Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Prognozes - ko mums nesīs 2017. gads?

© http://halloween-art.com/

Kas mūs gaida jaunajā gadā? Latvijas astroloģijas autoritātes «Praktiskajai Astroloģijai» sniedz savu skatījumu uz 2017. gada tendencēm pasaulē, Latvijā un sabiedrībā. Viegli nebūs, bet – kā teica Rainis: «Pastāvēs, kas pārvērtīsies.»

Sarežģītā pasaules politika

Jānis Bēniķis, sertificēts astrologs

2017. gadu raksturos līdzsvara meklējumi. Sadursies divi diametrāli pretēji spēki, kas viens otru provocēs un sapurinās, līdz radīs līdzsvaru. Būtiskais šajā arēnā būs Jupiters, kurš turpina lēni slīdēt pa Svaru zīmi. Tā galvenais uzdevums ir radīt jaunu priekšstatu par to, kas ir attiecības, skaistums, harmonija. Jupitera un Svaru zīmes ietekmē mēs aizvien vairāk pievērsīsim uzmanību partnerattiecībām un meklēsim jaunus veidus, kā augt un attīstīties. Būtiska loma būs izpratnei par citu valstu kultūrām un toleranci. Realitātē tas nozīmēs kļūt iecietīgākiem un veidot plašu kontaktu loku. Ejot cauri Svaru zīmei, Jupiters sniegs ieguldījumu tirdzniecības sfērā. Īpaši attīstīsies konsultāciju bizness un viss, kas saistīts ar skaistumkopšanu. Lai dzīve neliktos tik rožaina, labajam Jupiteram pretdarbosies Urāns, kurš atrodas Auna zīmē un turpina «spridzināt» starptautisko arēnu atbilstoši savai nešpetnajai dabai. Pieredze rāda, ka Urāns Aunā spēj izraisīt starptautiskus konfliktus. Redzot Urāna gaitu, nākas secināt, ka arī 2017. gadā tas turpinās provocēt visos iespējamajos veidos. Tas izpaudīsies ASV vēlēšanu iznākumā, politiķu retorikā un notikumu attīstībā Sīrijā. Pirmās negācijas varēsim izjust tūlīt pēc Jaungada - janvārī, kad veidosies Urāna un Jupitera opozīcija. Šajā brīdī jātur acis vaļā un jāseko līdzi notikumu gaitai, jo to virzība var kļūt nekontrolējama. Ir arī labā ziņa - Jupiters asociējas ar pozitīvu iznākumu, tāpēc sarunām vajadzētu beigties ar savstarpēju vienošanos. Savukārt Saturns - karmas un laika simbols - turpinās atrasties Strēlnieka zīmē. Sasniedzot pēdējo dekādi, tas liks atskatīties uz pēdējiem diviem gadiem, lai izvērtētu, kas panākts starptautiskajā arēnā. Noslēdzot Strēlnieka zīmes ciklu, tas liks mums pievērsties bēgļu jautājumam. Jaunajā gadā būs jāpārskata attieksme pret dalību starptautiskajās organizācijās. 2016. gada nogalē Saturns izpaudās, esot Strēlnieka zīmē. Tolaik saasinājās ASV un Krievijas attiecības jautājumos par ANO Drošības padomi. Ja Urāns ir Aunā un Jupiters Svaros, šādi saasinājumi atstāj vēsturiskas sekas. Lielvaru aizvainojums spēcīgi izpaudīsies pēc septiņiem gadiem. Lielais zemes dzīļu pētnieks un politiskais smagsvars Plūtons turpina virzīties pa Mežāža zīmi, pamazām transformējot valstu robežas un shēmojot mūsu nenovēršamo nākotni kodolkaru ēnā. Tāda ir Plūtona būtība! Tas ilgstoši atrodas simboliskā zenītā, tāpēc tuvāko piecu gadu laikā mums jārēķinās ar jaunu kodeolēru un tuvošanos Kubas krīzei «numur divi». Dažkārt šādas krīzes izpaužas kā ekonomiska viļņošanās. Pirmās vēsmas būs jūtamas 2017. gada sākumā, kad Latvijā mainīsies nodokļu likmes, kas atstās būtisku iespaidu uz Plūtonam šobrīd aktuālo tautsaimniecības sfēru.

*

Uzņēmējiem ražīgs gads

Andris Račs, sertificēts astrologs, pasniedzējs

Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai pasaulē, 2017. gadā optimisms pieaugs arī Latvijas uzņēmēju vidū. Pieaugs darba efektivitāte. Būvniecības nozarē strādājošajiem nākamais būs perspektīvs gads. Cilvēki sāks iegādāties dārgas preces un vairāk ceļos. Līdz ar to attīstīsies tūrisma segments. Nākamgad gaidāma inflācija, kas ilgāku laiku netika novērota. Rudenī vai ziemas sākumā pieaugs naftas cenas. Šis fakts situāciju ietekmēs divējādi. No vienas puses, motivēs atjaunot ekonomiski izdevīgas saites ar Krieviju un dienvidaustrumu zemēm, kas eksportē naftu un gāzi. Iespējas būs! Atliek cerēt uz saprātīgu politiku. No otras puses, naftas cenu kāpums sadārdzinās ražošanu. Tas nozīmē, ka vairāk nāksies maksāt par degvielu, apkuri utt. Iegūs pašvaldības (piemēram, Ventspils) un ražotāji, kas izmanto citus enerģijas avotus. Ilgstoša Jupitera - Saturna kombinācija rada nosacījumus, lai tiktu pieņemti saprātīgi lēmumi, kuru pamatā būs ilgtermiņa stratēģiskās intereses. Janvāris būs veiksmīgs ar skaistumkopšanu, dizainu, vērtslietām un mākslas priekšmetiem saistītām uzņēmējdarbības jomām. Piemērots laiks apstiprināt ilgtermiņa plānu. Februāris būs labvēlīgs, lai attīstītu metālapstrādi, modernizētu ražošanas iekārtas un atjaunotu autoparku. Šajā laikā var ieviest jaunas tehnoloģijas transporta un enerģētikas sfērā. Labi klāsies sporta kompleksu un fitnesa zāļu īpašniekiem. Martā veiksme smaidīs dārza tehnikas tirgotājiem un dārza preču izplatītājiem. Marts nav piemērots izglītības projektu uzsākšanai, juridisko biroju un skaistumkopšanas salonu atvēršanai. Toties aprīlī skaistuma industrija uzplauks. Labs mēnesis ziedu, stādu un velosipēdu tirgotājiem. Peļņu gūs kvalitatīvu lietoto apģērbu tirgotāji. Pārmaiņas būs saistītas ar transporta pakalpojumiem. Maijā attīstīsies nozares, kuru saražoto produkciju izmanto mūsdienīgi, mobili cilvēki. Sekmēsies viesnīcu un viesu namu biznesā. Apgriezienus uzņems tie uzņēmēji, kuru darbība sasaistīta ar mobilajām aplikācijām. Jūnijā stresa būs daudz, bet rezultāti vāji. Iespējami tiesu darbi - prasības un lietu pārsūdzēšana, kas bremzēs iesāktos projektus. Labvēlīgs laiks īslaicīgam, mobilam biznesam, piemēram, ielu tirdzniecībai. Jūnijā cilvēki pirks smukumlietas. Jūlijs būs košs un pozitīvs - gaidāmi pilsētu svētki un festivāli. Augustā būs pieprasīti dažādi aktīvās atpūtas veidi. Citas jomas cilvēkus interesēs mazāk. Augustā drīkst pieņemt stratēģiskus lēmumus. Septembri raksturos nemiers un interešu sadursmes. Oktobrī būtiski mainīsies gaisotne visā pasaulē. Lielie spēlētāji svarīgus lēmumus pieņems aiz slēgtām durvīm. Toties cilvēki gribēs izklaidēties. Novembrī pavērsies jaunas kreditēšanas iespējas, tiks atrisināti ilgstoši konflikti. Vinnētāji būs ar ķīmiju saistīti uzņēmumi. Decembra līderi būs ar militāro sektoru saistītie uzņēmēji. Decembra beigās var iestāties lūzuma punkts samilzušām problēmām.

*

Svarīga motivācija un vēlme mainīties

Valērijs Babajevs, Baltijas Astroloģijas skolas vadītājs, Hamburgas astroloģijas skolas doktors

Kopumā nākamo gadu raksturos intelektuāli meklējumi, mācības, tirdzniecība, pārbraucieni un komunikācija. Gaidāma jauniešu aktivitāte. Tatva - Apas gadās par labklājību un vērienīgu bagātību. Labvēlīgs laiks, lai slēgtu līgumus, ieguldītu naudu un sakārtotu finanšu lietas. Ar mākslu saistītiem cilvēkiem veiksmīgs periods. Nākamais gads noteiks dvēselisku un intelektuālu attīstību. Sabiedriskajā dzīvē gads nesīs harmoniju, mieru un prieku. Tomēr tas var veicināt arī atteikšanos no jūtām un dvēselisku atsalumu. Liela nozīme būs tām jūtām, kas saistītas ar pagātni. 2017. gads radīs gan izturību un apņēmību, gan depresīvas domas, informatīvu blokādi un valodas barjeru. Ir iespējama darbavietas maiņa. Daudziem būs vēlme kaut ko dzīvē mainīt, pieaugs aktivitātes līmenis. Veiksme nāks caur piepūli. Laimi varēs sasniegt ar mērķtiecību. Gaidāmi jauni impulsi kultūrā un veiksmi nesošas radošās idejas. Latvijas sabiedrība atteiksies no ilūzijām un izrādīs lielu aktivitāti, jo tieksies pēc pārmaiņām. Valdība sekmīgi uzsāks reformas. Gadu caurstrāvos vēlme atbrīvoties no visa vecā, nenoderīgā, pārskatīt ieradumus un tradīcijas. Tiem, kas nesekos šim impulsam, uzmāksies skumjas. Darbā nāksies meklēt inovatīvus risinājumus, būs jāizmanto jaunākās tehnoloģijas. Valsts līmenī naudu nāksies ekonomēt, tomēr Latvija saņems atbalstu investīciju veidā. Gaidāmas izmaiņas izglītības un zinātnes sfērā. Tirdzniecība attīstīsies. Cilvēki aizvien vairāk pievērsīsies garīgiem meklējumiem. Rezerves būs jāmeklē sevī. Kad iekšējā enerģija atbrīvosies, daudzi atklās, ka ir gudri, talantīgi, veselīgi un konkurētspējīgi. Cilvēki sapratīs, ka viss ir mūsos. Daudziem palīdzēs ezotērika.

*

Attiecību pagātne atgriezīsies kā bumerangs

Agnese Fūrmane, sertificēta astroloģe

Ņemot vērā, ka debesu labvēlis Jupiters līdz pat 2017. gada 10. oktobrim atradīsies harmoniju, mieru un līdzsvaru mīlošajā Svaru zīmē, līdz rudenim veiksies visiem tiem, kuri ieročus liks pie malas un sēdīsies pie sarunu galda, lai par visu vienotos mierīgā ceļā. Diplomātija, takta izjūta, vēlme iedziļināties otra cilvēka viedoklī ļaus labāk saprast vienam otru, paskatīties uz pasauli otra acīm. Tomēr gadīsies situācijas, kad Jupiters, kas Svaru zīmē nav pārāk spēcīgs, veicinās pārlieku vieglprātīgu, virspusēju attieksmi, nevēlēšanos saskarties ar nepatīkamām situācijām.

Apstākļi mainīsies 10. oktobrī, kad Jupiters pāries Skorpiona zīmē. Skorpiona spēks ir dvēseliskā pārliecībā, darbā ar sevi, transformācijā, izaugsmē. Šajā periodā dominēs sajūta, ka grūtības ir nepieciešamas, lai nonāktu pie labiem rezultātiem. Pieaugs kaislības, arī varaskāre, vēlme dominēt, atriebties, piedzīvot meksikāņu seriālu cienīgus stāstus. Protams, tas neattiecas uz visiem. Svarīgākais ir saprast, ko pats vēlies, kas labāk atbilst tavam raksturam. Ja ir vēlme lietas kārtot mierīgi, labāk to darīt līdz 2017. gada rudenim. Savukārt, ja esi cīnītājs, asu izjūtu piekritējs, pagaidi līdz nākamā gada rudenim. No 2017. gada 4. marta līdz 15. aprīlim Venera - planēta, kas vistiešāk saistīta ar attiecībām un mīlestību - atradīsies retrogrādā stāvoklī. Šajā laikā var nākties risināt jautājumus, kas saistīti ar seniem notikumiem. Nav izslēgts, ka satiksiet vai pat atjaunosiet attiecības ar bijušo, ar kuru emocionālā saite līdz galam nav sarauta. Pavasarī uzsāktas attiecības būs saistītas ar tālu pagātni vai pat iepriekšējo dzīvi. Nākamā gada veiksminieki būs Svari un Skorpioni, visvairāk bildinājumu saņems Auni, uz rudens pusi arī Vērši. Dvīņi nopietni pievērsīsies ilgstošām saistībām, tomēr labprāt paflirtēs un dosies izklaidēties. Vēži daudz laika veltīs mājokļa iekārtošanai un izbaudīs laiku kopā ar mīļajiem. Gan Vēžiem, gan Dvīņiem pastiprināsies vēlme plānot ģimenes pieaugumu. Lauvas ieguldīs lielu darbu, lai izprastu sevi un apkārtējos, savukārt Jaunavas būs aizņemtas ar mājokļa remontu vai pat būvniecību. Strēlniekus līdz pat 20. decembrim gaidīs pārbaudījumi, kas veicinās pieaugšanu un nobriešanu. Toties tad, kad viņi visam būs izgājuši cauri, dzīve būs daudz stabilāka un skaidrāka.

Pārējām zīmēm centrālie gada notikumi būs saistīti ar citām dzīves jomām.

*

Gaismu redz tie, kas pabijuši tumsā

Baiba Stūrīte, vēdiskā astroloģe

«Iziet cauri ellei un atdzimt no jauna.» Tieši to Saturns, planēta, kas pārvalda karmu, nāvi un transformāciju, atrodoties Skorpiona zvaigznājā, gribēja mums iemācīt pēdējo divu gadu laikā. Tie, kuri spēja paskatīties taisnībai acīs un atrisināt iestāvējušās dzīves problēmas, iesoļos jaunajā, 2017. gadā ar augstu paceltu galvu. Šogad pa īstam jaunā gada sākumu mēs izjutīsim tikai pēc 27. janvāra, kad Saturns mainīs savu atrašanās vietu un iesoļos Strēlniekā. Šajā datumā sāksies jauns posms ikvienas valsts un katra cilvēka dzīvē. Aci pret aci sastapsies Zemes radītie, Dieva un karmiskie likumi. Sfērās, kas saistītas ar reliģiju, ticību, izglītību, tiesu sistēmu, likumiem un garīgo izaugsmi, aizsāksies process, kas līdzināsies svētajai inkvizīcijai. Beigs pastāvēt viss, kas nav īsts, ir zaudējis savu nozīmi vai neatbilst jaunā laikmeta cilvēka vajadzībām. Daudziem šis process būs īpaši sāpīgs, jo izrādīsies, ka tas, kam cilvēks ilgus gadus ir ticējis, nav ne kapeikas vērts. Atmoda no reliģiskā miega, aklas sekošanas morāles un jebkurām uzspiestām un ieprogrammētām normām - ko drīkst un ko nedrīkst, kas ir labi un kas ir slikti - ir neatņemama šī gada transformācijas procesa sastāvdaļa. Neviens vairs nepacietīs, ka viņam norāda, kā jādzīvo un kam ticēt. Neizbēgt no konfliktiem starp citādi domājošiem. Jāņem vērā, ka no 22. jūnija līdz 26. oktobrim Saturns pēdējo reizi atgriezīsies Skorpionā, lai par karmisko likumu neievērošanu iekasētu pēdējo maksu no tiem, kuriem ir palikuši parādi kādā no neatrisinātajām dzīves sfērām. Vienmēr der atcerēties, ka tikai tie, kuri ir redzējuši tumsu, spēs pazīt gaismu. Savukārt tie, kuri citu dzīvi grib pārvērst tumsā, paši iekritīs sevis izliktajos slazdos. Pēc 13. septembra Jupiters mainīs savu atrašanās vietu, pārceļoties Svariem, un karmiskā ass Rahu - Ketu uz Vēzi un Mežāzi, kas kopā ar Saturna pozīciju debesīs iezīmēs labvēlīgu periodu sfērās, kas saistītas ar ģimeni, mājām, laulību, ka arī jaunām iespējām karjerā un biznesā. Tas būs labvēlīgs laiks līgumu slēgšanai un ilgtermiņa saistībām, kas balstītas uz godīguma un uzticības pamatiem. Daudzi šogad saņems tieši to, par ko ilgi sapņojuši. Viņi par to varēs pateikties paši sev, jo būs to karmiski pelnījuši. 2017. gadā būtu labi atdot visus parādus, ieskaitot kredītus, un sākt jaunu dzīvi, rēķinoties tikai ar to, kas ir. Tieslietās šajā periodā vinnēs tie, kuri tika nepatiesi apsūdzēti vai no kuriem netaisnīgi kaut ko pieprasīja. Veselības jautājumos labus rezultātus dos netradicionālā medicīna un dziedniecība. Daudzi savu dzīves aicinājumu atradīs jaunā profesijā. Savukārt tie, kuri jau atrodas «savā vietā», strādās ar pilnu atdevi un sasniegs fantastiskus rezultātus. Viņiem būs gan laba karjera, gan materiālais gandarījums.

Baibas Stūrītes četras galvenās 2017. gada mantras:

«Zinu, ko gribu, dzīvoju, kā vēlos, un virzos pretim saviem mērķiem!»

«Viss, kas man ir vajadzīgs, man ir jau tagad!»

«Veidoju attiecības ar tiem, kuri ir tā vērti!»

«Strādāju darbu, kas ir mans aicinājums, un pilnveidojos!»