Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: "Nāves eņģeļa" horoskops jeb kas vada cilvēku ar šahīda jostu

© Scanpix

Nesenie terorakti Briselē un Parīzē mudina jautāt – vai cilvēkiem, kas veic suicidālu teroraktu uzspridzinoties, ir kādas kopīgas iezīmes, vai iespējams izveidot terorista pašnāvnieka personības profilu un kā šajā uzdevumā var palīdzēt astroloģija?

Kopš 1981. gada teroraktos bojā gājuši vairāk nekā 45 000 cilvēku. Vissmagāk no terorisma pēdējā laikā ir cietusi Turcija, kur nepilna gada laikā sprādzieni izdzēsuši vairāk nekā divsimt cilvēku dzīvību. Teroraktos Parīzē tika noslepkavoti 130, Briseles metro un lidostā 35, bet Krievijas pasažieru lidmašīnas sprādzienā virs Ēģiptes 224 cilvēki.

Jāglābj sevi, nevis pasaule

Pastāv maldīgs uzskats, ka teroristi pašnāvnieki ir psihiski slimi cilvēki - tā tas nav, iesāk vēdiskā astroloģe, izaugsmes skolotāja Baiba Stūrīte. «Lai izdarītu pašnāvību, galvā ir jābūt tikai vienai domai. Tā ir koncentrēšanās, kas līdzinās meditācijai. Tikai retais kaut ko tādu spēj.» Pēc viņas domām, daudzos gadījumos teroristu pašnāvnieku horoskopos varētu atrast spēcīga rakstura iezīmes. «Viņiem ir iekšēji principi, bet nav baiļu. Ja personības attīstības scenārijs būtu citāds, šāds cilvēks spētu iedvesmot un aiz sevis vest daudzus cilvēkus. Cilvēki ar lielu enerģiju un potenciālu vienmēr ir bijuši gan slepeno struktūru, gan reliģisko grupējumu mērķis. Lai cilvēks spētu uzlikt pašnāvnieka jostu, viņam jābūt iekšēji spējīgam to izdarīt.» Ar to, protams, nepietiek. Astroloģe uzskata, ka šim cilvēkam jābūt ideoloģiski manipulējamam, tātad tādam, kuru uz terorisma ceļa var nolikt ar vienkāršu frāzi: «Tava nāve ir speciāla misija!» Šajos gadījums pat nevajag lietot hipnozi vai sektās plaši izmantotas psiholoģiskās iedarbības tehnikas, kas paredzētas naudas izspiešanai. «Ar terorismā iesaistītajiem viss ir daudz vienkāršāk. Tiek piedāvāta ideja, kas saskan ar personas iekšējo pārliecību par to, kas ir taisnīgi, piesolīta pareizā samaksa, un cilvēks ir gatavs uz visu.»

Uz jautājumu, kā izskaidrot to, ka gados jauni eiropeiskas izcelsmes jaunieši iestājas radikālā islāma grupējumos, Baiba Stūrīte paskaidro, ka, pirmkārt, tas ir saistīts ar konkrētu paaudzi, kura dzimusi ar reliģiju saistītu aspektu horoskopā. «Viņu attieksme pret reliģiju un dzīves uztvere ir pilnīgi citādāka nekā tiem, kas dzimuši sešdesmitajos, septiņdesmitajos gados, vai jaunajai paaudzei, kas dzimst tagad. Otrkārt, daudzi jaunieši nezina par alternatīvām, kas pastāv ārpus reliģijas. Reliģiskie grupējumi parasti aizvieto ģimeni, mīlestību un sniedz sajūtu, ka esi noderīgs kaut kam nozīmīgam. Citi iekšēji ir tik tukši, ka vienīgā vērtība, ko viņi var dot, ir dzīvība.» Baiba Stūrīte norāda, ka pirmajā acu uzmetienā reliģiskā fanātiķa, terorista, mācītāja, guru vai ateista horoskops ne ar ko neatšķiras. «Viņiem visiem horoskopā būs akcentēta 9. māja, Strēlnieka zodiaka zīme vai planēta Jupiters, kas atbild par visu, kas saistīts ar reliģiju. Četru un vairāk planētu atrašanās vienā zodiaka zīmē un mājā norādīs uz cilvēku, kurā ir ielikts liels potenciāls. Savukārt tas, kā to izmantot, atkarīgs no paša cilvēka. Cilvēks var izvēlēties kļūt par garīgo skolotāju vai uzspridzināt sevi, bet šāds cilvēks sevi noteikti ierakstīs vēsturē.» Vēdiskā astroloģe saka - vienmēr bijuši cilvēki, kuriem ir izjūta, ka viņu misija ir glābt pasauli, lai gan ar realitāti tam nav nekāda sakara. «Cilvēka iekšējā izjūta, ka šeit uz Zemes viņam ir speciāla misija, bieži vien rada reliģisko fanātismu un apsēstību ar kādu konkrētu ideju. Tieši tā tas ir teroristu pašnāvnieku gadījumā. Līdz šim nevienam nav izdevies glābt pasauli, pat tādiem garīgajiem skolotājiem kā Jēzus un Buda. Pasaule nav jāglābj - jāglābj sevi. Tikai tie, kas ir palīdzējuši sev, var palīdzēt citiem.»

Balvā 72 jaunavas un kronis ar dārgakmeņiem

Visbiežāk teroristi pašnāvnieki iet bojā, paņemot līdzi nevainīgu upuru dzīvības, ticības vai idejas vārdā. Retāk viņu motivācija ir nauda, skaidro Baiba Stūrīte. Nauda parasti tiek samaksāta pašnāvnieka ģimenei. Tie, kas izvēlas pašnāvību ticības vārdā, gatavojas labumiem, ko Korāns - svētie musulmaņu raksti - apsola kā apbalvojumu.

«Pašnāvnieku gaida seši pēcnāves «labumi». Viņam piedod asins izliešanu, ierāda godpilnu vietu paradīzē, aizsargā no jebkāda soda pēc nāves un «Pēdējās tiesas dienas». Pašnāvnieka galvu rotās kronis ar vislabākajiem pasaules dārgakmeņiem. Turklāt viņam būs 72 nevainīgas un skaistas sievas. Turklāt viņš varēs aizlūgt par 70 saviem tuvākajiem radiniekiem.» Baiba Stūrīte saka, ka islāma reliģijas pārstāvji tic vienai dzīvei, tāpēc viņu rīcībā vērojams maksimālisms un kardināli, Eiropas kultūrā augušajiem nesaprotami soļi. «Tukši vārdi un solījumi vienmēr bijuši neatņemama reliģiju sastāvdaļa. Reliģijas pastāvējušas tūkstošiem gadu, un galvenais, ko tās darījušas - nemitīgi karojušas pret citādi domājošajiem, vairojušas vainas apziņu, zemapziņā ieprogrammējušas bailes no nākotnes un soda.»

Pēc astroloģes domām, laiku, kurā mēs dzīvojam, droši var dēvēt par reliģiskā blefa beigu sākumu. «Reliģiskās dogmas - paradīze, elle un grēku sūdzēšana - pavisam drīz paliks pagātnē. Mūsdienu cilvēks ir noguris no ārējām ietekmēm, viņš alkst brīvības. Tieši šobrīd cilvēka individualitāte strauji raujas uz āru un iezīmē nākotnes vadlīnijas, kurās nebūs ne iepriekšējās ierobežotības, ne vecās morāles. Šā gadsimta galvenais moto būs: brīvība it visā!»

Baiba Stūrīte stāsta, ka lielākā daļa cilvēces tikai ārēji izskatās dzīvi, bet iekšēji jau sen «ir uzlikuši sev rokas». «Katrs pats izvēlas, kā dzīvot. Vismaz 95% cilvēku dzīvo bez jebkādas sapratnes, kāpēc viņi šeit ir piedzimuši un kāds īsti ir viņu dzīves mērķis. Teroristi pašnāvnieki, neatraduši nozīmi šajā dzīvē, cer, ka to atradīs pēc nāves. Ja cilvēks nezina, kur viņš savā dzīvē iet un kāpēc, tad viņu ir viegli novest no ceļa. Cilvēks, kurš zina sevi, savu karmu un kas viņam ir jādara šajā dzīvē, ir kā ilggadējs koks - nekāda vētra nespēs viņu nolauzt.»

Psihologu skatījums

Psihologi norāda, ka vienotu terorista pašnāvnieka portretu izveidot nevar. Vienojošais faktors ir šahīda josta un gatavība iet bojā mocekļa nāvē. Starp teroristiem var būt gan psihopāti - sociāli plēsoņas, gan līdz izmisumam novesti cilvēki bezizejas stāvoklī, gan tumsonīgi analfabēti, gan frustrētas atraitnes, kas sapņo pēc iespējas ātrāk nokļūt pie mirušā vīra. Nav izslēgts, ka dažos gadījumos dzīvo bumbu radīšanā tiek izmantotas psiho tehnoloģijas - viegli ietekmējama persona tiek nozombēta, iedvešot tai absurdas idejas par pēcnāves dzīvi blakus Allāham kopā ar 72 jaunavām. Manipulējot ar apziņu, tiek mainīta cilvēka domāšana un mazinātas bailes, tomēr trankvilizatoru izmantošanu «nāves eņģeļu» sagatavošanā smadzeņu pētnieki noraida. Medikamenti bloķētu noteiktus smadzeņu apvidus, kas traucētu realizēt nāvējošo nodomu. Tieši ticība, ka mocekļa nāve pa taisno novedīs paradīzē, rada laimes priekšnojautas, kas retušē ikvienas sāpes, uzskata terorisma psiholoģijas pētnieks Akops Nazaterjans. Viņš netic nāvei, toties tic, ka dodas uz labāku vietu par šo zemi, bet neticīgie, ko viņš paņem līdzi - uz elli. Savā ziņā var teikt, ka terorists ir racionāls, jo tam, ko viņš dara, piemīt subjektīva racionalitāte. Teroristam ir izjūta, ka viņš ziedo dzīvību diženas idejas vārdā, tāpēc jūt savu unikalitāti un izredzētību. Liela loma teroristu sagatavošanā ir reliģiskajam fanātismam, kas sniedzas tālā senatnē - laikā, kad dzima islāms, un tas nav zudis arī mūsdienās. Izlūkdienesti apgalvo, ka islāma teroristi turpina gatavot uzbrukumus Eiropai.

Karmiskie likumi

Reliģiskais fanātisms ir pastāvējis vienmēr, jo reliģija pēc savas būtības balstīta fanātismā, turpina Baiba Stūrīte. «Lai atrastu sevi un Dievu, starpnieki nav vajadzīgi. Garīgums ir apziņas stāvoklis, kas cilvēkā ir jau kopš dzimšanas vai arī nav. To nevar ne iemācīties, ne praktizēt.» Pēc viņas domām, starp teroraktiem, kuru skaits pasaulē pieauga pēc 2001. gada 11. septembra, ir gan spridzinātāju amatieru veikums, gan nopietnu grupējumu profesionāli organizēti terorakti, gan provokācijas ar mērķi vairot sabiedrības neiecietību pret neredzamo ienaidnieku - dažādiem citādi domājošiem grupējumiem. Vēdiskā astroloģe tic, ka neatkarīgi no tā, kā nāve atnākusi - no vēža, autoavārijā vai teroraktā, tā ir nevis nejaušība, bet karmiska likumsakarība. «Kad dabas katastrofa aiznes tūkstošiem dzīvību, cilvēki jūtas bezpalīdzīgi, jo vainīgais nav acīmredzams. Kad cilvēks mirst no vēža, tuviniekiem tas liekas netaisnīgi, un viņi vaino likteni. Kad notiek terorakts, visi meklē vainīgos.» Baiba Stūrīte uzskata, ka viss, kas notiek, ir mūsu pašu darbības vai bezdarbības rezultāts. To sauc par karmas likumu, latviski sakot, «ko sēsi, to pļausi». Varbūt cilvēks apstājās savā attīstībā, tāpēc priekšlaikus pameta savu fizisko ķermeni. Nāves iemeslu var būt simtiem, un nāve nekad nav nejaušība. Mēnešiem ilgi pirms liktenīgās dienas cilvēks saņem brīdinājumus, kas vēsta, ka dzīvē kaut kas jāmaina. Visas mācības, kas netiek apgūtas šajā dzīvē, nāksies atkārtoti mācīties nākamajā, uzskata astroloģe.

Procesu, ko politiskie analītiķi ir nodēvējuši par civilizāciju sadursmi un trešo pasaules karu, Baiba Sūrīte salīdzina ar «Titānika» grimšanu. «Kuģis jau sen sācis grimt, bet ne visi to ir pamanījuši. Tā vietā, lai glābtu dvēseli, cilvēki pamanās karot uz kuģa, uz kura paši vēl atrodas. Planētu stāvoklis debesīs norāda, ka ir pienācis laiks, kad jāatmet pagātnes reliģiskais slogs, kā arī citas zemapziņā ieprogrammētās uzvedības normas. Katrs no mums ir unikāls, tāpēc nav nekā tāda, kas derētu visiem.»

! Nākamajā žurnāla numurā lasiet astroloģes Allas Bildes versiju par to, kāpēc 1945. gadā Hirosimā tika uzspridzināta atombumba un kāds tam sakars ar mūdienu terorismu, kas redzams Osamas bin Ladena horoskopā un vai Latvijā pastāv terorisma draudi.

Astroloģiskā replika

Salaha Abdeslama un Muhameda Abrini kosmogrammas

Piedāvājam par Parīzes teroraktiem atbildīgā Salaha Abdeslama un Briseles teroraktos vainotā Muhameda Abrini kosmogrammas. Tiesa gan, ar piebildi - ka tās gatavotas pēc publiskajā telpā pieejamiem dzimšanas datiem.

Kosmogrammās nav norādes par tendencēm uz izteiktu vardarbību, drīzāk uz cilvēkiem, ar kuriem iespējams manipulēt. Abiem Mēness, kas ir iekšējās pasaules un emociju rādītājs, atrodas Zivju zodiaka zīmē. Tā ir samērā ietekmējama zīme, it īpaši, ja uzspiež uz jūtām par to, ka kāds jāaizstāv, kādam jāpalīdz (tostarp dzimtenei, savējiem, «brāļiem», kāds jāpasargā u.tml.). Salaha Abdeslama kartē starp Merkuru un Jupiteru ir kvadrāta aspekts, kas ir viena no norādēm uz nespēju pieņemt citādus uzskatus, tostarp reliģiskos. Savukārt Muhameda Abrini kartē Merkurs atrodas Strēlnieka zodiaka zīmē, kas liecina, ka cilvēkam var būt svarīgas reliģiskās tēmas un viņš var arī fanātiski sekot idejai.

P.S. Pēc dažām kombinācijām mēs gan nevaram izdarīt secinājumus par tendencēm. Tas būtu plašāks pētniecisks darbs astroloģijas zinātājiem.

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe