Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Uzzini, kāds 2016.gads būs Auniem un Vēršiem

© Edvards Percevs

Šonedēļ katru dienu publicēsim horoskopus 2016.gadam katrai Zodiaka zīmei.

AUNS

Ša­jā ga­dā do­mi­nēs dar­ba un mā­cī­bu tē­mas.

Pro­fe­si­onā­la­jā jo­mā gai­dā­mi jaun­i iz­ai­ci­nā­ju­mi, no kā ne­va­ja­dzē­tu at­teik­ties. Var ga­dī­ties sa­tikt ie­tek­mī­gus cil­vē­kus, kas pa­līdz iz­aug­smē, ta­ču tas no­tiks, pa­tei­co­ties jū­su pa­ša spē­jām, iz­da­rī­bai un zi­nā­ša­nām. Ja lie­kas, ka pie­trūkst kā­du ie­ma­ņu, tad laiks mā­cī­ties. Prāts dar­bo­sies ro­sī­gi, jūs vieg­li uz­tver­siet in­for­mā­ci­ju un spē­siet iz­lo­bīt sva­rī­go. Pār­steig­siet ci­tus ar ide­jām un ener­ģi­jas po­ten­ci­ālu. Ļo­ti la­bi bū­tu, ja darbs vai mā­cī­bas sais­tī­tos ar ār­ze­mēm – va­rat do­ties ko­man­dē­ju­mos, ap­mek­lēt se­mi­nā­rus vai pro­fe­si­onā­lās iz­stā­des, braukt ap­mai­ņas prog­ram­mās vai strā­dāt, bet ti­kai tā­du dar­bu, kas sais­tās ar iz­aug­smes ie­spē­jām vai ir kā bo­nuss CV pa­pil­di­nā­ša­nai.

Tā­pat arī šis gads pie­mē­rots pri­vā­tā biz­ne­sa at­tīs­tī­ša­nai. Ir ie­spē­jas sākt dar­bo­ties sa­vā la­bā un tā­dē­jā­di ie­gūt gan per­so­nis­ko brī­vī­bu, gan pa­vai­rot ie­nā­ku­mus. Fi­nan­šu stā­vok­lis at­ka­rīgs no spē­jas pa­sniegt se­vi, sa­vas ide­jas un pre­zen­tēt jau pa­veik­to. Jo ak­tī­vāk dar­bo­sie­ties, jo la­bāk no­pel­nī­siet. Ta­ču jā­rē­ķi­nās, ka pro­fe­si­onā­lā iz­aug­sme un biz­ness pra­sīs daudz lai­ka un spē­ku, ko nāk­sies da­līt ar pri­vā­to dzī­vi. Kā­dā brī­dī var pat iz­vei­do­ties tāds kā ap­bur­tais loks darbs-mā­ja-darbs-mā­ja, un tas ra­dīs zi­nā­mu stre­su. Lai ne­pie­ļau­tu kļū­das, at­ro­diet brī­vo lai­ku arī pats sev. Pre­tē­jā ga­dī­ju­mā var uz­dot ner­vi un zust pār­lie­cī­ba par sa­viem spē­kiem. Ne­rī­ko­jie­ties pār­stei­dzī­gi, ne­no­vir­zie­ties no mēr­ķiem un bez no­piet­na pa­ma­to­ju­ma ne­mai­niet lē­mu­mus un no­ru­nas. Pirms kaut ko iz­lemt un dot ga­lī­go at­bil­di, vi­su mie­rī­gi ap­sve­riet. Ie­klau­sie­ties ci­tos un esiet ga­tavs sa­dar­bī­bai gan dar­bā, gan pri­vā­ta­jā dzī­vē.

Ģi­me­nes cil­vē­kiem jā­gā­dā par to, lai jū­su ot­rā pus­īte ne­pa­liek bez uz­ma­nī­bas. Vien­mēr jau var at­rast kā­du brī­di at­klā­tai un sir­snī­gai sa­ru­nai un vie­dok­ļu ap­mai­ņai. Šā­di brī­ži būs ab­pu­sē­ji pa­tī­ka­mi, stip­ri­nās at­tie­cī­bas un dos pār­lie­cī­bu, ka ru­nā­jat vie­nā va­lo­dā un ko­pā rau­gā­ties nā­kot­nē. Sa­vu­kārt brī­va­jiem ļau­dīm ie­spē­ja­ma tik­ša­nās ar in­te­re­san­tu cil­vē­ku. Vis­drī­zāk, tas būs sais­tī­tas ar kā­dām sa­bied­ris­kām ak­ti­vi­tā­tēm – klu­ba ap­mek­lē­ju­mu, drau­gu bal­lī­ti vai iz­brau­cie­nu. Ne­jau­ša tik­ša­nās un viegls flirts var pār­augt at­tie­cī­bās ar tāl­ejo­šu tur­pi­nā­ju­mu. Da­žiem var­būt pat ar kā­zu mar­šu. No sa­bied­ris­kām ak­ti­vi­tā­tēm ie­gū­siet arī jaun­us drau­gus vai da­rī­ju­mu par­tne­rus. Ar en­tu­zi­as­mu ie­sais­tī­sie­ties da­žā­du kor­po­ra­tī­vu vai sa­vie­sī­gu pa­sā­ku­mu or­ga­ni­zē­ša­nā. Drau­gi lab­prāt aici­nās jūs uz svēt­ku pa­sā­ku­miem. To­mēr at­ce­rie­ties šā ga­da sva­rī­gā­kās tē­mas – dar­bu un mā­cī­bas – un ne­tē­rē­jiet lai­ku pa­sā­ku­mos, kam nav sa­re­dza­ma jē­ga.

Kā­dam var­būt ak­tu­āla kļūs arī lab­da­rī­bas tē­ma – pa­lī­dzī­ba bēr­niem, ne­lai­mē no­nā­ku­ša­jiem, dzīv­nie­kiem u.tml. Da­riet pats un ie­sais­tiet arī drau­gus, tiks pa­veik­ti la­bi dar­bi.

Līdz­te­kus prak­tis­ka­jām lie­tām va­ja­dzē­tu pa­do­māt arī par ga­rī­ga­jām. Var ras­ties in­te­re­se par ezo­tē­ris­kām tē­mām un vēl­me iz­zi­nāt ne­zi­nā­mo. Vie­nat­nē bie­ži prā­to­siet par pa­sau­les lie­tu kār­tī­bu. Pār­do­mu brī­žos var ras­ties vie­das at­zi­ņas un dzi­ļā­ka iz­prat­ne par si­tu­āci­jām. Diez­gan la­bi dar­bo­sies in­tu­īci­ja, kas pa­lī­dzēs iz­prast cil­vē­ku no­lū­kus un rī­cī­bas mo­tī­vus. Pie­vēr­siet uz­ma­nī­bu sa­vām iz­jū­tām.

Ga­da do­mu grauds:

Tam, kurš iet lē­ni un ne­stei­dzī­gi, ne­viens ceļš nav par ga­ru, kas rū­pī­gi ga­ta­vo­jas ce­ļam, tas no­teik­ti no­nāks līdz mēr­ķim.

Žans Lab­ri­jērs

VĒR­SIS

Mā­cī­bu, re­dzes­lo­ka pa­pla­ši­nā­ša­nas un pro­fe­si­onā­lās iz­aug­smes gads. Ne­at­ka­rī­gi no tā, kā­da ir jū­su iz­glī­tī­ba, eso­šās zi­nā­ša­nas va­ja­dzē­tu at­jau­not vai pa­pil­di­nāt. Ja esat ap­stā­jies pie ba­ka­lau­ra grā­da, tad ir vērts mēr­ķēt uz ma­ģis­tran­tū­ru. Ja ma­ģis­tra grāds jau ie­gūts, tad ir vērts tiek­ties pēc dok­to­ra. Ja stu­di­jas šo­brīd nav ak­tu­ālas, tad no­teik­ti ir vērts ap­mek­lēt kā­dus in­ter­ešu iz­glī­tī­bas kur­sus. Caur iz­glī­to­ša­nās tē­mu dzī­vē pa­vēr­sies jaun­as ie­spē­jas. Kā­dam ie­spē­jams vi­li­nošs pie­dā­vā­jums mā­cī­bām vai dar­bam ār­ze­mēs. To­mēr tas rū­pī­gi jā­iz­vēr­tē. Ja tiek pie­dā­vāts vien­kāršs amats ie­rin­das dar­bi­nie­ka sta­tu­sā, tad var sa­nākt tā, ka nav nedz ce­rē­tās peļ­ņas, nedz gan­da­rī­ju­ma. Ja ne­esat pār­lie­ci­nāts par pie­dā­vā­ju­mu un at­al­go­ju­mu, la­bāk pa­lie­ciet Lat­vi­jā. Sa­vu­kārt «kar­je­ras dar­ba» pie­dā­vā­jums var būt tie­šām labs un daudz ie­dot gan pie­re­dzes, gan kon­tak­tu vei­do­ša­nas zi­ņā. Ja šo­brīd esat stu­dents, tad va­rat pie­teik­ties «Eras­mus» vai kā­dā ci­tā ap­mai­ņas prog­ram­mā. Vai – mē­ģi­nāt pats uz sa­vu ro­ku stā­ties kā­dā ār­val­stu mā­cī­bu ie­stā­dē.

At­va­ļi­nā­ju­ma lai­kā prie­ku sa­gā­dās vien­kār­ši ce­ļo­ša­na. Iz­vē­lie­ties marš­ru­tus un ze­mes, kur var ap­lū­kot pa­sau­les kul­tū­ras man­to­ju­mu un vēs­tu­ris­kas vēr­tī­bas.

Sva­rī­ga būs dar­ba un kar­je­ras tē­ma. Ja esat dar­bi­nie­ka sta­tu­sā, tad jā­rē­ķi­nās ar to, ka pie­nā­ku­mu var kļūt vai­rāk, bet ar at­al­go­ju­ma pa­lie­li­nā­ša­nu priekš­nie­cī­ba diez vai steig­sies. To­ties ir la­bas ie­spē­jas pa­kāp­ties pa kar­je­ras kāp­nēm un tā­dē­jā­di pa­vai­rot ie­nā­ku­mus. Va­rat to mē­ģi­nāt eso­ša­jā dar­ba­vie­tā, kā arī mek­lēt ci­tu va­ri­an­tu. Tā­pat arī gads sek­mīgs sa­va biz­ne­sa vei­do­ša­nai. Vis­pār pro­fe­si­onā­la­jā jo­mā ie­spē­ja­mi da­žā­di va­ri­an­ti un kom­bi­nā­ci­jas. Ja iz­lem­siet, ka turp­māk vē­la­ties būt ne­at­ka­rīgs, strā­dāt sa­vā la­bā un pel­nīt pats sev, tad kā «dro­šī­bas spil­ve­nu» va­rat sa­gla­bāt arī al­go­tu dar­bu. Vai arī – strā­dāt al­go­tu dar­bu pie vai­rā­kiem dar­ba de­vē­jiem. Gal­ve­nais, ska­tie­ties, kas ir un kas nav fi­nan­si­āli iz­de­vī­gi.

Šis gads ir pie­mē­rots arī da­žā­du lie­tiš­ķu da­rī­ša­nu kār­to­ša­nai ie­stā­dēs. Va­rat ri­si­nāt ar īpa­šu­mu sais­tī­tus jau­tā­ju­mus – at­jau­not in­ven­ta­ri­zā­ci­jas lie­tu, kār­tot ze­mes­grā­ma­tu, iz­ska­tīt un pār­slēgt lī­gu­mus ar ko­mu­nā­lo pa­kal­po­ju­mu snie­dzē­jiem u.c. Strī­dī­gos jau­tā­ju­mus gan vē­lams iz­ru­nāt mie­rī­gā ce­ļā, ne­vis ķer­ties pie tie­su dar­biem. Tā­pat arī pie­mē­rots laiks sa­ru­nām ban­kās un kre­dīt­jau­tā­ju­miem. Va­rat ie­gā­dā­ties īpa­šu­mu.

Tie­sa, mā­jas, mā­jok­ļa mai­ņas, re­mont­a vai pār­kār­to­ša­nas un pri­vā­tās dzī­ves te­ma­ti­ka šo­gad to­mēr pa­liks ot­ra­jā plā­nā. Ja jums ir ot­rā pus­īte, tad ie­ras­tais die­nu ritms ies sa­vu gai­tu – bez bū­tis­kām pār­mai­ņām. To­mēr at­ce­rie­ties, ka dar­ba, mā­cī­bu un lie­tiš­ķu da­rī­ša­nu gūz­mā kā­du brī­di sir­snī­gai sa­ru­nai at­rast va­ja­dzē­tu. Ko­pā ar mī­ļo­to cil­vē­ku va­rat ap­mek­lēt kul­tū­ras un iz­klai­des pa­sā­ku­mus, tik­ties ar drau­giem un ie­sais­tī­ties sa­bied­ris­kās un sa­vie­sī­gās ak­ti­vi­tā­tēs. Ie­spē­jams, abi iz­lem­siet pie­vēr­sties kā­dam ko­pī­gam ho­bi­jam – ap­mek­lēt de­ju kur­sus, ko­ri, an­sam­bli, au­to­klu­bu vai ko ci­tu. Caur sa­bied­ris­ko­ša­nos ie­gū­siet arī jaun­us pa­zi­ņas un iz­vei­do­siet no­de­rī­gus kon­tak­tus. Brī­va­jiem ļau­dīm, iz­ejot sa­bied­rī­bā, ir lie­lā­kas ie­spē­jas ie­pa­zī­ties un uz­sākt at­tie­cī­bas.

Tā kā dzī­ve ri­tēs di­na­mis­ki, sar­gie­ties no pār­slo­dzes un at­ce­rie­ties par at­pū­tu, kad esat viens un ne­da­rāt ne­ko.

Ga­da do­mu grauds:

Lai do­mas, kas at­ro­da­mas grā­ma­tās, kļūst par ta­vu pa­mat­ka­pi­tā­lu, bet do­mas, kas ra­dī­sies pa­šam – par pro­cen­tiem no tā.

Abu El Fa­radžs