Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

Astrologa Andra Rača redzējums, kāds būs 2017.gads

© Ilustratīva bilde

Šogad būs divi ceļi, ko iet, un cilvēki tā arī sadalīsies – vieni ies vienu ceļu, citi – otru. Iespējams, tā sagrupēsies arī valstu līderi. Viens ceļš ir terors, naids, reliģijas un pasaules uzskatu pretnostatīšana, norobežošanās un boikoti, bet otrs ceļš ir ārkārtīgi konstruktīvs, dinamisks, sadarbības iespējām bagāts, labvēlīgs ekonomikas izaugsmei, progresam un dažādu ātru un drosmīgu lēmumu pieņemšanai. Tādu šo gadu redz pazīstamais astrologs Andris Račs. Tradicionāli jaunu gadu iesākam ar viņa redzējumu, ko mums sola 2017. gads.

Pēc Austrumu kalendāra aizvadītais bija Ugunīgā Pērtiķa jeb Mērkaķa gads, kas turpināsies vēl līdz 27. janvārim. Tad stafeti pārņems Ugunīgais Gailis.

Par kārtību un taisnību

Ja parasti savās prognozēs astrologs Andris Račs (astrologos.lv) par dzīvniekiem ķīniešu horoskopā nerunā, tad pagājušais bija izņēmums, jo tas tiešām bija «mērkaķu gads», un vismaz īstermiņā vinnētāji viennozīmīgi bija tie, kuri rīkojās kā mērkaķi un metās izmantot situāciju.

«Salīdzinot ar pērtiķi, gailis ir kašķīgs - kliedz jau no paša rīta. Tu vēl gribi pagulēt, bet viņš jau piebļāvis visu sētu. Cīruļiem, kuri uzskata, ka rītai stundai zelts mutē, tas patīk, bet sliņķiem ne. Savukārt no morāles viedokļa - gailis ir par kārtību un taisnību, ne velti viņi stāv Rīgas baznīcu torņos un modri vēro pilsētas dzīvi. Turpretī pērtiķim, kurš ir šiverētājs un zaglis, ir diezgan attālinātas attiecības ar morāli, lai neteiktu, ka viņam morāles nav vispār.»

Cilvēki ir sagrupējušies

«Ja nebūtu šā ceļa, kas ved negatīvā virzienā, varētu pat teikt, ka šis būs superīgs gads. Bet arī sociālajos tīklos var redzēt, ka cilvēki ir sagrupējušies - vieni kultivē tikai visu slikto un melno, otri redz pozitīvo un gaišo. To ietekmē arī zodiaka zīmes. Tās, kuras varētu pavilkties uz negatīvo, ir pāra skaitā. Savukārt tā sauktās pozitīvās zīmes šogad ir nepāra skaitā - Auns, Dvīņi, Lauva, Svari, Strēlnieks un Ūdensvīrs. Šajās zīmēs dzimušie cilvēki/uzņēmumi mēģinās noturēt šo gadu pozitīvā, aktīvā un ļoti ātrā tempā,» stāsta astrologs Andris Račs. «Bet, ja es teiktu, ka gads būs tikai tāds, būtu samelots, jo cilvēkus būs ļoti viegli pavilkt uz provokācijām. Tāpēc, manuprāt, gudrajiem jābūt pietiekami gudriem un populistiskiem un saprotami jāskaidro, kā labāk rīkoties, nevis tikai jāatvaira uzbrukumi, ko raidīs visi uz visiem.»

Astrologs jau vairākkārt ir teicis un vēlreiz atkārto: tik labi, kā cilvēkiem ir bijis, vairs nebūs nekad. Jo tas neesot vairs iespējams. Tādā nozīmē, ka viss attīstās un visi rādītāji tikai aug. Viņš norāda, ka šī prognoze attiecas uz nākamajiem apmēram desmit gadiem. Un vilšanās, ka vairs nevar dzīvot zaļi, jau ir jaušama visā pasaulē.

Kā Hruščova atkusnis

Ielūkojies zvaigžņu kartē, Andris Račs saka: šis būs labs gads dažādām kustībām - mēs par to, mēs pret to... Radikālā nozīmē, kas savukārt ļaus ieraudzīt «skaidru bildi», kas ir kas. «Nu, ja šogad neatvērs čekas maisus, tad es nezinu, vai vispār atvērs. Jo šis varētu būt atklātības pavasaris, tāds kā Hruščova atkusnis. Vecāki ļaudis zina, kas tas bija. Varētu parādīties gaismā tas, ko mēs nezinām, bet nojaušam. Jā, varētu nākt patiesības stunda, bet - tā būs tikai stunda, tas nebūs bezgalīgi ilgi. Un zvaigznes neatklāj, kam tas būs izdevīgi.»

Zvaigžņu kartē ierakstīts, ka šis būs godīgs gads. «Katrs pats gan var uzdot sev jautājumu, vai viņš grib dzirdēt godīgas atbildes. Tādā nozīmē, ka saka, kā ir. Šis ir Saeimas priekšvēlēšanu un pašvaldību vēlēšanu gads, līdz ar to es neticu, ka visi sāks runāt godīgi. Vienkārši neticu - kā cilvēks, kurš dzīvo šajā valstī jau ilgāku laiku. Bet tendence uz to ir. Jautājums tikai par šo skaisto un cēlo ideju praktisku realizāciju tajā vidē, kurā cilvēki ir inerti un negrib neko mainīt. Bet ir pilnīgi skaidrs: ja rīcība būs pareiza, tā izraisīs lielu nepatiku - tie būs tā sauktie nepopulārie lēmumi.»

Ušakova zirgs gatavs izjādei

Astrologs stāsta: zvaigznes šogad sola arī ekstrēmas tiesu prāvas - tās būs par taisnību, par to, ka kaut kas principā nav pareizi. Latvijā mērogs nav tik liels, bet pasaulē noteikti tādas pieredzēsim.

«Šis solās būt labs gads Svaru zīmē dzimušajiem, tostarp Ventspils mēram Aivaram Lembergam [dzimis 1953. gada 26. septembrī]. Savukārt mūsu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurš dzimis Dvīņu zīmē [1966. gada 15. jūnijā], gaidāms visnotaļ mierīgs gads. Viņa astroloģiskā karte vispār ir mierīga - viņš var darīt, var neko nedarīt, viņam vienalga pieder tautas simpātijas. Tāpat kā Aivaram Lembergam. Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, kurš arī dzimis Dvīņu zīmē [1976. gada 8. jūnijā], ir līdzīgi - arī viņš ir vienkāršajā tautā mīlēts. Protams, ir labāki laiki un ir sliktāki, bet - tā vienkārši ir, un viss. Tas ir zvaigznēs ierakstīts, un tur neko nevar mainīt,» stāsta Andris Račs, piebilstot, ka nekad jau nevar zināt, kā izpaužas sliktums - vai tas skar pašu vai kādu tuvu cilvēku. Astrologs norāda: Nilam Ušakovam grūtais posms ir beidzies līdz ar mammas aiziešanu mūžībā [pagājušā gada nogalē], tagad būs daudz mierīgāks laiks. «Viņš vairs nesaņems tik daudz kritikas, arī kapu biedrības norimsies. Izskatās, ka šogad Ušakovs rullēs. Es gan nezinu precīzu viņa dzimšanas laiku, bet pieļauju, ka tā ir diena - jo vadītāji parasti ir dzimuši dienas laikā -, un izskatās, ka tautas atbalsta un popularitātes ziņā viņam viss būs kārtībā. Es pat nezinu, vai iespējams vēl labāks horoskops, lai vēlēšanās stātos viņam pretī un viņu uzvarētu. Tāpēc atļaušos teikt, ka baltais zirgs jau ir stallī un gatavs izjādei,» stāsta Andris Račs, piebilstot, ka viņš jau par to nepriecājas, vien lasa zvaigžņu karti.

Vējonis nepārkāps robežas

Astrologs nedomā, ka būtu korekti analizēt mūsu Valsts prezidenta zvaigžņu karti pa mēnešiem, tāpēc atklāj tikai, ka tā izskatās kā zigzagā, bet gada beigās situācija jūtami uzlabojas un 2018. gads, ja salīdzina ar 2016. un 2017., solās būt jau daudz, daudz mierīgāks. «Domāju, ka arī šogad turpināsies viņa piesardzīgā maniere un viņš nemēģinās pārkāpt robežas. Jautājums, vai tas ir labi mums, tautai? Droši vien, ka ne. Visi gaida, lai viņš būtu aktīvāks un ieviestu kādu kārtību. Bet - laikam nebūs šogad,» prognozē Andris Račs.

Bet vispār šis gads esot labs, lai veidotos veiksmīga sadarbība - visiem ar visiem. Ja vien būtu politiskā griba, visu varētu sākt no baltas lapas. Un tas attiecas arī uz cilvēku savstarpējām attiecībām - var pārvilkt svītru un sākt no baltas lapas. «Es nedomāju, ka jāšķiras, bet - jāšķiras no pagātnes. Un to var darīt arī esošajās attiecībās. Tā paies gada lielākā daļa, līdz pat novembrim, kad «bilde» atkal mainīsies.»

Jāšķiras no pagātnes

Lūgts salīdzināt šo gadu ar kādu no iepriekšējiem, astrologs saka: par pamatu var ņemt 12 gadu ciklu, un tas nozīmē, ka šis gads būs līdzīgs 2005. un 1993. gadam. «Papētīju šajos gados pieņemtos lēmumus un konstatēju, ka finanšu sfērā tie bijuši mums patīkami. Arī šogad mums iegāzīs rekordlielu Eiropas naudu, un tiem, kas to apgroza un māk ar to rīkoties, būs riktīgi labs gads. Tas saistīts ar Jupitera ciklu Svaru zīmē. Latvijas astroloģiskais egregors ir Jaunavas zīme, un Svari ir otrā zīme, kas atbild par naudu. Līdz ar to Latvijai šis būs naudīgs gads, ja vien mums pietiks gudrības un prāta to izmantot,» nosaka Andris Račs, aicinot atcerēties, vai mums pietika gudrības 2005. gadā, kad tērējām dārgām mašīnām?... «Nu, tad jau redzēsim, kā būs šoreiz - vai apgūsim to, kā pagadās, vai ieguldīsim izdevīgi. Droši vien jau, ka pirmais variants...» astrologs pasmaida un piebilst, ka, protams, ir patīkami, ka šis cikliski mums ir naudīgs gads. Vienīgi viņš nedomā, ka kaut kas atlēks, piemēram, skolotājiem.

Andris Račs turpina: «2017. gadu lielo 60 (5) gadu ciklu kontekstā var salīdzināt ar 1957. un 1958. gadu - tad tika parakstīts Romas līgums, kurā sešas valstis apvienojās un patiesībā sākās Eiropas Savienība. Tad tika palaists pirmais zemes mākslīgais pavadonis Sputņiks, kas notika uz ASV un PSRS tehnoloģisko sacensību fona. Gan jau šogad arī redzēsim jauna veida Eiropas Savienības attīstības pagriezienu un Krievijas - Amerikas cīņu par uzvarām it visur. Ļoti attīstīsies tehnoloģijas.

Gaidāms arī naftas un gāzes cenu kāpums. Latvijā pēc ilgiem laikiem būs inflācija. Tāpat karmiskā Saturna cikla (29.5) ietvaros šo gadu var salīdzināt ar 1987./1988. gadu. Ļoti ceru, ka tas pamodinās daudzās ģimenēs vēlmi pēc bērna - tā, kā tas bija toreiz. Kā jau prognozēju pirms gada, migrantu krīzei tikām cauri sveikā, tāpat kā astoņdesmito gadu beigās.»

Visi uz visiem kliedz un kliegs

Andris Račs saka: lai arī Ugunīgā Gaiļa gads sāksies tikai 28. janvārī, mēs šā gada enerģētikā jau esam iekšā. Tādā nozīmē, ka visi uz visiem jau kliedz. «Vai tā ir bijis pēdējos gados, kad viens otru par muļķiem un idiotiem sauc?! Bet tagad tas jau ir legalizēts. Katrā ziņā, mēs katrs varam iedomāties sevi gaiļa ādā un padomāt, par ko tad ir tā kliegšana - vai par morāles līmeni, vai par mikrouzņēmumu nodokļa izmaiņām, vai vēl par ko citu. Par ko kurš domā, par to arī kliedz. Un tas kādu laiku vēl turpināsies,» prognozē Andris Račs.