Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Kur Tev labāk dzīvot?

© F64

Nereti klienti astrologam jautā – kura ir mana laimīgā valsts vai pilsēta, kurā man dzīvot, kur jutīšos vislabāk, spēšu izveidot karjeru vai biznesu, sakārtot privāto dzīvi? Te uzreiz jāatbild, ka vienas vienīgās laimīgās zemes nav. Bet pilnīgi iespējams, ka tā ir kāda vieta tepat Latvijā vai Rīgā.

Ko stāsta astrokarte

Pēc cilvēka individuālās astroloģiskās kartes diezgan precīzi iespējams secināt, vai viņš ir «pilsētas zēns» vai labāk jutīsies savrupmājā lauku vai piepilsētas klusumā. Ir cilvēki, kurus pilnībā apmierina pilsētas dinamika, bet vislabākā atpūta viņiem tomēr būs pie dabas. Šādam cilvēkam astrologs, visticamāk, ieteiks iegādāties kādu nomaļu īpašumu, kur pamukt, lai atvilktu elpu no straujā dienu ritma. Citam kartē ir izteikta ārzemju tēma un atvaļinājuma laikā vēlams ieplānot tālāku ceļojumu.

Viens no vienkāršākajiem variantiem, kā ātri noteikt efektīvāko atpūtas veidu, ir paskatīties, kura astroloģiskā stihija individuālajā horoskopā ir mazumiņā. (To pateiks astrologs vai arī var paskatīties automātiskajās aprēķinu programmās, piemēram, astro.com vai astrologi.lv.) Ja pietrūkst Uguns stihijas, tad cilvēkam labāk doties uz siltajām, saulainajām zemēm, ja Gaiss, tad kalnos vai pie dabas, kur var izjust plašumu, ja Zeme, tad tur, kur ir skarba daba - kalni, mežonīgi akmeņainas piekrastes u.tml. Cilvēki, kuriem pietrūkst Ūdens stihijas, savukārt labi jutīsies pie ūdeņiem vai ceļojumā ar prāmi. Ja visas stihijas horoskopā ir līdzsvarā, tad prieku sagādās atpūta visdažādākajās vietās. Tomēr jāskata visa karte kopumā, jo tajā atklājas vēl daudz svarīgu nianšu.

Laimīgā zeme

Pasaulē ir radīta astroloģiskā programma, kas pēc cilvēka individuālajiem dzimšanas datiem parāda dažādus ceļus un virzienus, kur cilvēks varētu dzīvot. Pār kurām valstīm un pilsētām «iet» Venera, tās sekmīgākas attiecību veidošanai, Saules ceļš norāda, kur labāk attīstīties kā personībai, Plūtons - garīgās mācības, Saturns karjeru, u.tml.

Latvijā šī programma nav izplatīta, tāpēc grūti spriest par tās atbilstību realitātei. Bet, ja cilvēks nav tendēts uz prombraukšanu, tad varbūt tā laimīgā zeme ir tieši šeit!

Žurnāls Praktiskā Astroloģija publicējis interesantu materiālu, sarunu ar astrologu Igoru Vasiļjevu par Rīgas iedalījumu zodiaka zīmēs - kuras pārvaldībā atrodas kuras pilsētas vietas un kā katras zodiaka zīmes cilvēki jūtas galvaspilsētā. (Žurnāls šobrīd vēl ir nopērkams kioskos.)

Rīga - Vēzis

Publikācijas autore žurnāliste Antra Gabre tikusies ar astrologu Igoru Vasiļjevu, kurš sarakstījis grāmatu Rīgas aura un zodiaks, kas izdota 2001. gadā un ir diezgan liels retums.

Saskaņā ar autora interpretāciju Latvijas galvaspilsēta ir Vēzītis.

Precīzs Rīgas dibināšanas datums nav zināms, bet oficiāli pieņemtais laiks ir 1201. gads. Senajos rakstos pirmo reizi Rīga minēta, stāstot par līvu un krustnešu kaujām. Proti, 1198. gada14. jūlijā ap pusdienas laiku līvu kareivis Imanta (arī Imauts, Imants) nogalināja Ikšķiles bīskapu Bertoldu. Igors Vasiļjevs uzskata, ka Rīga kā garīgais centrs ir nozīmīga pilsēta visā Baltijas reģionā. Pēc viņa domām, Rīgā visērtāk jūtas Ūdens stihijas zīmes (Vēži, Skorpioni, Zivis) un Zemes stihijas zīmes (Vērši, Jaunavas, Mežāži), bet visgrūtāk klājas Uguns stihijas zīmēm (Auniem, Lauvām, Strēlniekiem). Diezgan grūti savas idejas realizēt esot Gaisa stihijas pārstāvjiem Dvīņiem, bet Svari un Ūdensvīri varot atrast veidu, kā justies komfortabli.

Astrologs atbilstoši enerģētikai un dinamikai katrai zodiaka zīmei pārvaldībā piešķīris savu pilsētas rajonu.

Par to, kā kuras zodiaka zīmes pārstāvji jūtas Rīgā, pastāstīsim «Neatkarīgajā Rīta Avīzē», rubrikā «Astroloģija», nākampiektdien.