Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Vai tu dzirkstī kā šampanietis vai reibini kā rums?

© F64

Nepārprotiet, šoreiz nebūs runa par to, kuras horoskopa zīmes pārstāvjiem kas būtu vai nebūtu jādzer, kurš grādīgais dzēriens piestāv vai garšo. Šoreiz – par sava veida «raksturu saderību», par to, kurš alkoholiskais dzēriens jums atbilst pēc savas būtības – jo arī katram alkoholiskajam dzērienam ir ne tikai atšķirīgi grādi un garša, bet arī raksturs. To pateiks ikviens, kurš ar gaumi izbauda šo gadu tūkstošiem seno, bet mūžam plaukstošo grēcīgo vilinājumu. Arī to, ka, lai gan kādam ļoti garšo viskijs, ne vienmēr būs tam īstā diena – kādu reizi pēkšņi sagribas malku vēsa alus vai lāsīti kafijas liķiera. Tas taču gluži kā ar cilvēkiem, kuri katrs satiekoties sniedz citādas izjūtas.

Auns

Degvīns

Ātrs un skarbs, tiešs un nesaudzīgs. Dvēseli var gan uzplēst, gan sadziedēt. Var arī «pa galvu iedot» - burtiskā un pārnestā nozīmē. Mazās devās ārstniecisks, lielās - nāvējošs. Malks piparu šņabja izskrien kā uguns cauri un uzkarsē asinis. Padara sarkanus vaigus un acis. Provocē izpaust hipertrofētā veidā savas rakstura īpašības. Atšķaidīts ar sulu, kļūst mierīgāks un maigāks, bet tikpat bīstams. Īstajā reizē var un vajag, bet tad tas jājūt ar visu dvēseli. Ja ir laiks, īstais brīdis, viņš palīdzēs kā nu pratīs. Un nevajag uz viņu apvainoties - viņš jau nav vainīgs, ka jums sirdī vakar bija visas pasaules smeldze un jūs viņu pirmo satikāt...

Vērsis

Portvīns

Lieliska un bagātīga gardēžu maltīte draugu vidū, omulīgas sarunas un tad - dievišķais turpinājums, kamīna liesmas un glāze bieza, rubīnsarkana portvīna. Tas sniedz stabilitāti, taču nevis tādu trulu un neinteresantu, bet drīzāk kā absolūtu baudpilnu apmierinājumu. «Dievs ir savās debesīs, pasaulē viss kārtībā» - kā teica angļu dzejnieks Braunings. Īstu portvīnu novērtē zinātāji, un arī Vērsim nav vajadzīga visas pasaules atzinība. Viņš ir diezgan noslēgts un atturīgs un īsti atplaukst tuvu draugu, «zinātāju» lokā, kuri spēj novērtēt visu buķeti.

Dvīņi

Sidrs

Vēja un saules auklētais ābols visu savu vieglumu, gaisīgumu atdevis sidram. Sidrs nav domāts, lai dzertu un piedzertos. Tas ir tāds gardum gards «pļāpūdens», lieliski atsvaidzina un rada dzirkstošu sajūtu, raisa mēli un atlaiž prātu. To var malkot visu nakti, un tas neliks runai pīties un kājām kļūt smagām. Arvien būs jūtams tas ābolu no gaisa sasmeltais vieglums. Lai katru dienu to baudītu, gan jābūt īstam sidrmīlim. Drusku tā viegluma par daudz var būt... Bet ir reizes, kad vajag, lai visu nakti ābols stāsta saules, lietus un vēja atnestos stāstus.

Vēzis

Liķieris

Vārds pats jau smaržo pēc mājīguma un omulības, liekot uzaust prātā omītes receptēm, lauku avenēm, šokolādes un vaniļas garšai, smalkām karafēm un mazām kristāla spicglāzītēm. Liķieris - tas ir manierīgums un smalkums, bet arī omulība vienlaikus. Jūs aizbraucat ciemos pie savas vecmāmiņas vai varbūt tantes... nočīkst bufetes durtiņas, kaut kas noklinkst, un izplatās dievīgs aromāts. «Nu tad pa vienam maziņajam!» viņa saka. Un, kaut arī varbūt ikdienā ne mutē neņem šos saldos brīnumus, tajā brīdī jūti, ka šis malciņš savieno tevi ar visas tavas dzimtas sievietēm - gan pagātnes, gan nākotnes.

Lauva

Alus

Varbūt kādam liksies, ka alus ir tāds pārāk piezemēts, ka Lauva taču ir karalis, ka tas nu būs šampanietis vai vismaz vīns... Bet Lauvam patīk, ja apkārt visi jūtas labi, ne tikai smalkie ļaudis. Viņš ir tāds paraupjš karalis, kuram, kā saka, kājas tomēr aug no zemes, un arī alum kājas aug no zemes, tas ir kārtīgs dzēriens, tāds siltas asociācijas raisošs - par svētkiem, par draugiem, par saimes galdu ar mājastēvu galā, kurš spundi muciņai izsit, par mūziku un ugunskuriem. Turklāt alus muciņa mūspusē allaž bijusi visu ģimenes godu centrs. Tas latviešiem sensenis bijis svētku dzēriens. Alus paver ceļu sarunām, vīriem liek justies brašākiem, sievām iesit sārtumu vaigos. Alus taču ir un ir letiņu dzērienu karalis, kurš rada pavalstniekos līksmību un parāda dzīvi varen smeķīgu esam.

Jaunava

Konjaks

Kura gada? Cik zvaigznīšu? Varētu teikt, ka konjaks ir tāds... skrupulozs dzēriens. Un kā tiek vērtētas un izsvērtas tā garšas nianses! Tur ir smalka instrukcija, kā to dzert, cik siltai un cik lielai glāzei jābūt un kurā virzienā to skalināt, un kā smaržot un tikai tad - garšot. Nu labi, patiesībā nereti par konjakiem mēdz saukt arī vienkārši labus brendijus. Un tos nav vienkārši pagatavot, tas tāds smalks un sarežģīts process! Visam jābūt pedantiski ievērotam, lai dzēriens liktu sajūsmā iegavilēties ķermeņa šūniņām. Bet par konjaku jau nespiedz no līksmes kā par kādu tur dzirkstošo vīniņu. Pazinēju sajūsma izpaudīsies detalizētā vērtējumā. Konjaks var būt tiešs un iekost mēlē, to nemaz visi tā uzreiz neiemīl. Bet asinīm tas liek straujāk riņķot un turklāt ar savu prātīgumu nomierina kāda pārlieku satrauktos nervus.

Svari

Vermuts

Vermuts ir piesātināts un dažāds, katrai tā variācijai savu garšu dod dažādie garšaugi, mizas un saknītes. Tas atslābina un ļauj justies mierīgi un labi. Pasaule ir jūs sapratusi, lai arī jūs pasauli nesaprotat. Strīdiem nav vietas, viss ienaids rimis. Ja vēl citrona gabaliņš un ledus, tad var vienkārši baudīt dzīvi, kas pēkšņi šķiet tāda kā skaistāka kļuvusi. Un cilvēki arī nav nemaz tādi mērgļi... Turklāt vermuta gāzi allaž var eleganti un skaisti noformēt - ar kristālmirdzošu cukura maliņu, krāsainu kokteiļķirsi vai ko eksotisku.

Skorpions

Rums

Stiprs dzēriens stiprajiem. Pasmags pēc rakstura. Nevajag lietot, ja depresīvs noskaņojums - nospiedīs vēl vairāk, un tas var rezultēties... bēdīgi. Labākajā gadījumā ar smagām vairākdienu paģirām, sliktākajā ar plosošu dvēseles izrāvienu - kāds var dabūt ar pannu pa galvu, citam tiks iemestas acīs nepatīkamas patiesības vai seni noslēpumi. Var būt neprātīgs sekss, zvani bijušajiem/bijušajām, izmisīgas sevis pierādīšanas izdarības un pašnāvnieciski eksperimenti. Tomēr mazās devās dod spēku, pārliecību un piešķir skatienam noslēpumainu mirdzumu.

Strēlnieks

Vīns

Vīnā ir patiesība, spēks un daile. Vīnu nu jau dara teju visā pasaulē - brauc un baudi. Citas zemes, atkal jaunas garšas. Vīnu apdzied dzejnieki un rakstnieki, to dzer sievietes, pļāpājot par vīriešiem, un vīrieši, pļāpājot par filozofiju. Visur, kur ir prezentācijas, izstāžu atklāšanas, pirmizrādes, neizbēgami būs vīna vai šampanieša glāzes. Vīns varbūt tiek dēvēts par dāmu dzērienu, tomēr nav drāmu dzēriens. Nē, nē, tās uzplēstās brūces lai lāpa citi, mēs tās sirdis ar maigu roku pēc tam paglāstīsim un trauksimies tālāk savu Saules ceļu atkal apgūt ko jaunu, atkal dzirkstīt kādās citās glāzēs kādā citā saviesīgā pasākumā.

Mežāzis

Džins

Sīvā kadiķogu garša ne visiem pa prātam, tāpēc tikai nedaudzi bauda džinu tīrā veidā. «Džins ar toooooniku, džins ar tooooooniku» - kuram gan kokteilim Latvijā vēl veltīta teju visiem zināma oda?! Slavenākais kokteilis mūspusē deviņdesmitajos gados aiz vēl tikai nedaudz populārākās «skrūves»! Tomēr nevajag džinu uzskatīt par tādu kā otrās šķiras dzērienu, tādu neievērojamu lauku puisi. Džins nav pretenciozs dzēriens, nav ārišķīgs, tāpēc tam ir pa prātam galvenā loma dažādos kokteiļos - un to ir ļoti daudz, turklāt gardi un viegli pagatavojami. Un tieši džins daudzus no tiem padarījis pasaulslavenus.

Ūdensvīrs

Viskijs

Kurš gan nezina, ka viskijs ir intelektuāļu dzēriens, dižvīru degviela! Tieši pie viskija glāzes valstsvīri brīvi spriež par lielās politikas aizkulisēm un virzītājspēkiem, slaveni detektīvi burtiski mirkst šajā dzērienā, bet tas netraucē atrisināt neatrisināmas lietas. Mafijas krusttēvi pamērcē viskijā cigāru un ar vienu mājienu izlemj cilvēku un pilsētu likteņus. Viskijs padara domas skaidrākas un prātu - asāku un vērīgāku. Un ir taču tik eleganti tajā klindzināt ledus gabaliņus un, attēlojot literāros varoņus, bārmenim nevērīgi bilst: «Man vēl vienu dubulto!»

Zivis

Absints

Vai esat ievērojuši, ka teju visās pasakās dažādas burvju dziras mazās slīpēta stikla pudelītēs, ko pasniedz noslēpumaini onkuļi sirmām bārdām, uzradušies no nekurienes, ir zaļas? Hmmm... Jā, jā, absints burtiskā veidā aizvedīs uz citu pasauli, kur sapņi kļūst reāli. Ah, tik labi aizpeldēt, aizmukt uz citu realitāti, ieplivināties sirreālu sapņu pasaulē! Parīzes bohēmas dzēriens, iedvesmas un vājprāta avots, balansēšana uz naža asmens. Bet vai gan nav vērts riskēt un aizlidot? Galu galā skarbā realitāte tāpat agrāk vai vēlāk neizbēgami pielavīsies un uzgāzīs sāpīgi atskurbinošo spaini auksta ūdens... Tāpēc lidot, lidot, kamēr varēt lidos fejas mākonis helikopters sidraba spīguļi vārsmo... Ai, atvainojiet. Diemžēl šobrīd nav gan ziņu, vai īstenu absintu maz iespējams kur iegādāties, bet pasapņot taču drīkst?

IEVĒRO!

Šogad Līgo naktī labāk iet rotaļās ar draugiem nekā ar zaļo pūķi!

Šīsvasaras Līgo nakts Latvijas platuma grādos astroloģiski rādās būt visai saspringta, tāpēc silti iesakām alkoholu labāk vispār nelietot vai arī darīt to ļoti mērenās devās, pretējā gadījumā sekas var būt visai neprognozējamas.

Reibums diemžēl sola palaist savā vaļā visu to sliktāko, kas nu katram iekšā, turklāt pēc pilnas programmas. Grūti, pat neiespējami būs sevi savaldīt, iespējama pat vardarbība. Var tikt izpļāpāti noslēpumi, nepildīti solījumi. Nelabvēlīgie planētu aspekti radīs labvēlīgu augsni strīdiem un konfliktiem.

Citiem alkohols atraus vaļā asaru slūžas - pašam sevis būs nu briesmīgi, taisni šausmīgi žēl. Jūtelība un raudulība var pāriet īstā melanholijā un depresīvā noskaņojumā. Savukārt kāds vēlēsies pašizpausties, gūt publikas atzinību, pierādīt sevi, cik nu viņi ir lieliski un asprātīgi. Saule Vēzī liks arī reibumā pravietot.

Izteikta būs seksuālo piedzīvojumu meklēšana, diemžēl reibums šoreiz var traucēt, khm, tiem nodoties pilnvērtīgi. Turklāt maza iespēja, ka īsā un ne visai veiksmīgā dēka pārvērtīsies ilgstošās attiecībās, drīzāk atstās mieles.

Vārdu sakot, alkohols šogad īpaši kāpinās emocijas līdz maksimumam, un kontrolēt šo izvirdumu būs grūti vai pat neiespējami.

Labā ziņa tomēr ir tā, ka būs saasināta intuīcija, kas, iespējams, pasargās no kļūmīga soļa «bezfilmā».

Turklāt vismaz ēšanas ziņā vērojama tendence vairāk pievērsties veselīgām uzkodām - mazāk, bet labāk! Un labvēlīgi planētu stāvokļi kārtīgai dziedāšanai, jautrībai un dancošanai, tāpēc tie, kuriem nu katrā ziņā vajag kaut ko dūšas uztaisīšanai - pa vienam kausam miestiņa vai spicglāzītei aveņu liķiera, un metieties līksmot un dancot!