Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

Astroloģiskais Gaiļa gads tuvojas - uzzini, ko tas sola

NAKTĪ UZ SESTDIENU saskaņā ar Austrumu kalendāru sākas jauns lunārais gads, un šoreiz turpmākie 12 mēneši būs Sarkanā jeb Ugunīgā Gaiļa pārziņā. Lunārā jaunā gada iestāšanos svin ceturtā daļa zemeslodes iedzīvotāju © REUTERS/Stringer

Sestdien, 28. janvārī, pulksten 2.07 pēc Latvijas laika saskaņā ar Austrumu kalendāru sākas jauns lunārais gads, un šoreiz turpmākie 12 mēneši būs Sarkanā jeb Ugunīgā Gaiļa pārziņā. Lunārā jaunā gada iestāšanos joprojām svin ceturtā daļa zemeslodes iedzīvotāju.

Kopumā Ugunīgā Gaiļa gads solās būt veiksmīgs tiem, kas vēlas demonstrēt savus talantus un spējas. Daudziem būs iespējas virzīties pa karjeras kāpnēm, varētu pat teikt - veikt straujus un tālus lēcienus, pat lidojumus. Tomēr vērts atcerēties, ka Gailis necieš sliņķus, tāpēc šogad būs kārtīgi jāstrādā, tikai tad var gaidīt atalgojumu. Lai arī Austrumu tradīcijās Gailis tiek uzskatīts par sabiedrisku, pedantisku, organizētu un ļoti viedu zīmi, ieteicams ielāgot, ka tas ir arī ļoti prasīgs, konservatīvs, atbildīgs un praktisks; tam ļoti patīk komplimenti un uzslavas. Tomēr Gailim ir arī sliktas iezīmes - tas ir piekasīgs, stūrgalvīgs un pašpārliecināts, ar tieksmi uz tukšu bravūru.

Gailis būs labvēlīgs arī pret dažādiem pirkumiem, jo īpaši krāšņiem un neparastiem. Tomēr vajadzētu ielāgot, ka Gailis nemīl šķiešanos ar naudu, tāpēc pat ekstravagantus pirkumus vajadzētu izsvērt, kaut pašiem sev loģiski argumentēt to nepieciešamību. Neiedziļinoties detaļās, svarīgi zināt, ka saskaņā ar Austrumu gudrībām uguns stihija, kas dominēs turpmāko gadu, nozīmē nepārtrauktu virzību uz priekšu, arī pašizglītošanos. Labā ziņa ir arī tā, ka Gailis būs labvēlīgs mīlas frontē - iemīlēšanās, kaislības, attiecību veidošana un kopšana būs ļoti aktuāla tēma visu gadu. Ģimenes cilvēki var atjaunot mīlas kaisli attiecībās, citi varēs atrast savu otro pusīti.

Līdz sestdienai vēl laika gana, un pat tie, kuriem nav ne mazāko domu piektdienas vakarā ģērbt sarkanas drēbes, rotāt mājokli un klāt krāšņu svētku galdu, tomēr var šo īpašo laiku lietderīgi izmantot savā labā, proti, izmantot aizejošā mēness gada pēdējo dienu. Šis ir ļoti labs laiks, kad atbrīvoties ne tikai no krāmiem, bet arī no dažādām fiziski un morāli novecojušām lietām, ko līdz šim bijis žēl izmest. Būtu vēlams iztīrīt plauktus, skapjus, atvilktnes... Fiziska telpas attīrīšana atbrīvos telpu jaunajam - idejām, lietām, attiecībām, vispār - iespējām. Tā kā Austrumu jaunais gads sākas līdz ar jaunu Mēness ciklu, īsti vietā būs dažādas darbības, ko daudzi dara Mēness cikla pirmajā dienā - var rakstīt idejas, ieceres un plānus turpmākajam gadam, simboliski izmantojot sarkanas lapas. Protams, jābūt kopā un jārūpējas par sev tuviem cilvēkiem, jāvēl prieku un laimi visiem, un vispār - jāpriecājas un jānovērtē tas, kas jau ir.

Var atcerēties, ka pirms gadsimta - 1911. gadā - Ķīna pārgāja uz Gregorisko kalendāru, tomēr tur joprojām tiek atzīmēta senā tradīcija, kas tiek arī saukta par Pavasara festivālu. Senos laikos šīs svinības ilga turpat divas nedēļas, to laikā tika veiktas dažādas tradīcijas, no kurām šodien daudzas saglabājušās. Piemēram, ķīnieši tic, ka Pavasara festivāla laikā var pievilināt un arī atvairīt veiksmi, tāpēc blakus daudziem rituāliem ir arī daudzi tabu. Tā ķīnieši uzskata, ka jaunā gada pirmajās trīs dienās nedrīkst mazgāt matus un drēbes, uzkopt mājokli, jo tā var «aizmazgāt» prom veiksmi. Tāpat nedrīkst nodarboties ar rokdarbiem jeb «adatas darbiem»; strikti liegts ir kaut ko aizņemties, kā arī aizdot, bet lūgšanas templī ir obligāts nosacījums, lai gads būtu līdzsvarots un laimīgs.