Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Uzzini, kāds būs sekss – ugunīgs vai garlaicīgs?

© F64

Astroloģijā stihijas – Uguns, Gaiss, Ūdens, Zeme – pat vēl vairāk nekā zodiaka zīmes ietekmē cilvēka seksuālo dzīvi. Stihijas – tie ir temperamenta tipi, un temperaments atšķirībā no rakstura, ko nosaka sociālā vide un citi apstākļi, ir iedzimts un dzīves laikā nemainās.

Stihijas ir četras, un katrā no tām ir trīs zodiaka zīmes. Jāņem gan vērā, ka ne vienmēr Uguns zīme būs tipiski ugunīga, tas atkarīgs ne tikai no Saules zīmes, bet arī no tā, kur un kādos aspektos individuālajā astroloģiskajā kartē atrodas citas planētas. Piemēram, ja Strēlniekam, kas ir Uguns stihijas pārstāvis, tikai Saule ir šajā zīmē, bet valdošā stihija ir Ūdens (t.i., astroloģiskajā kartē vairāk planētu novietojušās Ūdens stihijas zodiaka zīmēs), ugunīgais temperaments izpaudīsies citādi. Seksuālās dziņas īpaši ietekmē Saules, Mēness, Veneras un Marsa novietojums cilvēka horoskopā.

Tradicionāli par seksuālākajām zīmēm uzskata Skorpionu, Aunu, Lauvu, Strēlnieku, Vērsi un Mežāzi - katrai zīmei gan seksualitāte izpaužas citādi. Ja gan Marss, gan Venera un Saule individuālajā horoskopā atrodas šajās zodiaka zīmēs (mazāk ietekmē Mēness un kartes pārvaldnieks), cilvēkam ir paaugstināts seksuālais temperaments. Savukārt ieciklēšanās uz seksa tēmu (pat ja temperamenta ziņā tas nav izteikti) var būt, ja Venera atrodas Marsa pārvaldītajās zīmēs un otrādi. Šāda situācija, starp citu, novērojama vecā, labā Zīgmunda Freida kartē - un kur nu vēl spilgtāku piemēru!

Stihiju pārstāvju seksuālie raksturojumi

Uguns

Auns, Lauva, Strēlnieks

Galvenā pazīme ir aktivitāte un enerģija. Mīlas lietās parasti ir tiešām «ugunīgi». Ir tieksme būt valdonīgiem, noteikt toni, retāk pakļausies otram - baidās zaudēt sevi, savu individualitāti, turklāt viņiem liekas, ka «zina, kā ir labāk». Var izturēt ilgus atšķirtības periodus, saglabājot jūtas pret otru un tajā pašā laikā nepazaudējot arī savu individuālo dzīvi. «Dzīvo pats un ļauj dzīvot citiem» - apmēram tā. Viņiem viegli apnikt. Lai uzturētu dzimuminteresi, jāsatiek tāda paša tipa cilvēks, arī garīgā plāksnē. Neskatoties uz impulsivitāti, mīl ar prātu un reti kad atdod sevi visu.

Grūti kontrolēt emocijas, jūtas, vajadzības un vēlmes. Grūti sevi apvaldīt seksuālajā ziņā. Mēdz būt familiāri un «čomiski» arī seksā. Reizumis nepacietīgi un egoistiski - vairāk rūpēsies par savu nekā partnera labsajūtu. Ja kartē prevalē Uguns stihija, tāds cilvēks arī seksā būs tiešs, dabisks, atraisīts un brīvi paudīs savas vēlmes. Labprāt uzņemas iniciatīvu, taču mēdz būt nemierīgs un impulsīvs, arī - steidzīgs, īpaši Auns. Auns un Strēlnieks mēdz būs nepastāvīgi savās vēlmēs, Lauva ir pastāvīgāks.

Ūdens

Vēzis, Skorpions, Zivis

Ūdens stihijas pārstāvji ir otri kaislīgākie aiz Uguns stihijas ļaudīm. Lai gan viņi šķiet diezgan noslēgti un uzmanīgi, tomēr iekšā mutuļo dziļi atvari, viņi ir ļoti emocionāli un jūtīgi. «Pār visu zemi mīla valda,» viņi saka, un pārējais var iet ratā. Viņu vēlmes, arī iekāre, ir spontāna un spēcīga, neprātīga, prāta apsvērumiem tā nepakļaujas.

Ūdens ļaudīs ir apslēpta iekšēja trauksme un nemiers, lai gan viņi to parasti maskē. Ūdens zīmes asi, lai gan ne vienmēr ārēji redzami, reaģē uz apkārtējās pasaules izaicinājumiem.

Zivīm un Vēzim var būt mainīgas seksuālās vēlmes. Vēzis gan ir pastāvīgāks, viņam svarīgāka drošība nekā risks, kā arī pārbaudītas vērtības. Arī Zivīm ne pārāk patīk riskēt, taču tās ir nepastāvīgākas - vienu dienu viņām patīk viens, otru - kas cits. Seksā Zivis ir maigas, iejūtīgas, taču, gluži kā Vēzis, tomēr ir pasīva zīme.

Visseksuālākais no šā trijnieka, neapšaubāmi, ir Skorpions, kas vispār tiek uzskatīta par visseksuālāko zīmi visā zodiakā. Viņam svarīgas ir jūtas, emocijas, kaislības, turklāt, tā kā tā ir fiksētā zīme, tas liecina par jūtu ilgtspēju un noturīgām vēlmēm. Vēzis ir visegoistiskākā no visām Ūdens zīmēm, tā enerģija ir iekšupvērsta - uz sevi, savām sajūtām; Zivis toties vērš savu enerģiju uz nekurieni - savu ideālu, fantāzijām; Skorpions to iegulda nepastarpināti attiecībās, savā partnerī, un gaida arī no viņa tikpat dziļu iesaisti.

Ūdens zīmēm svarīga ir dvēseliskā tuvība. Seksualitātei ir emocionāla nokrāsa. Ūdens zīmēm ir svarīgi identificēties ar savu mīļoto, nereti neapzināti tiek pārņemti pat paradumi, intereses, izteiksmes veids - nepieciešama absolūta saplūsme.

Zeme

Vērsis, Jaunava, Mežāzis

Arī Zemes stihijas pārstāvji ir jūtīgi, taču mierīgāki, līdzsvarotāki, prot savaldīties, neļauj jūtām vaļu. Viņiem svarīga mīlas dzīves fiziskā puse, ķermeniskās sajūtas, komforts, mīļums, glāsti. Sekss pašsaprotami tiek uztverts kā viena no pamata vajadzībām. Tā kā Zemes zīmes ir noturīgākas, pastāvīgākas savās vēlmēs un noskaņojumā, viņām vieglāk saglabāt uzticību vienam partnerim. Lai gan Vērsim, piemēram, slinkums var ņemt virsroku pār pienākumu... Tipiskām Zemes zīmēm var pietrūkt azarta un kaisles (īpaši Jaunavai un Vērsim), tās ir diezgan pasīvas, bez iniciatīvas. Piemīt izteikta paškontrole, «vēsais saprāts», arī - vēlme kontrolēt otru. Tomēr seksuālajās attiecībās tās nav labākās īpašības. Piesardzība un tieksme visu apdomāt neļauj atraisīties, atvērties; viņi var būt pārāk «pareizi». Tomēr tas nenozīmē, ka viņiem negribas seksu, galīgi ne, patiesībā šie cilvēki ir baudītāji, tikai prot to kontrolēt, nemetas, tā teikt, ar galvu ugunī vai ūdenī... Un vēl mēdz apsvērt - «un kas man par to būs, ka izdarīšu tā, kā vēlies tu?»

Izteiktai Jaunavai (vai arī cilvēkiem ar Marsu un/vai Veneru Jaunavas zīmē) it īpaši jāmācās «izslēgt prātu» seksa laikā, citādi viņi pārlieku visu apsver, analizē, pievērš uzmanību katram sīkumam, prātojot, vai tas ir labi vai slikti - tas traucē viņiem pašiem gūt pilnvērtīgu baudu.

Vērsis ir pats jūtīgākais no Zemes zīmēm, viņam sekss ir ļoti būtisks un patīk jutekliskas, ķermeniskas baudas. Mīlas dzīvē Vērsis ir maigs, jūtīgs partneris, tikai mēdz būt pasīvs tīri sava laiskuma dēļ. Bet vispār viņš ir saldkairs un pat nerātns.

Mežāzis, lai cik tas būtu paradoksāli, ir pati seksuālākā no Zemes zīmēm - viņa vajadzības seksā ir lielas, īpaši ja Marss un Venera ir Mežāža zīmē. Tomēr viņiem ir arī visspilgtāk izteikta paškontrole. Intīmajā jomā tāds cilvēks būs iniciatīvas pilns, uzņemsies vadību, tomēr - ne kaislīgi un traki. Viņš turpinās palikt ieturēts un vēss.

Gaiss

Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs

Gaisa stihija ir pati bezkaislīgākā un tieši tāpēc mazāk seksuāla tieši jutekliskuma un emociju ziņā. Gaisa stihijas ļaudis ir elastīgi, viegli pielāgojas, taču emocionālā ziņā ir pavēsi un prātīgi. Viņi it kā turas nedaudz savrup no partnera, viņiem nepieciešama liela privātā telpa, īpaši Dvīņiem un Ūdensvīram. Gaisa zīmes nav agresīvas, tomēr var būt nemierīgas un mainīgas, gluži tāpat kā viņu attiecības. Nav problēma būt neuzticamam, īpaši Ūdensvīram. Ūdensvīrs vispār ir stūrgalvīgs un neparedzams. Viņi var būt izteikti aseksuāli vai arī, tieši otrādi, mainīt partnerus, pozas un veidus. Arī izteikti Dvīņi attiecības neuztver pārlieku emocionāli un dziļi. Seksā var būt steidzīgi. Dažreiz sekss vispār viņiem nav īpaši svarīgs. No visām Gaisa zīmēm visvairāk tendēti uz partnerattiecībām ir Svari.

Vēl jāņem vērā, ka Gaisa zīmes daudz runā un domā par seksu, bet tas ne vienmēr nozīmē, ka viņi ir lieliski mīlnieki. Gaisa zīmju pārstāvju seksualitāti stimulē domu tēli, sarunas, flirts.

Viņiem būtiski, lai partneris būtu līdzvērtīgs arī garīgā ziņā. Mīl ar prātu. Paši gan deklarē, ka viņu jūtas ir dziļas, taču parasti tās kontrolē prāts. Tiesa, nav konservatīvi un labprāt eksperimentē arī intīmajā sfērā. Partneris to iekaros, ja spēs «turēt līdzi» un liks pilnībā aizmirsties.

***

Stihiju pāru saderība

Tieši astroloģisko stihiju saderība nosaka, cik saderīga būs pāra seksuālā dzīve.

Uguns + Uguns

Attiecību sākumā abus līdz pat atkarībai vieno kaisle, seksuālās vēlmes ir šo attiecību pamatā. Iekāres brīdī viņiem tiešām sagriežas galva un acīm priekšā ir sārta migliņa - tajā mirklī (kas var uznākt jebkurā brīdī un vietā) nekas cits vairs nav svarīgs. Ja iekāre uznāk darba dienas vidū, Uguns cilvēki izdomās visu, lai uz stundiņu «nozustu». Ja tas ir sabiedriskā vietā, ir gluži vienalga, ko domās citi. Tomēr šī «vulkāniskā darbība» agrāk vai vēlāk beidzas, aprimst, un kaislības pamazām noplok, un diemžēl, ja nekas cits šos abus nesaista, iestājas intereses zudums par partneri, tukšuma izjūta.

Uguns + Gaiss

Gaiss baro Uguni, un šī savienība kā partneriem ir labvēlīga arī citās dzīves jomās, tostarp arī seksā. Gultas priekos tos vieno pilnīga sapratne un kopīga interese. Uguns kaislību papildina Gaisa pētnieka dziņas, tā radot noturīgu savienību. Šo idilli gan diemžēl var izjaukt vēlēšanās komandēt un noteikt toni, kas raksturīga abu stihiju pārstāvjiem. Ja šī vēlme netiek apvaldīta, attiecības var izjukt.

Uguns + Ūdens

Uguns ar ūdeni ir nesavienojamas substances - arī astroloģiski. Seksuālajā ziņā šiem abiem nebūs nekādas dižās saskaņas - kaprīzā, smalkā Ūdens seksualitāte vienkārši tracina kaislīgo un tiešo Uguni.

Uguns + Zeme

Pretējas stihijas, tomēr lieliski atrod kopīgu valodu gan ārpus gultas, gan gultas priekos - viņi labprāt kontaktējas, tiecoties pēc jaunām izjūtām. Jāpiebilst gan, ka šī savienība pilnībā uzplaukst brieduma gados, kad kaislīgā Uguns sāk īpaši novērtēt Zemes nosvērtību.

Gaiss + Gaiss

Sarežģīts gadījums... Mēdz būt grūti sasniegt saskaņu seksā, jo vēlmes var būt kardināli atšķirīgas. Tomēr, ja nu reiz tās saskan, pāri var dēvēt par ideālu. Tas attiecas arī uz attieksmi pret seksu vispār. Tikpat labi varbūt abiem tas ir visai vienaldzīgs, jo dzīvē arī ārpus gultas ir daudz kā interesanta.

Gaiss + Ūdens

Te nu ir gadījums, kad seksuālā disharmonija var būt iemesls konfliktiem arī citās dzīves sfērās un kļūt pat par šķiršanās cēloni - pārlieku jau atšķirīga pieeja katram no partneriem, arī temperamenti nesapas. Ūdens mīl ilgu priekšspēli, daudzveidīgus glāstus, bet Gaiss nereti vēlas visu, daudz, dažādi un tagad.

Gaiss + Zeme

Izteiktiem šo stihiju tipiem ilgstoša seksuālā dzīve var pārvērsties par īstām mocībām - Zeme ir konservatīva un vadās pēc principa «atkārtošana - zināšanu māte», savukārt Gaisam ir allaž vajadzīgs kas jauns. Rezultātā vilšanās abus nomoka un mīlai beigas.

Ūdens + Ūdens

Dzīvotspējīga savienība ar harmoniskās attiecībām. Abi teju pārvēršas viens otrā, saplūst, apvienojot vēlmes un intereses, tostarp arī seksuālās. Nav šķirami, īpaši iemīlēšanās stadijā. Jāuzmanās, lai jūtas un attiecības nepārvēršas savstarpējā graujošā atkarībā.

Ūdens + Zeme

Nu, te var teikt - var būt arī sliktāk... Bet var būt arī labāk. Vainīga ir Ūdens patoloģiskā greizsirdība - viņš rīko skandālus, jo Ūdenim nepieciešami pastāvīgi mīlas apliecinājumi. Mierīgā Zeme neredz vajadzību ik pēc pusstundas kaislīgi apzvērēt mīlu, kaut ko pierādīt, kas, viņasprāt, tak’ tāpat ir skaidrs. Un bezgalīgie konflikti Zemi nogurdina un iztukšo.

Zeme + Zeme

Ilgi viens otru vēro, pārdomā, «piemēra»... Līdz gultai var pat netikt. Ja nu tomēr, tad noteikti pēc diezgan ilga laika, un diez vai tur gaida kādi nebijuši atklājumi vai pārpasaulīgas sajūtas. Abi partneri ir diezgan pasīvi, viņiem nepieciešami ilgstoši glāsti, kurus katrs gaida no otra... Nav pārāk iedvesmojoši, tomēr citādi var būt stipras un savstarpēji ciešas attiecības, lai gan fiziskie un emocionālie procesi no malas var šķist pasīvi. Tā ir komanda - visādā ziņā. Ikdienas dzīve ir brīva no emocionālām galējībām.

Seksuālā un kopdzīves ziņā nesaderīgas kombinācijas - jebkādas no katra četrinieka (piemēram, Mežāzis - Svari; Auns - Vēzis, Svari - Auns utt.):

Mežāzis, Svari, Auns, Vēzis

Ūdensvīrs, Vērsis, Lauva, Skorpions

Dvīņi, Jaunava, Strēlnieks, Zivis

  • Te gan jāpiebilst, ka precīzi attiecību plusus un mīnusus un saderību var noteikt, tikai izgatavojot individuālās astroloģiskās un tā dēvēto sinastriju karti konkrētiem cilvēkiem.

Rakstā izmantoti materiāli no D. Konovera un Dž. Vulfolkas darbiem, kā arī astro7.ru un taro-mymagic.ru