Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Uzzini, kā iegūt enerģētiski uzlādētu ūdeni

© F64

Nākamajā nedēļā viens no svarīgākajiem notikumiem kristīgajā tradīcijā, ezotērikā un arī zinātniecībā ir tā dēvētā Ūdens diena, kurā saskaņā ar dažādiem ticējumiem ūdenim piemīt spēcīga enerģija un dziedinošas īpašības. Klasiskajai astroloģijai ar to gan nav sakara, taču ikviens var izmantot Mēness kalendāru, lai enerģētiski uzlādētu ūdeni savām vajadzībām.

Daugavas iesvētīšana

Katru gadu 19. janvārī Pareizticīgā baznīca svin Kunga Kristīšanas svētkus. Šajā dienā cilvēki dodas uz tuvāko ūdenstilpi, cērt tajā āliņģi krusta formā un iesvēta ūdeni. Tradīcijas aizsākumi meklējami kristietības vēsturē, kad šo rituālu Jordānas ūdeņos esot izpildījis Jēzus Kristus. Rīgā Daugavas ūdens iesvētīšana tika atjaunota 2012. gadā. Šajā dienā pareizticīgajās baznīcās cilvēki arī var paņemt iesvētītu ūdeni, ko pēc tam lietot vai nu ikdienā, vai dziedināšanā.

Ūdens dažādās mācībās

Par ūdens spēku un enerģiju tiek diskutēts gadiem. Eksistē teorija, ka jebkurš ūdens ir informatīvi piesātināts un ūdens kristāli apveltīti ar atmiņu. Cita starpā jau Leonardo da Vinči rakstīja: «Ūdens maina savu raksturu tik reižu, cik pastāv vietu, kur ūdens tek.» Mūsdienu zinātnieki ūdens atmiņas un enerģijas esamību cenšas pierādīt ar inovatīvām pētniecības metodēm.

Savulaik par bestselleru kļuva japāņu zinātnieka Masaru Emoto grāmata Ūdens kristālu noslēpumi (viņš par ūdeni sarakstījis arī citus darbus). Masaru Emoto šajā darbā pierāda, ka mūsu vārdi, domas un sajūtas ietekmē ūdens molekulas. Izmantojot fotokameru un iemūžinot ūdens kristālus, zinātnieks atklāj dažādas ūdens atmiņas sakarības.

Ticība ūdens īpašajām spēkam ir arī būtiska dziedniecības sastāvdaļa - tas tiek enerģētiski uzlādēts vai uzvārdots. Ūdens kā elements tiek izmantots arī maģijā un Vikkas jeb neopagānisma kustības rituālos.

Ūdens astroloģijā

Lai gan visam iepriekš minētajam ar astroloģiju nav nekāda sakara, tomēr arī šajā mācībā ūdenim ir ierādīta sava vieta. Tiesa, ne pašam ūdenim, bet Ūdens stihijai, kuru pārstāv zodiaka zīmes - Vēzis, Skorpions un Zivis. Minētā stihija atbild par emocijām, intuīciju, spēju sajust cilvēkus un situācijas. Ja cilvēka individuālajā astroloģiskajā kartē dominē Ūdens stihija, tad parasti viņš ir jūtīgs, spēj uztvert arī citu sajūtas un bieži vien viņam piemīt laba intuīcija. No negatīvajām īpašībām jāmin pārlieka jūtība, aizvainošanās par sīkumiem, pārāk liela plūšana pa straumi.

Pēc Mēness kalendāra

Ar Ūdens stihiju ir saistīts Mēness, kura stāvokļiem līdzi seko cilvēki, kas sadzīvē izmanto senās zināšanas un Mēness kalendārus.

Klasiskā astroloģija lielā mērā balstās uz astronomiskiem parametriem, un bez speciālām zināšanām to izmantot nav iespējams. Taču jau kopš senatnes cilvēki ir ievērojuši Mēness ciklus, un tos izmantot arī mūsdienās var ikviens. Jāskatās tikai Mēness kalendārā (viss, kas attiecas uz Mēness fāzēm, Mēness dienām vai Mēness atrašanos zodiaka zīmēs, atrodams žurnāla Praktiskā Astroloģija kalendāros). Ja kāds pats vēlas enerģētiski uzlādēt un pēc tam pārbaudīt ūdens iedarbību, tad to var izdarīt šādi:

Vislabāk ūdeni stikla burkās ilgākam laikam iepildīt (vienalga - no krāna, akas vai avota) naktī no 18. uz 19. februāri (plkst. 24.00-3.00), bet derēs arī ūdens, kas ņemts citā laikā. Šis ūdens stikla traukā jānoliek pilnmēness gaismā un jāpatur kādu laiku. Ideāls variants, ja Mēness atrodas Vēža zodiaka zīmē. Taču šādas sakritības ir reti, un šogad vispār nebūs dienu, kad pilnmēness Vēža zīmē, tāpēc - var izvēlēties jebkuru pilnmēness laiku. Tā kā nereti pilnā Mēness fāze iekrīt pa dienu, tad būtu labi ūdens trauku atstāt uz palodzes diennakti. Pēc tam šo ūdeni var izmantot dzeršanai, telpu tīrīšanai u.c. vajadzībām. Vai tas strādā? Cik cilvēku, tik viedokļu. Jāizmēģina pašam.