Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢES PADOMS: Svinam rāmi un apdomīgi!

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ziemassvētkus planētu kombinācijas mudina svinēt mierīgi un apdomīgi, bet Jaungadā varam atļauties vairāk izpriecu un vizuļojošas nebēdnības.

Astroloģijā katrai dienai ir savas noskaņas, kas nosaka kopīgo fonu, tendences un sajūtas. Protams, mums katram ir sava individuālā karte, tomēr jāņem vērā arī vispārējie planētu stāvokļi.

Ziemassvētkos - mierīgi

Svētku vakarā un Pirmajos Ziemassvētkos Mēness, no kura atkarīgas dienas noskaņas, atradīsies dziļajā un nopietnajā Skorpiona zodiaka zīmē. Tas nav labs laiks, lai rīkotu trokšņainas ballītes, salūtu, dančus un vētrainas izpriecas. Labāk svētkus pavadīt šaurā lokā kopā ar ģimeni un tuviem, mīļiem draugiem. Divas gada gaišāko svētku dienas ir ļoti labas, lai padomātu par paveikto un nospraustu mērķus nākotnei, nodotos apcerīgām pārdomām vai meditācijām. Nav vēlams risināt attiecību jautājumus vai strīdēties par tēmām, kas var spēcīgi sabangot emocijas.

Iziešanai sabiedrībā un izklaides pasākumu apmeklējumiem labāka ir pēdēja svētku brīvdiena, 26. decembris. Tad cilvēki būs atvērtāki, labprātāk komunicēs, gribēs apspriest svarīgas tēmas, notikumus pasaulē un politikā. Dienas fonu tad noteiks Mēness atrašanās draudzīgajā Strēlnieka zodiaka zīmē.

Un... pie klāta galda

Tradicionāli pie mums Ziemassvētku laiks saistās arī ar bagātīgi klātiem galdiem, ciemošanos pie radiem un draugiem, kur arīdzan tūdaļ tiek likts galdā cienasts. Uz dāmu auditoriju orientētie mediji stāsta par pirms un pēcsvētku diētām, atslodzi utt. Arī astroloģijā ir dienas, kad cilvēks vairāk var pieņemties svarā, ja uzturā lieto barojošus ēdienus. Taču šoreiz par mierinājumu jāteic, ka uz Ziemassvētkiem tas neattiecas. Pirmkārt, Mēness neatrodas nevienā no tām zodiaka zīmēm, kam ir tendnce uzkrāt vērtības (piemēram, Mežāzī vai Vērsī). Bet otrkārt, Mēness ir dilstošajā fāzē, kas mazina, nevis pieaudzē.

Turklāt pirms nākamajām - Jaungada - svinībām. Ir labs laiks, lai ievērotu nelielu atslodzīti. Parasti to dara, kad mainās Mēness fāzes - jaunmēnesī vai pilnmēnesī, un jaunmēness diena ir 29. decembris. Tieši, lai atpūtinātu organismu starp divām svētku tūrēm. Tomēr Jaungadā ar mielastu gan nevajag pārcensties, jo tad Mēness jau ir augošs.

Draudzīgi, jautri, bet uzmanīgi

Vecgada vakarā kopējo fonu noteiks Mēness atrašanās Ūdensvīra zodiaka zīme, kas ir kā radīta saviesīgiem pasākumiem kopā ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Raisās sarunas, dzimst idejas, rodas kopīgas intereses. Iespējams jautri un saturīgi pavadīt laiku. Tomēr jāatgādina arī par apdomīgumu. (It īpaši ar svētku pirotehniku.)

Patiesībā nav nevienas ideālās dienas, kad kosmosā nebūtu kādu saspringtu planētu kombināciju. It īpaši problemātiskas tās ir pēdējos gados (laiku pa laikam), un gada nogale nav izņēmums. Nelabvēlīgus aspektus veido planētas (Plūtons, Jupiters, Urāns), kas atbild par globālām tendencēm pasaulē. Un, protams, arī uz mūsu ikdienu tās var atsaukties. Tāpēc svētkos tomēr būsim uzmanīgi, sargāsim sevi un savus mīļos. Vismaz tik daudz, cik tas atkarīgs no mums pašiem.