Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Oktobris. Harmonijas meklējumu un dziļu emociju mēnesis

© F64

Oktobris ved mūs arvien dziļāk rudenī. Lielāko daļu mēneša Saule atrodas harmoniju mīlošajā Svaru zīmē, bet 23. oktobrī to nomaina Skorpions – ar dziļām un eksistenciālām tēmām.

Tur augšā, kosmosā, allaž ir kādas negantas astroloģiskās kombinācijas, taču oktobris nav no tiem trakākajiem periodiem.

Līdzsvarošanās un meklējumi

Svaru zīme zodiakā ir vienīgā, kura simbolizē priekšmetu, nevis būtni. Svērt Temīdas svaros, spriest taisnu tiesu, meklēt līdzsvaru - tie ir šīs zīmes vadmotīvi. Jā, var būt arī svārstīgums un šaubas. Cilvēki, kuru astroloģiskajās kartēs ir spēcīga Svaru zīmes ietekme, varbūt ilgi stāvēs pie spoguļa mājās vai veikala piemērīšanas kabīnē, lemjot, kas labāk piestāv un ko izvēlēties. Taču nopietnās lietās viņi pieņems lēmumu pamatoti un to nemainīs. Svari ir kardinālā zodiaka zīme. Dažkārt gan viņi nodara sev pāri, piekāpjoties «mīļā miera labad», jo necieš strīdus. Svaru zīmes cilvēki ir apveltīti ar labu gaumi un rūpējas par savu izskatu.

Pēc tam, 23. oktobrī, pulksten 2.45 sāksies Skorpiona laiks - dziļas pārdomas un eksistenciāli jautājumi. Šīs zodiaka zīmes moto: visu vai neko, mirt un celties. Tā ir spēcīgākā zīme visā zodiaka aplī. Cilvēki ar stipru raksturu un nelokāmu dabu. Uz viņiem var paļauties, bet nebūs žēlastības tam, kurš mēģinās ar viņiem stāties uz kara takas.

Mīlestība un kaislības

Oktobrī - līdz 18. datumam - mīlestības planēta Venera atrodas Skorpiona zodiaka zīmē. Šajā laikā dominē dziļas kaislības, seksuālā pievilkšanās un privātīpašnieciskums. Pēc tam Venera pāriet Strēlniekā un attiecību tēma kļūst brīvāka, rodas vēlme pēc neatkarības, bet tajā pašā laikā ir svarīgi ideāli, tradīcijas un ētikas principi.

Ko darīt biznesā?

Oktobris saimnieciskām darbībām ir viduvējs jeb «vidēji normāls», kas nozīmē, ka var darboties.

Auglīgai lietu virzībai svarīgas ir Mēness fāzes. Kopumā skatoties, vislabvēlīgākā ir nedēļa no 3. līdz 9. oktobrim, tad Mēness pārsvarā atrodas arīdzan tajās zodiaka zīmēs, kas ir piemērotas biznesam, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.

Nopietnai saimniekošanai, lietišķiem darījumiem, finanšu un ieguldījumu tēmai labvēlīgas dienas ir tad, kad Mēness atrodas Skorpiona zodiaka zīmē. Tas ir laiks no 2.10. plkst. 22.43 līdz 5.10. plkst. 11.27. Šajā laikā var plānot lietišķas tikšanās, sarunas bankās, darījumu slēgšanu. Pēc tam Mēness nonāk Strēlnieka zodiaka zīmē, un līdz 7.10. plkst. 23.40 varam kontaktēties ar ārzemju partneriem, doties komandējumā. Šis ir sekmīgs laiks arī izglītības jautājumiem un profesionālo iemaņu uzlabošanai. Pēc tam, līdz 10.10. plkst. 9.32, valda Mežāzis, kad var darboties ar nekustamo īpašumu, būvniecību, zemes lietām. Augošs Mēness Skorpionā ir arī 31.10., kas arī ir labs datums svarīgiem darbiem.

Un kā ar Čūsknesi?

Aizvadītajā nedēļā publiskajā telpā atkal aktualizējās jautājums par 13. zodiaka zīmi - Čūsknesi, kuram it kā jāiespraucas starp Skorpionu un Strēlnieku. Sākotnējais avots: NASA zinātnieku skaidrojums par šo zvaigznāju informatīvā vietnē, kas domāta bērniem. Tā nu mediji visā pasaulē atkal sāka cilāt Čūskneša tēmu. Latvijas astrologu vidū viedoklis ir vienots: zodiaka zīmju robežas nav jāmaina. Astronomija un astroloģija nav viens un tas pats, zvaigznāji un zodiaks - arī ne. Senatnē baltu tautu kalendārā esot bijusi 13. zodiaka zīme - Dzīvnesis, taču Rietumu astroloģija balstās uz Saules ceļu. Šajā traktējumā Čūsknesis paliek ārpus zodiaka apļa. Tā ka mūsu astroloģiskās kartes nemainās.