Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Marts. Ar mīlu un naudu nejoko

© F64

Martā klāt būs astronomiskais pavasaris, un pēc seniem astroloģiskajiem ieskatiem stafeti pārņem nākamais gada valdnieks – debesu spīdeklis, kura aizgādībā cilvēki dzīvos nākamos 12 mēnešus. Līdz ar pavasara sākumu 20. martā sākas Saules laiks. Daudz enerģijas un spožuma. Taču jābūt uzmanīgiem ar naudu un vērtējošam sirdslietās.

Pavasaris klāt!

Astronomiskais pavasaris sāksies 20. martā plkst. 12.29. Astroloģijā tas ir brīdis, kas Saule nonāk Auna zīmē, aizsākot jaunu ceļu zodiakā.

Auns ir pirmā zīme zodiaka aplī, un tādas ir arī viņa izpausmes - būt avangardā, iesākt jaunus darbus (kurus bieži vien vēlāk nāk un līdz galam pabeidz kāds cits, piemēram, Vērsis), doties uz priekšu, ar savu enerģijas lādiņu iestāties par godīgumu, pateikt visu tieši un atklāti. Līdzi gan nāk zināma pārsteidzības deva, brīžiem neapdomība, brīžiem spītība. Bet - kurš tad ir ideāls? Šādas īpašības vairumā gadījumu piemīt arī cilvēkiem, kuru piedzimšanas brīdī Saule atradusies Auna zodiaka zīmē.

Sākas Saules valdīšana

Saskaņā ar senām teorijām līdz ar šo jaunā astroloģiskā gada sākumu valdīšanu pārņem arī kāds no debesu spīdekļiem. Iepriekšējais bija Marsa gads, bet tagad savu aizgādību sniegs Saule.

Pastāv uzskats, ka gadam piemīt tādas pašas tendences kā tā pārvaldniekam. Un šo īpašību saknes meklējamas mitoloģijā - kāds tēls, tāds arī planētas/zvaigznes raksturojums.

Saule mitoloģijā ir Visumu sakārtojošs spēks, kas nosaka kalendāro ciklu un laika skaitīšanu. Daudzās senajās kultūrās Saule uztverta kā dievs. Senajā Šumerā Saules dievs bija Utu, Babilonijā - Šamašs, Ēģiptē - Ra, Senajā Grieķijā - Hēlijs u.c. Par arhaisko Saules dievu grieķu un romiešu kultūrā un mitoloģijā uzskatīja Hēliju jeb Solu, tomēr laika gaitā, īpaši hellēnisma laikā, par gaismas un Saules dievu kļuva arī Apolons (grieķiem) un Fēbs (romiešiem). Latviešu mitoloģijā Saule ir debesu sētas saimniece, kas pārvietojas ratos vai kamanās, bet ūdenī brien kājām vai brauc laivā.

Astroloģijā Saule, zvaigzne, kas atrodas visa centrā, atbild par cilvēka ego. Tai piemīt žilbinošs spožums, kas var sasildīt, kā arī sadedzināt.

Taču taisnības labad jāteic, ka šie gada valdošo spīdekļu apraksti vairāk pieskaitāmi pie tā dēvētās popkultūras astroloģijas, kas domāta iedvesmai un izklaidei. Patiesībā viss ir komplicētāk.

Ar mīlu un naudu nejoko

Viens no svarīgajiem marta astroloģiskajiem stāvokļiem ir Veneras retrogrādā kustība, kurā tā atradīsies no šī mēneša 4. datuma līdz 16. aprīlim.

Astroloģijā Venera atbild gan par mīlu, gan naudu, un abas tēmas var kļūt nozīmīgas. Ir jāuzmanās kļūdīties finanšu lietās un jābūt apdomīgam tēriņos. Ja sirdslietās kaut kas risināms, labāk atlikt līdz brīdim, kad retrogrādais stāvoklis beigsies. Tāpat arī jaunas iepazīšanās un uzmanības apliecinājumi jāizvērtē ar skaidru skatu, jo varbūt viss nav tā, kā sākotnēji liekas.

Saimnieciskās aktivitātes

Kopumā marts saimnieciskām aktivitātēm ir viduvējs. Darboties var, tomēr jāņem vērā, ka uzņēmējdarbības aizgādnis Jupiters jau pagājušajā mēnesī ieņēma nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli un retrogrāda kļūs arī Venera.

Žurnāls Praktiskās Astroloģija vēsta, ka retrogrādā Jupitera periodā var bremzēties veiksme, plāni var būt lielāki nekā realizācijas iespējas, attīstība nenotiek tik strauji, kā gribētos. Šajā stāvoklī planēta atradīsies līdz 9. jūnijam. Ja iespējams, šajā periodā nevajadzētu reģistrēt uzņēmumus. Tāpat arī šajā periodā jābūt uzmanīgam juridiskos jautājumos, veidojot sadarbību ar ārzemēm un strādājot pie nākotnes stratēģijām. Ja firmas kartē vienlaikus būs gan retrogrāda Venera, gan retrogrāds Jupiters, saimniekošana var izrādīties ļoti problemātiska.