Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Duelis. Tramps un Klintone

© AFP

Jau pavisam drīz, 8. novembrī, Amerika vēlēs jauno prezidentu. Šobrīd duelējas divi pretendenti – odiozais, enerģiskais miljardieris Donalds Tramps un kādreizējā pirmā lēdija un bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Šo sacensību vēro visa pasaule, jo ar radikāliem izteikumiem slavenā Donalda Trampa nākšana pie varas (ja viņš tos sāk pildīt) var radīt pasaulē vēl lielākus satricinājumus.

Nekustamie īpašumi un šovbizness

Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps 1968. gadā absolvējis Pensilvānijas universitātes Vārtonas biznesa skolu. Jaunībā viņš strādāja sava tēva celtniecības un nekustamo īpašumu firmā, bet vēlāk pārņēma tās vadību. Gūstot panākumus un vairojot miljonus, viņš kļuva par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. 2016. gada maijā viņa īpašumu vērtība bija 4,5 miljardi ASV dolāru.

No 2004. līdz 2015. gadam vadījis realitātes šovu «The Apprentice» un ar kautrību publikas priekšā nesirgst.

Kāpēc tik populārs?

Zināmā mērā Trampa uzstāšanās mazliet atgādina mums zināmā Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska manieres. Asa, populistiska, radikālā runas maniere. It kā spēlējot uz cilvēku instinktiem un masām, kuras negrib vai nespēj domāt.

Kā norāda CNN godalgotā politikas analītiķe Mela Robinsa, ilgstoša Trampa politikas pētniece, viņa veiksmi garantē vairāki faktori: pirmkārt - viņš ir patiess. Tramps savos izteikumos pauž virtuves sarunu skarbumu - tautai ir vajadzība pēc «drosmīgas balss». Viņu neinteresē, ko jūs domājat. Trampa atbalstītājiem imponē, ka viņš nav atkarīgs no lielajiem sponsoriem, ne arī viņam rūp publiskais tēls. Viņam nav ko zaudēt - un tāpēc viņš tiek uztverts kā nopietns kandidāts. Tramps ir iznīcinājis jēdzienu politkorektums savā kampaņā, un viņa aizvainoto saraksts ir plašs - sākot ar pāvestu un bēgļiem un beidzot ar «Fox News» un uzņēmumu «Apple», vēsta sabiedrisko mediju portāls «skaties.lv».

Turklāt pašreizējais prezidents Obama vairs nav populārs un daudzi amerikāņi pret Vašingtonu un Balto namu noskaņoti naidīgi. Tāpēc iespējams manipulēt ar dažādiem solījumiem.

Prec arvien jaunākas sievas

Septiņdesmit gadus vecais Donalds Tramps trīs reizes precējies un kundzes apņēmis arvien jaunākas.

Pirmā sieva Ivana Trampa, čehu izcelsmes modele, dzimusi 1949. gadā. Otrā sieva, aktrise Marla Tapesa, dzimusi 1963. gadā, bet pašreizējā laulātā, supermodele Melānija Trampa - 1970. gadā. Šajās laulībās dzimuši pieci bērni. Domājams, ka Tramps ir labs tēvs, jo saskaņā ar viņa astroloģisko karti ģimene un rūpes par savējiem viņam ir svarīgas.

Politiķe ar pieredzi

Hilariju Klintoni mēs iepazinām kā ASV pirmo lēdiju, prezidenta Bila Klintona kundzi, kura, cita starpā, pirms gadiem vizītē Latvijā apmeklēja arī «Saktas» puķu tirdziņu un priecājās par mūsu skaistajiem ziediem.

Kādreizējā prezidenta kundze pati arīdzan taisījusi sekmīgu politisko karjeru. Klintone bija ASV valsts sekretāre prezidenta Baraka Obamas pirmā prezidentūras termiņa laikā, pirms tam viņa bija senatore, pārstāvēja Ņujorkas štatu, bet tagad kandidē ASV prezidenta vēlēšanās no Demokrātu partijas saraksta. Iepriekšējās vēlēšanās uz augsto amatu viņa zaudēja Barakam Obamam.

69 gadus vecā Klintone tāpat kā Tramps pirmsvēlēšanu kampaņas laikā aktīvi tiekas ar vēlētājiem, taču pavisam nesen viņas veselība sašķobījās, ko Tramps uzreiz veikli izmantoja savā kampaņā. Taču, skatoties uz Klintones astroloģisko karti, redzams, ka viņa ir ļoti stipra sieviete.

Ovālā kabineta skandāls «iznests» ar cieņu

Iespējams, lielākais pārbaudījums pirmajai lēdijai savulaik bija viņas vīra sakars ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku. Skandāls pieņēma tādus apjomus, ka Bils Klintons gandrīz zaudēja amatu. Mediji cilāja un pārcilāja prezidenta un praktikantes slepeno randiņu Ovālajā kabinetā, orālo seksu un notraipīto Monikas gaišzilo kleitu.

Hilarija šo ģimenes krīzi publikas priekšā izturēja cienījami. Savukārt grāmatā «The Residence» personāla pārstāvji stāstot, ka liktenīgajā dienā, kad viss nācis gaismā, Hilarija iesitusi Bilam pa galvu ar smagu grāmatu. Iespējams, Bībeli.

Laikā, kad šis žurnāla «Praktiskā Astroloģija» numurs tiek nodots tipogrāfijā, abu kandidātu uzvaras iespējas ir diezgan līdzīgas.

UZZIŅAI

Septembra vidū telekanāla CBS un laikraksta «New York Times» aptauja vēstīja, ka Klintones pārsvars pār Trampu ir divi procentpunkti. Ja amerikāņiem jāizvēlas tikai starp šiem diviem kandidātiem, Klintonei priekšroku dotu 46%, bet Trampam - 44%.

Reģistrēto vēlētāju vidū Klintone Trampu apsteidz ar piecu procentpunktu pārsvaru - 46% pret 41%.

Ja alternatīvu vidū tiek iekļauts arī libertāņu kandidāts Gerijs Džonsons un «zaļo» kandidāte Džila Steina, atbalsts Klintonei un Trampam ir vienāds - 42% līmenī.

Avots: LETA

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Donalds Tramps. 1946. gada 14. jūnijs.

Saule - Dvīņos

Mēness - Strēlniekā

Merkurs - Vēzī

Marss - Lauvā

Dažādas intereses, kustība, vajag, lai «bilde mainās», t.i., diezgan grūti būt rutīnā, vienmēr gribas pārmaiņas. Kartes izkārtojums (Velova vienādo māju sistēmā) rāda, ka cilvēkam ļoti svarīga karjeras tēma, ir vēlme izcelties, parādīt sevi gan profesionāli, gan radoši, gan sabiedrībā. Piemīt godkāre un mērķtiecība. Dzimšanas kartē ir gan Saules, gan Mēness aptumsumu (līdz ar to arī pilnmēness) ietekme, kas norāda uz spēcīgu personību. Turklāt cilvēkiem ar šādu stāvokli bieži vien ir jādarbojas sabiedrības labā - sabiedriskajā darbā vai politikā. Spēj iedarboties uz publiku un patīk atrasties tās priekšā. Jājūtas mīlētam - gan sabiedrībā, gan ģimenē.

Runājot par negatīvajiem momentiem, Donalda Trampa kartē ir kombinācijas, kas norāda uz paaugstinātiem stresa riskiem. Šad un tad var būt situācijas, kad sirds saka vienu, prāts ko citu un pats pa vidu. Var būt nervozitāte un utopiskas idejas. Astroloģiskajā kartē nemaz nav Zemes stihijas.

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Hilarija Klintone. 1947. 26. oktobris.

Saule - Skorpionā

Mēness - Zivīs

Merkurs - Skorpionā

Venera - Skorpionā

Ļoti spēcīga Skorpiona zodiaka zīmes ietekme - cilvēks ar «krampi» un raksturu. Labāk šķēpus nekrustot, kaut gan ārējais tēls un izpausmes šķiet maigākas. Cīņas spars un dzelžaina virzība uz mērķi. Ļoti izteikts karjeras cilvēks, ar politiķiem raksturīgām astroloģiskajām kombinācijām. Turklāt tās ir daudz spēcīgākas nekā Donaldam Trampam. (Tiesa, tas automātiski negarantē uzvaru, bet norāda uz labākām dotībām.) Klintonei piemīt gan stratēģa talants, gan laba intuīcija. Iespējama arī interese par ezotēriskām tēmām un astroloģiju. Un nemaz nebūtu brīnums, ja Baltajā namā atkal parādītos savs astrologs, kā tas bija Džordža Buša laikos.

Klintonei jāizvairās pieņemt lēmumus spiediena rezultātā vai ātrumā, jāstrādā ar sevi un jāmācās «skaitīt līdz desmit». Var būt pārāk saasināta sevis uztvere. Astroloģiskajā kartē nemaz nav Zemes stihijas.

Kā karmiski atstrādājama parādās ģimenes un laulības tēma, ar ko, šķiet, ASV prezidenta kandidāte savulaik jau ir sekmīgi tikusi galā.