Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢISKĀ dedukcijas spēle jeb Patēlosim Šerloku Holmsu?

© Ilustratīva bilde

Sabiedrībā esot, neviļus mēdzam vērot cilvēkus un savā prātā izdarīt, kaut vai neapzinātā līmenī, dažādus slēdzienus – patiesībai atbilstošus vai ne, tas ir cits jautājums. Tas, lūk, laikam strādā valsts iestādē, šis noteikti ir iedomīgs, bet tas ir mākslinieks. Tieši tāpat var mēģināt noteikt arī nepazīstamu ļaužu horoskopa Saules zīmi pēc viņu ārējā izskata, manierēm, kustībām.

Saule un tās atrašanās horoskopā nosaka cilvēka būtību un uzvedības manieres. Protams, bez citu planētu ietekmes izpētes raksturojums ir visai aptuvens, te minēsim vien vienkāršotas pazīmes. Ja ir spēcīga citu planētu ietekme, pazīmes var būt vāji izteiktas, turklāt nopietnajā astroloģijā svarīga ir arī ascendenta zodiaka zīme, kas arīdzan norāda uz ārējām izpausmēm.

Trenēties Saules zīmes noteikšanā ieteicams pa soļiem, pakāpeniski. Iegaumējiet katras zodiaka zīmes raksturīgās izskata pazīmes. Pārcilājiet prātā radus, draugus, paziņas – attiecīgo zodiaka zīmju pārstāvjus. Labi būtu izpētīt arī zīmju raksturojumus, jo arī rakstura īpašības var izpausties kustībā, apģērbā utt.

Uzmanīgi paraugieties uz «objektu» un padomājiet, kuras pazīmes varētu atbilst. Kas ir vispamanāmākais ārienē? Piemēram, garš augums, skaisti, biezi mati, ērgļa deguns utt.

Pievērsiet uzmanību sejas vaibstiem. Pavērojiet, kāda ir ķermeņa uzbūve – vai cilvēks ir drukns, kalsns, trauslas uzbūves vai smagnējs; vai pirksti ir gari un slaidi vai strupi; kakls – garš vai īss un tā tālāk. Nepiemirstiet par matiem – tas ir diezgan svarīgs rādītājs! Izpētiet kustības, žestus, gaitu, runas manieri – vai gaita ir rāma vai enerģiska, vai žesti – pieticīgi vai plaši. Salīdziniet novērojamo «objektu» ar kādu no sev zināmiem, pazīstamiem cilvēkiem.

Saules zīmes noteikšana prasa nedaudz zināšanu un iemaņu, un tad tā kļūst par aizraujošu rotaļu. Turklāt veicina vērību un faktu analīzi un, kas zina, var pārvērsties arī par nopietnu aizraušanos ar salīdzināmās statistikas tabulām un pētījumiem, kas tik ļoti nepieciešami Latvijas astroloģijai.

Tas var būt AUNS, ja...

Ārējais izskats

Mēdz būt šaura, it kā izstiepta seja, plata piere, sārti vaigi (vai aši tādi kļūst temperatūras maiņas, garastāvokļa svārstību vai alkohola ietekmē). Augums parasti ir garāks vai mazāks par vidējo; spēcīgs, proporcionāls. Izteiksmīgas, parasti gaišas acis ar it kā caururbjošu skatienu, nereti tās ir tuvu stāvošas. Izteiksmīgi uzacu loki, virsdegunē – vertikāla rieva. Sievietēm raksturīgs garš kakls, bet vīriešiem – izteikts ādamābols.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Parasti ir diezgan valdonīgs balss tonis, kas it kā nepieļauj citu viedokli, tikai savu. Ja kāds izsaka ierosinājumu, vai nu aktīvi piekrīt, vai uzreiz noraida, neielaižoties tālākās diskusijās. Savas vēlmes pauž aktīvi. Nepatīk palikt otrā plānā, cenšas būt visur pirmais.

Mīl palielīties, «samērīties», necieš, ja kāds iebilst, apspiež, ir rosīgs un impulsīvs.

Tas var būt VĒRSIS, ja...

Ārējais izskats

Ķermenis nav trausls, smalks, drīzāk drukns vai tāds, par kuru saka – «platie kauli». Var būt apaļīgs vai uzkumpis. Seja paplata, lūpas – pilnīgas. Lielas, drīzāk apaļas nekā šauras acis, ar naivu bērna skatienu. Biezi mati, piemīlīga seja. Mīl skaistas, elegantas lietas, tāpēc būs gaumīgi saģērbies un rotājies.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Var būt lēnīgs, it kā apdomīgām kustībām. Ar viņiem patīkami komunicēt. Pasākumos mēdz būt kompānijas dvēsele, ap kuru neviļus visi pulcējas. Žesti nav trauksmaini, bet, varētu teikt, eleganti.

Tie var būt DVĪŅI, ja...

Ārējais izskats

Mēdz būt draiskulīgs smaids, kas rotā pilnīgas lūpas un glītu zodu. Izteikta mīmika, jauneklīgs izskats – mēdz izskatīties jaunāki par saviem gadiem. Slaida, pat trausla ķermeņa uzbūve. Augsti vaigu kauli, sejas panti ir paasi, garas rokas un pirksti.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Dvīņiem raksturīga mundra gaita, dzīva mīmika, aktīva žestikulācija. Piemīt laba gaume, stila izjūta. Prot strīdēties, argumentēt, ir asprātīgi, mīl flirtēt. Nereti – intelektuāļi, kas labprāt pārspriež izlasītu grāmatu, redzētu filmu, apmeklētu rokkoncertu. Labi spēj darīt vairākas lietas vienlaikus.

Tas var būt VĒZIS, ja...

Ārējais izskats

Parasti ir tālu viena no otras stāvošas gaišas krāsas acis, mazs un dažkārt uzrauts deguns, pilnīgas lūpas, nevainīga sejas izteiksme. Reti ir gara auguma. Sejas forma apaļa vai ovāla, plata piere, palieli vaigi, āda – bāla.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Romantiski un mīlīgi, tiesa, garastāvoklis mēdz diezgan strauji mainīties. Patīkami komunikācijā, mēdz izrādīt rūpes par klātesošajiem. Kompānijā uzvedas diezgan ieturēti. Ja kāds apvaino, steidzas paslēpties no citu acīm.

 

Tas var būt LAUVA, ja...

Ārējais izskats

Bieži vien raksturīgākā pazīme – krāšņi, biezi, tumši vai, gluži otrādi, blondi, vijīgi mati, lielas, tumšas acis, lepna un pārliecināta sejas izteiksme, paliels deguns. Bieži vien pagara auguma, ar slaidu vidukli un atlētiskām, slaidām kājām. Laba stāja.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Mīloši, gādīgi ļaudis, līderi pēc dabas. Maksimālisti. Cenšas būt uzmanības centrā un, pat ja necenšas, vienalga tur nokļūst. Egoistiski, harismātiski, prasīgi, gudri, efektīgi, labvēlīgi. Pasākumā nešaudās šurpu turpu un nerosās pārlieku, jo parasti viņiem apkārt ir svīta. Ir cēli un nesatricināmi, lai gan var reaģēt arī agresīvi. Tiesa, ļoti reti.

Tā var būt JAUNAVA, ja...

Ārējais izskats

Jaunavām raksturīga gaiša un tīra ādas krāsa, ieapaļa galvas forma, izteiksmīgas acis, simetriski sejas vaibsti. Augums parasti vidējs, laba miesasbūve. Paliels deguns, taisns vai ar kūkumiņu.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Izskatās ieturēti, lai gan ne vienmēr tādi ir. Vairāk atraisās savējo vidū. Mēdz veltīt lielu uzmanību detaļām, kritiski noskaņoti, piekasīgi, gudri, asu prātu, vērīgi. Daudz prot un zina. Prot strīdos aizstāvēt savu viedokli. Mīl kārtību un tīrību.

Tie var būt SVARI, ja...

Ārējais izskats

Svaru zīmes cilvēku raksturīgā pazīme ir bedrītes vaigos vai zodā, arī ceļgalos. Viņiem ir izteiksmīgas, jutekliskas lūpas, ieapaļa galvas forma, proporcionāli sejas vaibsti. Mati parasti tumši.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Svari ir komunikabli, ziņkārīgi, pieklājīgi, diplomātiski. Nebūt nav vienmēr fiziski skaisti, tomēr piemīt liels šarms un pievilcība. Ciena patiesas vērtības, nepatīk lētums, prastums. Var būt raksturīgi skaļi un lipīgi smiekli. Aktīva mīmika un žestikulācija.

Tas var būt SKORPIONS, ja...

Ārējais izskats

Skorpionam piemīt izteikta fiziskā un seksuālā pievilcība, tumšo vai, otrādi, ļoti gaišo acu skatiens hipnotizējošs, it kā mirdzoša āda. Augums vidējs vai zem vidējā. Spēcīga miesasbūve, ar slieksmi uz druknumu. Seja garena vai kvadrātveida, izteiksmīgas uzacis.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Skorpioni ir noslēgti, kaislīgi, pašpārliecināti, ļoti jūtīgi, noslēpumaini, saprātīgi, arī – skaudīgi, atriebīgi. Mīl visu kontrolēt. Domīga sejas izteiksme. Mēdz apveltīt citus ar caururbjošu, reizēm dzēlīgu, izsmejošu skatienu.

Tas var būt STRĒLNIEKS, ja...

Ārējais izskats

Strēlniekam raksturīga izteikta žokļa līnija, izteiksmīga galvaskausa forma, plata, augsta piere, brīnišķīgs smaids, kas liek smaidīt līdzi. Figūra ir proporcionāla, kājas – spēcīgas. Pārliecināta gaita. Mēdz būt labi skrējēji. Ar gadiem vīriešiem parādās puncītis, bet sievietēm kļūst masīvāki gurni. Seja – ovāla, acis visbiežāk brūnas.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Sabiedrībā ne vienmēr skaļš, tomēr uzstājīgs. Neatkarīgs, draudzīgs, aktīvs, ar plašu redzesloku, gudrs, drosmīgs, koķets. Nemīl ierobežojumus, bet vēlas darīt pēc sava prāta un nodoma. Var būt impulsīvi. Ir tieksme pārspīlēt. Mīl pafilozofēt.

Tas var būt MEŽĀZIS, ja...

Ārējais izskats

Augumā nereti zem vidējā, ar stiegrainu ķermeni, izteiktām locītavām. Seja – kalsena, ar izciliem vaigu kauliem, neizteiksmīgu mīmiku. Acis gudras, rāms vai aukstasinīgs skatiens. Var būt skaidri iezīmētas rievas ap muti vai degunu.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Mežāži ir ambiciozi, izlēmīgi, pacietīgi, spēcīgi, atbildīgi, prot sasniegt savu mērķi. Uzvedība nesatricināma un mierīga. Prot sevi kontrolēt. Ir atturīgi, tomēr mēdz būt karstasinīgi un «uzliesmot». Reti izrāda savas jūtas, bet mēdz it kā pie sevis (bet tā, lai citi dzird) pažēloties par sūro dzīvi, upurēšanos, pārstrādāšanos citu labā – pats no tā gūst zināmu baudu. Veiklas rokas. Var likties, ka slēpjas aiz necaursitamām bruņām, ir sausi karjeristi, tomēr tā nav – patiesībā mīlīgi un emocionāli ļaudis.

Tas var būt ŪDENSVĪRS, ja...

Ārējais izskats

Ūdensvīriem raksturīgi izteikti sejas vaibsti, bieži mēdz būt varens deguns, pilnīgas lūpas, kas kaktiņos sašaurinās. Seja garena vai ovāla. Acis ir lielas un ieapaļas. Labi veidota figūra.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Ūdensvīrs ir liberāls, demokrātisks, neparedzams, nepakļāvīgs, ar savu viedokli (kurš gan var strauji mainīties), izdomas bagāts. Sejas izteiksme pauž atvērtību, labprāt tērzē, īpaši par intelektuālām tēmām. Rada iespaidu par draudzīgumu, tomēr patiesībā viņam diezgan vienaldzīgas citu jūtas, kaut arī pēc dabas ir izpalīdzīgs. Toties, ja būs kopīgas intereses, runāsies kaut visu nakti. Uzvedības manieres mēdz būt ekscentriskas, reizēm it kā nedaudz uzspēlētas. Āriene un izturēšanās var būt maldinoša, pēc brīža it kā parādās pilnīgi cits cilvēks.

Tās var būt ZIVIS, ja...

Ārējais izskats

Zivīm ir maigi, it kā nevainīgi sejas vaibsti. Kājas un rokas nav izteikti garas, pirksti pat strupi. Ar gadiem nosliece uz tuklumu. Bāla ādas krāsa. Pilnīga vai gaļīga seja, skaistas acis, plata mute. Mati tumšos toņos. Pievilcīgs smaids.

Ķermeņa valoda un uzvedība sabiedrībā

Zivis ir radošas, gudras, kaislīgas būtnes, jūtīgas, līdzcietīgas, draudzīgas. Mīl parūpēties par citiem, bet ne vienmēr prot parūpēties par sevi. Dažreiz var šķist, ka izturēšanās ir paasa, lai gan patiesībā viņām vienkārši pastāvīgi mainās noskaņojums. Mēdz būt haotiskas, nekārtīgas, kavēt, taču dara to tā, ka nav iespējams uz viņām dusmoties. Acu skatiens brīžiem klīstošs, atsvešināts, radot iespaidu, ka cilvēks ir tālu prom. Ļoti var būt, ka iešaus lieku glāzīti un, ja būs skumīgs noskaņojums, dziedās sērīgas dziesmas vai apraudāsies.

IEVĒRO!

Iesākumā varat mēģināt noteikt cilvēka horoskopā dominējošo stihiju.

 

Uguns – Auns, Lauva, Strēlnieks

Šie cilvēki ir orientēti uz fizisko darbību, ir aktīvi, rosīgi. Mēdz būt egoistiski, stūrgalvīgi, pašpārliecināti, talantīgi, harismātiski, impulsīvi. Darītāji. Šad tad var būt parupji. Parasti ir labā fiziskā formā ar spilgtu, pamanāmu ārieni. Tikpat spilgti mēdz arī komunicēt, izteikties. Mati nereti mēdz būt pelnu krāsā vai ar rudu nokrāsu.

 

Zeme – Vērsis, Jaunava, Mežāzis

Orientēti uz fizisko darbību, bet pasīvi, nevis aktīvi. Perfekcionisti, darbmīļi, nereti introverti. Pārliecināti par sevi, uzticami, parasti visu dara lietu secībā, par daudz ko interesējas. Domātāji. Mēdz būt spēcīga, proporcionāla miesas uzbūve. Matu sakārtojums parasti ir tāds, lai ērtāk, nevis krāšņāk. Kustības prātīgas, dažiem pat lēnīgas.

Gaiss – Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs

Šie cilvēki vairāk vērsti uz gara, ne ķermeņa darbību, bet aktīvā veidā. Ir gudri, tiecas pēc zināšanām, enerģiski, komunikabli, šarmanti, prot labi izteikties un labi rakstīt. Runātāji. Izturēšanās parasti ir labvēlīga, draudzīga, taču var būt pavēsa, atturīga, jo vairāk mīl prātot nekā reāli kur piedalīties. Vieglas kustības. Nereti mēdz būt lokaini mati.

Ūdens – Vēzis, Skorpions, Zivis

Orientēti uz prāta darbību, bet pasīvi. Ūdens stihijas pārstāvji ir pievilcīgi, jūtīgi, mīl mākslu, radošas lietas. Jūtošie. Var būt netradicionāla domāšana, neparasta rīcība. Kaislīgi un seksuāli pievilcīgi, sajūta, ka viņos ir kāds noslēpums, ko grūti ietērpt vārdos. Raksturīga pretišķība – it kā atsaucīgi, tomēr tajā pašā laikā noslēgti. Ķermeņa aprises mēdz būt plūdenas, noapaļotas. Bieži vien gari, taisni mati.

Dažas piezīmes un ieteikumi

  • Reizēm, nosakot zīmi, gadās kļūdīties un noteikt uzlecošās Saules zīmi jeb zīmi, kurā atrodas ascendents. Tas ir tāpēc, ka uzlecošās Saules zīme raksturo/apraksta cilvēku tādu, kāds viņš mums liekas, līdz esam viņu iepazinuši tuvāk.
  • Vislabāk cilvēka horoskopa zīmi var noteikt situācijās, kurās viņš necenšas speciāli radīt iespaidu par sevi.
  • Reizēm ļaudis izpauž blakus esošās zīmes īpatnības. Piemēram, arī Aunam tīk garšīgi paēst, gluži kā Vērsim, tomēr pamata intereses, galvenās līnijas atšķiras.
  • Var būt grūti atšķirt vienas stihijas zīmes vienu no otras. Visvairāk tas attiecas uz Uguns stihijas zīmēm. Te jāņem vērā, ka Lauvam nebūt nav vienalga, ko par viņu runā vai domā, viņam patīk izrādīties, kaut arī ne vienmēr ar pompu; Strēlnieks ir taktiskāks un kautrīgāks, Auns – impulsīvāks, rupjāks, un viņam principā ir vienaldzīgs apkārtējo uzskats par viņu.
  • Arī Svarus un Ūdensvīru var būt grūti atšķirt vienu no otra, jo abiem raksturīga nepiespiesta komunikācija, sarunas par dažādām tēmām, intelektuāli kalambūri. Svari ir koķetāki un «siltāki», empātiskāki, Ūdensvīrs savukārt «vēsāks» – viņam visai nerūp tas, kā jūtas citi.
  • Arī noteiktā gadalaikā dzimušajiem var būt kādas kopīgas iezīmes, piemēram, pavasarī un vasaras sākumā dzimušajiem (Auna, Vērša, Dvīņu zīmēs) mēdz būt ļoti pievilcīgi sejas panti – nebūt ne klasiski skaisti, drīzāk gan izteiksmīgi, pat neparasti; vasaras zīmēm – Vēzim, Lauvam, Jaunavai – mēdz būt skaisti, krāšņi mati; rudens zīmēm (Svariem, Skorpionam, Strēlniekam) raksturīgi patīkami žesti un kustības, savukārt ziemas zīmes (Mežāzis, Ūdensvīrs, Zivis) var lepoties ar spēcīgu, pievilcīgu miesasbūvi.
  • Īpaši spilgti rakstura īpašības izpaužas saskarsmē ar citiem cilvēkiem, kā arī konflikta situācijās. Piemēram, Auna pirmā reakcija konfliktsituācijā parasti būs sašutums, Dvīņi mēģinās visu nokārtot sarunu ceļā, Vēzis reaģēs strauji un ar veselu emociju gūzmu, Vērsis paklusēs, bet saglabās savu pozīciju. Te der palasīt par trijiem enerģiju veidiem, jo reakcija atkarīga lielā mērā no tā, pie kura veida – kardinālā, fiksētā vai mutablā jeb mainīgā – šī zīme pieder. Kardinālās zodiaka zīmes (Auns, Vēzis, Svari, Mežāzis) parasti reaģē ar asām, noteiktām, intuitīvām darbībām, turklāt mēģinot gūt virsroku pār to, kas viņus aizvainojis. Fiksētās zīmes (Vērsis, Lauva, Skorpions, Ūdensvīrs) parasti reaģē samērā ieturēti, cenšoties ar savu pasīvi agresīvo uzvedību vai izteiksmīgo bezdarbību parādīt, ka nekādi apvainojumi viņus neskar un viņus nav izdevies aizvainot. Mutablās zīmes (Dvīņi, Jaunava, Strēlnieks, Zivis) visiem spēkiem cenšas no šīs situācijas izrauties, viņiem ļoti nepatīk spēlēt spēli «es-pretinieks».
  • Katrai zodiaka zīmei raksturīgas arī noteiktas vibrācijas, kuras nevar aprakstīt ar vārdiem, raksturot, bet tikai sajust. Trenējoties jūs to varēsiet arvien labāk.

Rakstā izmantoti materiāli no astromeridian.ru, wikihow.com, D. Konovera darbiem u.c.