Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOGS: Uzmanies - gada nogales svētki "iekrīt" sliktajā Dižčika laikā

© Scanpix

No 19. decembra plkst. 12:56 līdz 8. janvārim plkst. 11:42 gaidāms Dižčika laiks. Biznesu, publiskās runas, visa veida komunikāciju, tirdzniecību un transportu ietekmējošā planēta Merkurs uzsāk retrogrādo jeb ačgārno kustību. Šādas debesu cilpas iespaidā saskarsimies ar nepārdomātiem vai netālredzīgiem lēmumiem un darbību. Ziemassvētki Dižčika laikā ietekmēs arī svētku norisi un to, cik patiesi noderīgas būs saņemtās dāvanas. Daudzi pirkumi būs patiesi bezjēdzīgi, vēsta astrologi.lv veidotājs Kristaps Baņķis.

“Galvenā problēma būs sava laika izmantošana. Laiku šķiedīsim veltīgi, tas “pazudīs” vai arī tiks notrallināts ikdienas nebūšanās,” uzsver astrologs, Dižčika termina ieviesējs un ilggadējs izpausmju novērotājs Kristaps Baņķis.

Privāti tas nozīmēs arī sarežģītu karmisku uzdevumu risināšanu, bijušo partneru un senu problēmu atgriešanos, nevajadzīgus pirkumus, pārpratumus, dažādu veidu sastrēgumus un tehniskus sarežģījumus. Cilvēki kļūst neuzmanīgi, izklaidīgi, aizmāršīgi, nesapratīsies.

“Dižčika laiks ir tēlaini salīdzināms ar informācijas, tehnoloģiju, komunikācijas, saskarsmes, izglītības un jauniešu jautājumus pārzinošu priekšnieku, kurš devies atvaļinājumā un izdevis noteikumus, ka neviens nedrīkst uzsākt neko jaunu, vien turpināt iesākto. Atstāti bez vajadzīgās vadības un saprašanas šajos jautājumos, cilvēki pieļaus būtiskas kļūdas. Atgriezies no “atvaļinājuma” priekšnieks Merkurs tā vien jaudās labot nebūšanas, neatzīstot neko no paveiktā kā lietderīgu. Biznesā tas nes lieku laika, naudas un darba izšķērdēšanu - kaisīšanu vējā. Visīstākā birokrātija, kur neviens par neko nav atbildīgs, bet klapatas aizņem visu laiku,” skaidro Kristaps Baņķis.

Dižčika laiks ikdienā visklapatīgākais ir tieši dienās, kad ir arī Čika laiks, kuri atrodami Kristapa Baņķa Mēness kalendārā. Visizteiksmīgāk Dižčiks izpaudīsies savā iesākumā 19. un 20.decembrī, kā arī 26. un 30.decembrī, un noslēgumā 4. - 8.janvārī.

Ziemassvētku labvēlība

Neskatoties uz Dižčiks nedienām, laimes un patīkamu emociju saliņa šogad ir ietrāpījusies tieši Ziemassvētkos. Ar latviskajām paražām vajag sagaidīt īstos Ziemas Saulgriežus 21.decembrī pl. 12:44. Savukārt, 23. - 25. decembrī ir gaidāms baudas, patikšanu, simpātiju pārvaldošās Veneras harmonija, tādēļ pienāks patiesi īstais dāvanu un svinību laiks.

“Šajos Ziemassvētkos lielāka vērība pievēršama tieši savstarpējām attiecībām, tuvībai, kopā būšanai, mazāk - apdāvināšanai. Ieteicams kopā padarboties virtuvē un pagatavot kaut ko gardu vai sameistarot svētku rotas pašu rokām. Arī tādēļ, ka Dižčika laikā pirktās un dāvinātās mantas - īpaši elektronika un tehnika - lielākoties netiks izmantotas, tiks pazaudēts vai saplīsīs. Mantu radītajam priekam būs īss mūžs,” norāda astrologs Kristaps Baņkis.

“Dižčiks arīdzan pavelk aiz mēles un daudzi var sadomāt savam mīļotajam cilvēkam sasolīt “nonest zvaigzni no debesīm” vai saderināties, kas pēcāk var piedzīvot šķēršļus un visticamāk - neizdošanos,” brīdina astrologs.

Planētu stāvoklis karstās galvas atvēsinās 26.decembrī ar milzīgu planetāru spriedzi. Tā savu neprognozējamo dabu un konfliktu uzplaiksnījumus globāli var izrādīt arī Ziemassvētku laikā. “Savu laimi jāsargā katram pašam!” novēl Kristaps Baņķis.

Jaungada apņemšanās

“Neizdošanās “lāsts” skars arī visas praktiskās jaunā gada apņemšanās,” brīdina astrologs. Dižčiks nežēlīgi izvētīs visus solījumus un nākotnes plānus, tādēļ visprātīgāk “jaunu dzīvi” nesākt ar 1.janvāri, bet uzreiz pēc Dižčiks laika beigām - 9.janvāra nedēļā.

“Interesanti būs paklausīties valsts vadītāju Jaungada runas, kuras varētu būt nosodoši reālistiskas par paveikto un tukši optimistiskas par nākotni. Dižčiks solījumos nezin mēru! To vēl vairāk pastiprina 1.janvāra Marsa savienojums ar Neptūnu, kas palīdz “atlaist bremzes”. Un arī brīdina par lielāku vīriešu žūpību, sānsoļiem, satiksmes apdraudējumu, uguņošanas nodarījumu risku, traumatismu un vienkāršu slinkumu,” norāda astrologs.

Tomēr par spīti Dižčika astroloģiskajam fonam, pati gadumijas nakts enerģētiski ir laimes piesātināta.

Dižčika laika ietekme

Astrologi.lv sniedz ieteikumus visos Dižčika laika potenciālajos notikumos. Nav ieteicams akli uzticēties informācijai un apdomīgāk jāizmanto personiskās saskarsmes līdzekļi - vēstules, tālruņi, e-pasts.

Nav labvēlīgs laiks jaunu uzņēmumu un kontaktu dibināšanai, jaunu darbu sākšanai, darbavietas maiņai, jaunu projektu sākšanai.

Nav ieteicams pirkt automašīnas, datorus, tālruņus, jo šajā laikā iegādātā tehnika slikti kalpos, salūzīs vai pazudīs.

Jābūt uzmanīgam, arī parakstot dokumentus, veicot elektroniskos sūtījumus un pārskaitot naudu.

Cilvēku personīgā saskarsme ir apgrūtināta, tajā vērojams negodīgums, neadekvātu vārdu birums. Draugi strīdas par sīkumiem, neiedziļinoties otra patiesajos nolūkos.

Skolēni diktātos un sacerējumos pieļauj vairāk kļūdu nekā parasti. Tiek kavētas tikšanās. “Uzkaras” projekti un datori. Autoavārijas un aviokatastrofas kļūst ierastāka lieta. Jaunumi izrādās tikai baumas.

Dižčika laikā ne tikai jāpiesargājas, bet arī var paveikt vairākas lietas: apgūt jaunas metodes, pilotprojektus bez naudas ieguldīšanas; testēt kļūdas - tās uzrodas, cik tik uziet; paredzēt, ka pārrunās būs konflikti un diskusijas, jo, kā saka, strīdos dzimst patiesība; krīzi nerisināt, bet, lēnām velkot auklu pēc auklas, jāiegūst laiks; atgriezties pie sen iesāktiem darbiem; ieviest kārtību dokumentos; atcerēties aizmirsto; mācīties; atbrīvoties no krāmiem; pārrakstīt, rediģēt iepriekš uzrakstīto.

Bieži novērots, ka Dižčika laikā notiek saredzēšanās ar cilvēkiem, par kuriem sen nekas nav dzirdēts, bērnības draugiem, bijušajiem kolēģiem.

Dižčika pozitīvās iezīmes:
+ atgriešanās pie sen iesāktajiem darbiem;
+ kārtības ieviešana dokumentos;
+ atrodas pazaudētais;
+ mācīšanās;
+ parādās cilvēki, ar kuriem jau sen nav bijis kontakta;
+ atjaunojas sarautās attiecības;
+ tiek pārlasītas iepriekš lasītās grāmatas;
+ tiek sakārtots darbagalds, atbrīvošanas no krāmiem;
+ pārrakstīt, rediģēt iepriekš uzrakstīto;

Dižčika negatīvās iezīmes:
- “uzkaras” datori, lūst telefoni, sadzīves tehnika;
- zūd interneta pieslēgums;
- nākas mainīt iegādātās lietas, preces;
- bojājas datortehnika, sadzīves tehnika;
- notiek plānu maiņa;
- kārtojot eksāmenus, rodas problēmas;
- neuzmanības dēļ notiek avārijas un katastrofas;
- nelaimes gadījumi, ja tiek izvēlēts īsākais ceļš;
- neizdodas realizēt ieceres;
- slēdzot līgumus un darījumus, tie var neizdoties, var būt kļūdaini;
- kļūdas dokumentos;
- tiek saņemta kļūdaina informācija;
- nereti tiek atcelti avioreisi (iegādātais reiss šajā laikā var izrādīties neeksistējošs);
- pirktās elektroiekārtas, tehnika nekalpo ilgu mūžu;
- paņemto kredītu, parādu grūti atdot;
- maldīšanās nezināmā vietā;
- no dzīves aiziet slaveni rakstnieki un dzejnieki;
- problēmas tirdzniecības jomā;
- iegādātās lietas var izrādīties nevajadzīgas, brāķētas;
- zūd dokumenti, vēstules, atslēgas, sīki priekšmeti;
- bremzējas uzsāktie darbi;
- sastrēgumi uz ceļa;
- tiek bremzēti visa veida ar komunikāciju, transportu saistīti jautājumi;
- cilvēki izpļāpā noslēpumus un neveiksmīgi izsakās;
- rodas strīdi par sīkumiem, neiedziļinoties otra patiesajos nolūkos;
- rakstu darbos, dokumentos tiek pieļauts vairāk kļūdu nekā parasti;
- tiek kavētas tikšanās;
- jaunumi izrādās tikai baumas.

Retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu akli uzticēties informācijai un rūpīgāk izmantot personiskās saskarsmes līdzekļus - vēstules, tālruni, e-pastu.
Šajā laikā nevajag sākt ar tirdzniecību, transportu, komunikāciju saistītus projektus.
Ieguvums - fantastiskas idejas, kuras pēc retrogrādā perioda izvētot, viena otra var izrādīties zelta vērtē.
Šis periods ir lieliski piemērots darbu pabeigšanai, analīzei, izpētei, idejām un pārkārtojumiem.