus. Masāža šai ziņā bieži dara brīnumus, tomēr ne tikai Strēlnieka zīmē vien.
Strēlnieku dienās vajadzētu izmantot arī olbaltumvielu un augļu komponentu. Tomēr gādājiet, lai uzturā nebūtu vienlaikus dzīvnieku un augu olbaltumvielas. Augļu dienās (Aunā, Lauvā, Strēlniekā) visiem sarkanajiem augļiem un dārzeņiem ir lielāks spēks nekā citās dienās. Strēlnieka zīmē pārāk trauksmainiem un nepacietīgiem cilvēkiem tomēr nebūtu mērķtiecīgi lietot pārāk daudz sarkanā. Jums drīzāk vajadzētu nomierināties ar zilās vai dzeltenās krāsas palīdzību.

Mežāzis:

pamatkrāsa - zila,
pretkrāsa - sarkana (dzeltena)

Mežāža dienas ar zilās krāsas enerģiju ir vislabākās dienas jebkuram ādas kopšanas veidam. Tiesa, veselīga āda ir mūsu ķermeņa veselības rādītājs, bet arī netīru un problemātisku ādu var spēcināt un dziedēt ārēji. Tās tomēr paliks veltīgas pūles, ja neievērosiet līdzsvarotu dzīvesveidu un veselīgus ēšanas ieradumus.
Veselīgai ādai ļoti svarīgs ir E vitamīns. To satur raugs, banāni, kartupeļi un subprodukti, piemēram, aknas, nieres un smadzenes. Sevišķi tad, kad Mežāža diena ir augošā Mēnesī, organisms labi uzņem šo vitamīnu - un tāpat arī visas barojošās vielas no ziliem pārtikas produktiem.

Ūdensvīrs:

pamatkrāsa - dzeltena,
pretkrāsas - sarkana/ zila

Dzeltenā pamatkrāsa Ūdensvīra zīmē daudz ko ļauj paveikt straujāk un vieglāk. Toties šī krāsa dažkārt bremzē apasiņošanu, kas, piemēram, izpaužas kā apakšstilbu noslogojums vai kā paplašinātas vēnas. Šeit profilaktiski un remdējoši iedarbotos sarkanā pretkrāsa, jo tā paplašina asinsvadus.

Taču, ja jums jau ir paplašinātas vēnas un jūs vēlaties no tām atbrīvoties operācijas ceļā, tad izvairieties no Ūdensvīra dienām un izraugieties citu dienu - vēlams dilstošā Mēnesī.

Paplašinātu vēnu un vispār vēnu kaišu pamatiemesls ir sliktas asinis, kuras var uzlabot tikai ar atindēšanu un veselīgu uzturu. Ūdensvīra zīmē jūsu organismu balsta visi dzeltenie uzturlīdzekļi, kā arī dzeltenā krāsa apģērbā vai dzeltenas kompreses.

Zivis:

pamatkrāsa - zaļa,
pretkrāsas - violeta vai oranža

Zaļā gan ir Zivju zīmes krāsa, tomēr kāju pēdās saplūst tik daudz ietekmju un enerģijas līniju, ka zaļajai krāsai nemaz vairs nav tik liela loma. Zivju zīme gan skar tikai samērā mazu ķermeņa zonu, toties skar to pamatīgi. Pēdās atrodas visu ķermeņa meridiānu galapunkti, un varbūt tāpēc, kairinot zināmus punktus pēdās, var profilaktiski, remdējoši un dziedinoši ietekmēt tikpat kā jebkuru ķermeņa zonu.

Pēdu refleksu zonu masāža var sekmēt organisma atindēšanos. Katrs ķermeņa orgāns un katra ķermeņa zona "beidzas" precīzi noteiktā, šauri ierobežotā vietā mūsu pēdās. Tāpat kā akupresūra (kuras laikā tiek spiests uz noteiktiem ķermeņa punktiem), šīs zonas ir iespējams mērķtiecīgi kairināt ar vieglu spiedienu un berzēšanu, tādējādi piepildot attiecīgos orgānus un ķermeņa daļas ar enerģiju un rosinot normālu to darbību. Zivju zīmes spēks ievērojami atbalsta šī masāžas veida labvēlīgo iedarbību. Tomēr šajās dienās masāža jāveic īpaši piesardzīgi, jo cilvēks ir jūtīgāks. Dilstošā Mēnesī pēdu refleksu zonu masāža atindējošo un izvades orgānu darbības stimulēšanai kopumā ir efektīvāka nekā augošā Mēnesī.

Avots: J. Paungere, T. Pope "Viss ir atļauts īstajā laikā!"

Sagatavots pēc: epadomi.lv