Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Liktenīgais cilvēks zvaigznēs... un uz Zemes

© F64

«Kāpēc man neizdodas atrast savu otro pusīti?»; «Kā pazīt liktenīgo vīrieti?»; «Es esmu foršāka par savām precētajām draudzenēm, bet kāpēc man nav attiecību?»; «Kāpēc visi vīrieši, ko satieku, ir vienādi kaitinoši?». Tie ir tikai daži no sievišķīgajiem, bet vienlaikus ikvienam kādā dzīves posmā aktuālajiem jautājumiem, kas pēdējā laikā iekrituši «Praktiskās Astroloģijas» e-pastā. «Nav brīnums, jo zvaigžņotajās debesīs attiecību tēma šobrīd ir aktuāla,» saka uzrunātie astrologi.

Mīnusus pārveidot par plusiem

Nākot pasaulē, mūsu horoskopā ir iekodēta informācija, kas nosaka galvenās tēmas, ar ko dzīves laikā nāksies strādāt, iesāk astropsihologs Gints Laipnieks. «Horoskops ir kā punkts uz «i», bet tas nenozīmē, ka zvaigznēs ierakstītais ir kaut kas fatāls un negrozāms. Gluži pretēji - mūsu dzīves uzdevums ir uzlabot karmu. Latviešiem ir teiciens: «Dzīve ir gara, bet mūžs ir īss.» Ko tas nozīmē? To, ka katra indivīda mūžs ir neliels nogrieznis garīgajā dzīvē, kas turpinās ļoti ilgi. To nosaka reinkarnācijas likumi. Sakāmvārds «ko sēsi, to pļausi» nozīmē, ka mums jārisina iepriekšējā dzīvē vai pat vairākās inkarnācijās neatrisinātās tēmas. Tieši tāpēc katram cilvēkam ir jautājumi, kas sagādā milzu grūtības. Turpretim citas lietas iet no rokas. Paradoksāli, bet mēs piesaistām tās lietas vai īpašības, no kurām cenšamies izvairīties. Tas tāpēc, ka prāta konstruētie uzdevumi atšķiras no dvēseles vajadzībām. Ja cilvēka astroloģiskās kartes 7. mājā atrodas Saturns, attiecības ir sensitīva tēma. Cilvēkam var šķist, ka partneris viņu ierobežo, nospiež, neļauj brīvi elpot. Ja Saturns atrodas 5. mājā, mīlestība saistīta ar pārdzīvojumiem un sāpēm. Cilvēks no sirds mīl otru, bet nesaņem pretmīlestību. Kāpēc? Tāpēc, ka darbojas jau pieminētais karmas likums «ko sēsi, to pļausi». Varbūt cilvēks iepriekšējā dzīvē ir bijis augstprātīgs, nepiekāpīgs, salts. Un nu ir pienācis laiks mīlēt no visas sirds, lai izpirktu vainu. Ja horoskopā ir disharmonisks Veneras un Saturna aspekts, jārēķinās, ka mīlestībā gaidāma vilšanās. Reiz pie manis atnāca sieviete ar šādu horoskopu un lūdza analizēt partnera astroloģiskos datus. Skatoties uz pāra saderību, bija redzams, ka sieviete ziedo sevi mīlestībai, bet vīrietis ap sevi ir izveidojis barjeru un neko nedod pretim, lai gan fiziskā pievilkšanās pastāv. Klientes uzdod jautājumu: «Vai šis cilvēks ir mans īstais?» Astrologa atbilde nevar būt viennozīmīga,» stāsta Gints Laipnieks.

Astrologs atceras gadījumu, kad attiecības pāra starpā ilga līdz brīdim, kad piedzima bērns. Tas nav nekas neparasts - kosmiskajos likumos ir paredzēts arī šāds modelis! Vecāki kalpo par tramplīnu jaunas dzīvības nākšanai pasaulē. «Sievietes un vīrieša horoskopā bija maz saskares punktu, bet bija redzama īslaicīga kaisle, kas pēc bērna piedzimšanas izdzisa. Interesanti, ka bērns bija tuvs gan vienam, gan otram no vecākiem. Tātad šo cilvēku uzdevums bija satuvināties, lai piedzimtu mazulis. Ja sievietes natālās kartes 7. mājā ir Neptūns, pastāv iespēja, ka vīram būs problēmas ar alkoholu vai, labākajā gadījumā, viņš būs tālbraucējs jūrnieks vai šoferis. Ja 7. mājā ir labi aspektētas tādas planētas kā Venera, Saule un Mēness, ar partnera atrašanu nevajadzētu būt problēmām. Arī attiecībām jāveidojas viegli. Dienās, kad tranzītā esošais Jupiters sievietes dzimšanas kartē savienojas ar Marsu, viņai ir iespēja satikt savu liktenīgo vīrieti. Vīrietis savu likteņa noteikto sievieti satiek, kad Jupiters viņa kartē savienojas ar Veneru. Mīļoto cilvēku iespējams satikt arī tad, ja jūs jau esat attiecībās.»

Gints Laipnieks stāsta, ka vēlams partneri «notestēt» astroloģiski. Tomēr astroloģiskus secinājumus nevajadzētu izdarīt pašam, jo astroloģijā, līdzīgi kā citās zinātnēs, ir daudz detaļu, kas neatklājas, ja cilvēkam nav padziļinātu zināšanu. Tāpēc labāk tomēr meklēt kvalificēta astrologa palīdzību. «Vispareizāk ir paļauties uz pirmo izjūtu un tikai pēc tam septiņreiz nomērīt un vienreiz nogriezt,» saka astropsihologs. Nereti gadās, ka, vērtējot pāra saderību, atklājas gan plusi, gan mīnusi. «Kāda sieviete, kurai bija vīrs un bērns, man iedeva sava vīra un cita vīrieša dzimšanas datus. Viņa gribēja zināt, vai otrs vīrietis viņai ir astroloģiski piemērotāks nekā vīrs, ar kuru zvaigznes rādīja gan saderīgus, gan sarežģīti risināmus momentus. Attiecībās ar otru vīrieti redzēju romantiku un īslaicīgu pievilkšanos. Tas nozīmē, ka otrs vīrietis viņas dzīvē ienāca kā kārdinājums un pārbaudījums. Cilvēki grib visu laiku atrasties komfortā, bet, lai attīstītos, ir jāizdzīvo gan laimes mirkļi, gan jāpārvar grūtības. Mūsu mūža uzdevums ir mīnusus pārveidot par plusiem. Ja dzīvē ir tikai plusi, cilvēka dvēseles attīstība apstājas.» Gints Laipnieks uzskata: ja attiecības ir traumējošas, tās jāpārtrauc. Tad būs iespēja satikt citu cilvēku un izveidot jaunas attiecības. Tomēr viņš ir pārliecināts, ka katras jaunas attiecības mūs enerģētiski iztukšo. Liktenis mums nav paredzējis bezgalīgi daudz attiecību variantu. «Ir kāds Visuma likums, par kuru maz runā. Cilvēks mūžā var satikt dažus dvēseliski tuvus partnerus - no viena līdz četriem, ne vairāk. Nav tā, ka cilvēks katru nedēļu var satikt savu «kārtējo un vienīgo». Ir augstāki spēki, kas mums piedāvā tikai dažus.»

Atslēgas vārds - pieņemšana

Mūsdienu Rietumu pasaulē, kurā valda patērēšanas kults, cilvēki uz visu, arī līdzcilvēkiem, raugās no sava uzpūstā ego pozīcijām, iesāk astroloģe, krāsu terapeite un holodinamikas praktiķe Santa Pīlāce. «Egoistiskais cilvēks piesit kāju: kur ir mans ideālais vīrietis (sieviete), kāpēc viņš (viņa) nenāk? Tomēr Visums tā nedarbojas. Rietumu pasaulē ir raksturīgi vainot ārējos apstākļus, nevis meklēt problēmu cēloni sevī. Tomēr holodinamiskā pieeja apstiprina: kad sakārtojam sevi, mainās arī pasaule ap mums. Mēs mēdzam dusmoties: viņš pret mani izturas slikti. Patiesībā mēs šo izturēšanos projicējam uz sevi, bet, līdzko maināmies, tā sistēmai nekas cits neatliek kā pārkārtoties atbilstoši mums. Sieviete jautā: «Kur ir mana otrā pusīte?» Bet es redzu, ka viņa izstaro bailes un nevēlēšanos būt kopā ar otru, jo - jā - otrs cilvēks var nozīmēt sāpes. Lai mainītu situāciju, nekas cits neatliek kā salāpīt iekšējos ievainojumus. Kad cilvēks izstaro mīlestību, viņš ir kā magnēts, kas pievelk otru. Caur mums plūst mīlestība, bet, ja kāda joma ir bloķēta, mīlestības stariņš to neizgaismo. Gadās, ka cilvēks it kā vēlas tikties, iepazīties, bet traucē mazvērtības izjūta. Tad ir jāstrādā ar sevi, lai tiktu atbrīvota pašvērtība. Mēs neapzināti izstumjam no apziņas to, kas mums nepatīk un traucē. Tomēr smagās tēmas ir vērts aplūkot tuvplānā, jo reizēm spēj pavēstīt ko ļoti būtisku. Piemēram, pie manis atnāca meitene un sūdzējās, ka viņas tēvs ir ļoti despotisks. Dziļāk izanalizējot situāciju, nonācām pie secinājuma, ka meitenei piemīt liels spēks, ko viņa neizpauž. Tēvs to intuitīvi jūt un caur dusmām mudina meiteni apzināties savu spēku,» stāsta Santa Pīlāce.

Attiecības ar mīļoto cilvēku sākas bērnībā. Ja ģimenē ir valdījusi mīlestības un savstarpējas uzticēšanās gaisotne, arī komunikācija ar partneri veidosies laba, un otrādi, turpina ezotērikas speciāliste. «Liela gudrība ir spēja nevainot otru cilvēku, jo aizvainojums ir zemas vibrācijas emocija, kas atrodas sirds rajonā. Kad iemācāmies atbrīvot aizvainojumu un izprast otru cilvēku, mēs garīgi pieaugam. Jāsaprot, ka vecāki mums mīlestību ir devuši tā, kā to pratuši - varbūt viņiem pašiem savulaik kaut kā ir pietrūcis. Jo ātrāk mēs to ieraugām un pieņemam, jo vieglāk kļūst. Atslēgas vārds ir pieņemšana. Jā, arī pateicība. Tomēr mēs pārāk aizraujamies ar vērtēšanu un nosodīšanu, kas pie mums atgriežas kā bumerangs. Mēdz teikt, ka mums vecākiem ir jāpiedod. Patiesībā mums vecākiem nekas nav jāpiedod, jo viņi mums ir devusi pašu lielāko - dzīvību. Mums ir tikai jāpieņem, tā apliecinot mīlestību. Domājot par partneru attiecībām, jāatceras, ka ir piecas mīlestības valodas - katrs no mums mīlestību izpauž atšķirīgā veidā. Viens ar dāvanām, otrs ar pieskārieniem, trešais ar kopā būšanu, ceturtais ar mīlestības darbiem, piektais ar apliecinājuma vārdiem. Bērniem ir saprotamas un svarīgas visas mīlestības valodas, no kurām viena kādreiz kļūs primāra.»

Santa Pīlāce nav izbrīnīta, ka šobrīd aktualizējušies attiecību jautājumi. No astroloģijas viedokļa tas esot pašsaprotami, jo Jupiters ir Svaros - zīmē, kurai ir ļoti svarīgs vārdiņš «tu», bet Urāns Aunā. Tomēr jāņem vērā, ka Auns ir brīvības cīnītājs un revolucionārs. Astroloģe domā, ka Auna faktors atstāj iespaidu uz bēgļu krīzi, ko nav izdevies atrisināt. «Arī bēgļu jautājumi saistīti ar cilvēciskajām attiecībām.» Santa Pīlāce uzskata, ka katras nākamās attiecības ir nestabilākas par iepriekšējām - to nosaka Visuma enerģijas likumi. «Tiek uzskatīts: kamēr cilvēkam nav stabilu attiecību, viņš meklē savu otro pusīti. Tomēr katras nākamās attiecības kļūst aizvien vājākas, jo katram cilvēkam ir tik daudz enerģijas, cik ir. Veidojot daudzas jaunas saites, enerģija tiek sadalīta un iztērēta. Vēl ir tāda problēma, ka mēs neprotam izšķirties. Mēs saglabājam emocionālas saites ar bijušajiem un iztērējam enerģiju attiecībās, kuru nav.»

Latvietes ir vikingu sievas

Attiecības mēs nopelnām karmiski, strikti saka astroloģe Aija Austruma. «Kāpēc neveidojas attiecības, mēs daļēji zinām. Iemesli saistīti ar raksturu - esmu egoistiska, gribu laiku veltīt sev, veidot karjeru. Otra iemeslu daļa paliek apslēpta, jo ir saistīta ar notikumiem, esot citā inkarnācijā. Astroloģiskajā kartē nevar izlasīt: «15. gadsimtā tu pameti vīru ar maziem bērniem un aizbēgi kopā ar ceļojošu cirku.» Toties zvaigznēs var redzēt apgrūtinājumus attiecību jomā,» stāsta astroloģe. Iespējams, ka cilvēkam it kā gribas attiecības, bet līdzko tās kaut nedaudz nostabilizējas, viņu sāk tirdīt sajūta, ka jāskrien, jāmeklē kāds cits - vēl smukāks un superīgāks. Šādu tieksmi dēvē par nākošās līgavas sindromu. Nav noslēpums, ka nereti sievietes kopē attiecību modeli, kurās ir cietējas. Vīrieši mainās, bet visiem piemīt tieksme darīt viņām pāri. Kāpēc? «Ikviena cilvēka attiecību stāsts veidojas no trim spēlētājiem. Saule horoskopā rāda tēva, vīra un skolotāja arhetipu. Savukārt Marss sapņu vīrieti, kas ir salipināts no filmu un grāmatu tēliem un reizēm atgādina Breda Pita un Džordža Klūnija krustojumu. Galvenais spēlētājs ir partnerības pārvaldnieks (noteikta planēta), kas atrodas 7. mājas virsotnē. Ja Saule rada vienu priekšstatu vai tā trūkumu, Marss citu - mūsu konstruētu, bet 7. māju pārvalda pavisam atšķirīga planēta, rodas nelietojams kokteilis. Mēs bieži vien otru cilvēku izvēlamies pēc nepareiza principa - kurš iepatīkas, nevis kurš der.

«Kāds cilvēks būtu man piemērots?» ir jautājums, ko uzdot astrologam. Astrologs palīdzēs izprast partnerības principus,» stāsta Aija Austruma. Tomēr viņa sievietēm neiesaka definēt sevi, pamatojoties uz to, «ir vai nav man bikses pie sāniem». «Zvaigžņu karte var parādīt, ka sieviete ir tik pašpietiekama un fokusēta uz sevi, ka ilgstošas attiecības viņai nav vajadzīgas. Nebūt nav tā, ka visiem cilvēkam jābūt attiecībās. Tās pat var traucēt, jo prasa daudz laika un enerģijas, it īpaši no sievietes. Iespējams, ka cilvēkam resursi jātaupa kam citam. Latvijā daudzu sieviešu horoskopā ir uzlecoša Jaunavas zīme, un tas nozīmē, ka par viņu laulību atbild Zivis, kurām patīk sapņot un ilgoties, nevis atrasties kopā 24 stundu režīmā. Mēs domājam, ka vēlamies, lai vīrietis ir katru vakaru mājās, un ciešam no distancētām attiecībām. Tomēr «vikinga sievas» modelis bieži vien ir visfunkcionālākais. Jo lielāka distance starp vīrieti un sievieti, ko aizpilda ilgošanās un idealizācija, jo labākas attiecības. Šādas brīvdienu attiecības Rietumu pasaulē ir izplatītas, bet mūsu sabiedrības patriarhālie priekšstati, kā arī ģenētiskā atmiņa liek uzskatīt, ka vienīgais pareizais variants ir tradicionālā ģimene. Tā nav taisnība! Attiecību varianti var būt dažādi. Ja sievietes partnerības pārvaldnieks ir Ūdensvīrs, tad viņas vīrietis būs brīvais ērglis, kas meklē dvēseles biedru, ar ko dalīt idejas, nevis liet pamatus garāžai un stādīt bietes. Satiekot tādu cilvēku, nevajag censties viņu pārveidot par citu - tādu, kas krāso žogu un rušina mazdārziņu. Viņš to nedarīs! Ja 7. māja ir Vēža vai Vērša pārziņā, veidojas hrestomātiska ģimene, kurā rūpējas par īpašumu un ģimenes vērtībām. Ja kombinācija ir šāda, brīvdienu romāns nepalīdzēs.»

Sarunas noslēgumā Aija Austruma piemetina: «Es ticu, ka, nākot uz Zemes, mēs paši izvēlamies apstākļus un dzīves uzdevumus, tikai vēlāk tos aizmirstam. Tāpēc vajag uzticēties intuīcijai! Dzīvojiet tā, kā no sirds vēlaties - ja jūtat, ka jums vajadzīgs vīrietis, ar ko apspriest torsionu laukus, nevis agro vai vēlo tomātu stādīšanu, meklējiet, un jūs atradīsiet!»