Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

IESKATIES: Astrologa prognozes 2016. gadam - nekas nebūs pastāvīgs

MĒRKAĶA FENOMENS. Četrām zīmēm – Dvīņiem, Jaunavai, Strēlniekam un Zivīm – būs interesants gads. Gan labā daudz, gan sliktā daudz, un tas nozīmē – būs jāmēģina izlaipot. Uz viņiem visvairāk attieksies Mērkaķa gada fenomens: ja arī būsi atradis trīs banānus, tiklīdz aizgriezīsies, tie var tev tikt atņemti... © Publicitātes foto

Ja aizvadītā gada atslēgas vārds bija «labi», tad no astroloģiskā viedokļa šis solās būt nepastāvīgs, un vismaz īstermiņā vinnētāji būs tie, kuri rīkosies kā pērtiķi. Tādu šo gadu redz pazīstamais astrologs Andris Račs. Tradicionāli jaunu gadu iesākam ar viņa redzējumu, ko mums sola 2016. gads.

Pēc Austrumu kalendāra aizvadītais bija Aitas jeb Kazas gads, precīzāk – Zaļās Koka Aitas (Kazas) gads. Tas turpināsies vēl līdz 8. februārim, kad pulksten 16.39 pēc Latvijas laika stafeti pārņems Ugunīgais Pērtiķis jeb Mērkaķis. Tas savā uzvaras gājienā ies līdz 2017. gada janvārim.

Attālinātas attiecības ar morāli

«Ja parasti savās prognozēs par dzīvniekiem ķīniešu horoskopā nerunāju, tad šis gads ir izņēmums, jo šis tiešām būs mērkaķu gads. Jo vairāk par to domāju, analizēju, jo vairāk saprotu, ka tas tiešām atbilst tam, kā mērkaķis uzvedas. Viņš ir nešpetns, viltīgs, gudrs, mētājas no zara uz zaru, izmanto visas izdevības, un attiecības ar morāli viņam ir attālinātas. Tāpēc šogad vismaz īstermiņā vinnētāji viennozīmīgi būs tie, kuri rīkosies kā mērkaķi un metīsies izmantot situāciju – piemēram, otra nevērību,» stāsta astrologs Andris Račs (astrologos.lv). Taujāts, vai mērkaķim ir arī kāda laba īpašība, astrologs atteic, ka veiklība arī ir laba īpašība. Tāpēc ieguvēji būs tie, kuri spēs domāt īstermiņā un ātri reaģēt. «Par ilgtermiņa plāniem šogad var aizmirst. Vēl vismaz pāris gadus visa pasaule dzīvos diezgan lielā haosā.»

Astrologs stāsta, ka šā gada otra iezīme ir tāda, ko astroloģijā sauc par Marsu. Šī planēta atbild par fizisku spēku, enerģiju, karošanu, aktivitāti. «Šogad karošanas spēki būs diezgan stipri, bet tas būs vairāk lokāls sajaukums. Diemžēl, bet labs piemērs ir Sīrija, kur visi karo ar visiem. Kā pērtiķu barā – it kā ir kopā, bet visi viens otram rauj kaut ko ārā no rokas.»

Var parādīties jauni karogi

Andris Račs uzsver: parasti Pērtiķa gadam nav ne vainas, bet šogad zvaigznes sastājušās tā, ka vaina tam ir. Tādā nozīmē, ka šis gads ir pakļauts arī ideoloģiskiem nemieriem. «Astroloģijā ir 12 un 29 gadu cikli, un, ja atsauksiet atmiņā laiku pirms 29 gadiem, šādi ideoloģiskie nemieri jau bija, un to rezultātā radās Latvija, parādījās « jauni karogi». Runājot līdzībās, mēs šogad dzīvosim 1987. gada situācijā. Es domāju – globāli. Un tas nozīmē, ka var parādīties jauni karogi. Tikai jāsaprot, ka šā gada vienīgā pastāvīgā īpašība ir tā, ka nekas nebūs pastāvīgs.»

Astrologs novērojis, ka šāda veida jukas parasti rada labu augsni apjukumam. Un, kad cilvēki apjūk, viņi meklē patiesību, pievēršas tās sludinātājiem. Un tas ir tikai dabiski, jo cilvēks nevar mūžīgi dzīvot neziņā. Taču patiesības sludinātāji ir dažādi. Viņi jau ir, un būs vēl vairāk.

Šā gada zvaigžņu stāvokli attiecinot konkrēti uz Latviju, astrologs apgalvo, ka nepastāvīgums, lai cik dīvaini tas nebūtu, mums ir diezgan izdevīgs. Tāpat kā toreiz, 1987. gadā. To der atcerēties. «Es negribētu teikt, ka latvietis ir tirgonis, kas ātri izmanto situāciju, bet – mēs esam kaut ko iemācījušies. Kad lielie vīri ar kaut ko netiek galā, mēs pa burzmu to izmantojam savā labā.»

Karavīru tranzīts rullēs

Runājot par globālo situāciju, Andris Račs saka: vienīgais labais, ko gada otrajā pusē sola zvaigznes, ir iespēja ieraudzīt dialoga pazīmes. Šobrīd to vispār nav, visi uzvedas kā mērkaķi – kliedz, runā reizē, apsaukā viens otru par muļķiem, bet neviens uz to nereaģē, jo viens otru nedzird. «Dialogs nenozīmē, ka Krievija, Amerika, Eiropa un Ķīna par kaut ko vienosies, jo ir absolūti skaidrs, ka nekāda vienošanās nevar būt. Bet – sarunāties vienmēr ir labāk, nekā nesarunāties.»

Un, lai arī Krievijas prezidenta zvaigžņu stāvoklis vienubrīd bija kļuvis ļoti kritisks, turpmāk tas tāds vairs nav. «Cilvēki ir ļoti naivi: viņi domā, ja kādu ilgi apsaukās par muļķi, viņš nokaunēsies, apdomāsies un mainīsies. Tas drīzāk izraisa pretēju reakciju, un tāpēc neko tamlīdzīgu arī neredzam.»

Andris Račs uzsver: ne tikai Latvijai, arī visai pasaulei ir jādomā, kā sadzīvot. Un pirmais, par ko jādomā, ir tuvējie kaimiņi, nevis tālie radi. Tas ir vispārzināms fakts. Un, lai arī nav patīkami būt par caurstaigājamo telpu, kādu brīdi mums tas būs jāpacieš. «50 gadus te uzturējās krievu armija, un bijām pieraduši. Vēsture jau neatkārtojas burtiski, es runāju līdzībās – braukāšana būs, tikai citi virzienikaravīru tranzīts rullēs.»

Jāgodā valsts patrioti

Andris Račs atklāj, ka ir diezgan patīkama prognoze tautas vienotībai. «Protams, te jāņem vērā mūsu raksturs – mums būt vienotiem nozīmē vismaz regulāri neapsaukāties. Es nesaku, ka būsim ļoti draudzīgi, bet ir gaidāma zināma konsolidācija. Nav jau labuma bez ļaunuma – bailes arī konsolidē. Bet ne tikai bailes. Ir vēl kas tāds, ko nevar un nevarēs izskaidrot neviens politiķis. Tā bija 1987. gadā, un tā varētu būt arī tagad. Lai lasītājs nepadomātu, ka nezinu vēsturi, paskaidrošu: Tautas fronte neradās 1988. gadā tukšā vietā, es pats biju to procesu dalībnieks no 1986. gada, un es zinu, ka lietas notika ātrāk. 1987. gadā mēs jau gājām Liepājā ar karogiem... Tātad – tajā, kas notiek tagad, ir zināmas līdzības, un to vajadzētu izmantot. Būtu labi, ja mums būtu Patriotisma ministrija. Un, ja mums būs gudrs premjers un viņam – gudri padomnieki, šo nemateriālo resursu vajadzētu izmantot. Jo tas jau arī ir viļņveidīgi – te tas ir, un te atkal nav. Būtu žēl, ja tas iztērētos tikai olimpiskajās spēlēs,» domā pieredzējušais astrologs.

Viņš uzskata: ir jābūt konkrētai mērauklai, kā godināt mūsu varoņus – jo, pavērojot, kā uzbūvēta pasaule, tautas varoņi ir nozīmīgs spēks, kas konsolidē valsti. «Es nedomāju par to, kurš izglābj slīkstošo. Es domāju, ka vaimanāšana, cik igauņiem viss ir labi, ir jau apnikusi. Igaunijā, piedodiet, ir mazāk valstij nelojālu cilvēku. Jautājums: cik ilgi mēs ar viņiem auklēsimies?! Ar cilvēkiem, kuri sistēmiski apzināti nemaksā nodokļus. Vecrīgā ir tik tādas mašīnas, kurām garām nevar paiet, jo nav vietas. Ja tu maksā nodokļus, tu sev tādu nevari atļauties, tāpat kā nevari atļauties maksāt par stāvvietu Vecrīgā. Tas ir skaidrs kā diena! Lai to atrisinātu, mums ir vajadzīgs sliktais policists, bet mums visos atbildīgajos amatos iestumtas sievietes, neviens vīrietis negrib iet karot... Bet ir vajadzīga kārtīga haizivs, lai nodokļu nemaksātāji beidzot sāk raustīties. Ar to es gribu teikt, ka labie varoņi ir jāgodā, bet sliktie, kuri sabotē Latvijas valsti... Nezinu, kā pieklājīgi pateikt, bet doma tāda, ka jāsoda ļoti bargi, lai citiem negribētos.»

Vissaulainākais prezidents

Ko rāda zvaigžņu karte – būs mums «labs premjers»? Andris Račs to ilgi pēta un tad saka: «Būs darbības un skaidrības cilvēks. Gribētos stiprāku, bet – diemžēl. Tomass Hendriks Ilvess [Igaunijas prezidents] jau arī nav nekāds supermens, bet viņš runā tā, ka visu var saprast.»

Ielūkojies arī mūsu prezidenta Raimonda Vējoņa zvaigžņu kartē, astrologs apgalvo, ka viņa reitingam apdraudējuma nav, tas ies tikai uz augšu. «Ja viņam nesakāps galvā, un viņš nesāks uzvesties tā, kā uzvedas, kad sakāpj galvā... Šī piebilde ir tikai pieklājības pēc, jo, visticamāk, tā nebūs. Maz ticams, ka ar viņu tā varētu notikt. Cita lieta bija ar Valdi Zatleru: viņš varēja izstrādāt ko negaidītu, jo – viņš vienkārši var izstrādāt ko negaidītu. Raimonds Vējonis uz to principā nav tendēts. Protams, ja cilvēks kļūst arvien populārāks, dzīvo greznākajā Latvijas pilī, viņam ir bāze, lai varētu sakāpt galvā, bet Raimondam Vējonim tādu pazīmju īsti nav. Un izskatās, ka viņš savā termiņā būs vissaulainākais prezidents. Kaut nu viņš to izmantotu, lai ko labu izdarītu, nevis būtu tikai labs cilvēks. Es jau neapstrīdu, ka viņš neko nedara, bet – mierīgiem cilvēkiem visu gribas mierīgi. Varbūt, ka tā arī vajag. Katrā ziņā, kamēr visi lamā valdību un Saeimu, tad vismaz prezidentu ciena, un tā arī būs. Vismaz tas ir labi,» domā astrologs.

Andris Račs piebilst, ka ir tikai divi cilvēki latviešu politikā, kuri, būdami raksturā miermīlīgi (V. VīķeFreiberga ir dominējoša rakstura), tautai var būt labi un tādi palikt – Aivars Lembergs un tagad arī Raimonds Vējonis. «Viņi abi ir vienkāršajā tautā mīlēti, tas ir zvaigznēs ierakstīts, un tur neko nevar mainīt.»

Slikts zvaigžņu stāvoklis

Jau pērnā gada nogalē papētījis Solvitas Āboltiņas zvaigžņu karti, Andris Račs atklāj, ka sliktākais zvaigžņu stāvoklis ir jau garām, bet, vēl būs vajadzīgs ilgs laiks rehabilitācijai.

Arī Laimdotai Straujumai pagājušogad bija ļoti slikts zvaigžņu stāvoklis. «No vienas puses žēl, ka cilvēkam ar tik sliktām zvaigznēm bija jāvada valsts, bet no otras puses jāizsaka cieņa, ka viņa vispār tik ilgi spēja noturēties. Viņai nebija labas zvaigznes jau tad, kad nāca piedāvājums kļūt par premjeri, bet – tas jau no cilvēka atkarīgs, kā viņš izmanto sev slikto zvaigžņu stāvokli.»

Ļoti labi zvaigznes šogad sastājušās finanšu ministram Jānim Reiram. «Ja viņu ievēlēs premjera amatā, viņš pēc gada būs ļoti populārs,» zvaigžņu kartē lasa pieredzējušais astrologs.

Taujāts, vai valstsvīri, pirms pieņemt svarīgus lēmumus, lūdz astrologa padomu, ņem vērā zvaigznes, Andris Račs pasmaida un atklāj, ka tas notiek reti. Tas daudz biežāk notiek atsevišķos sektoros – tie ir pašvaldību cilvēki, ierēdņi, kuri reāli kaut ko dara, kuri saskaras ar patikšanu vai nepatikšanu, ar iespējām un riskiem. Augstākajā līmenī tas nenotiek. «Mani tas neapbēdina, jo man jau nevajag, lai astrologi būtu pirmie, kas viņus vada. Mani apbēdina tas, ka nekas cits arī nevada šos cilvēkus. Ja vismaz Dievam viņi ticētu... Ja vismaz viņi paši saprastu, kam viņi kalpo...


HOROSKOPS 2016. GADAM (sastādījis Andris RAČS, astrologs) 

AUNS (21.03 – 20.04.)

Auns būs ieguvējs starptautiskos jautājumos, var drosmīgāk rīkoties tūrisma un eksporta sfērās. Arī izglītības jautājumos – var pabeigt iesākto vai iesākt ko jaunu, pat tad, ja tas ir grūti. Nemierīgāks laiks būs oktobris, kad varētu parādīties saasinājumi, bet gads kopumā vairumam Aunu būs stipri viduvējs, bez lieliem pacēlumiem vai kritumiem. Varbūt tikai tiem, kuri dzimuši aprīļa sākumā, gads būs jestrāks un pārsteigumiem bagātāks. Un viņi paši būs tie, kuri sev šos pārsteigumus sagādās, jo īpaši, ja ir 21, 42 vai 63 gadu vecumā (plus mīnus viens gads). Varētu būt, ka rudenī vai Auns izvirzīs kādas prasības, vai pret viņu izvirzīs kādas prasības. Auns, protams, uzskatīs, ka viņam ir taisnība, bet citi domās savādāk. Neprecētais Auns gada beigās var izdomāt, ka vajag sakārtot attiecības, taču tā vairāk būs kampaņa, kas līdz rezultātam īsti nenonāks. Bet mēģināt var.

Ieteikums: strādā, bet negaidi, ka kāds tevi par to uzreiz slavēs. Gandarījumu saņemsi vēlāk, pēc principa – dots devējam atdodas.

VĒRSIS (21.04 – 21.05.)

Vērsim veiksmīgs laiks, jo īpaši – maijā dzimušajam. Ja viņš vēl nav iesācis neko jaunu, tad jāsaņemas un – uz priekšu! Nekādi īpaši traucēkļi nav gaidāmi, ceļavējš ir labvēlīgs. Var izcelt atsevišķus mēnešus, kad Vērsis būs dusmīgāks, jo kādreiz viņš arī sadusmojas – tas varbūt būs februāris, varbūt arī jūnijs. Parasti jau Vērsim ir tikai viens dusmu iemesls: ja viņam ņem nost to, kas viņam pieder – vai sievu/vīru, vai naudu. Un tomēr – Vērsim šogad jādomā tā: uzvara ir mūsu! Jo tā arī būs.

Ieteikums: ja ir potenciāls, attīstīt radošumu. Ir veiksmīgs laiks to darīt.

DVĪŅI (21.05 - 22.06.)

Dvīnim diezgan pretrunīgs laiks, ar šķēršļiem un pārbaudījumiem. Dažus periodus pat diezgan aktīvi vajadzēs cīnīties vai arī – mukt. Kā nu kurš izvēlas problēmas risināt. Tā būs visu pavasari, arī tuvojoties mācību gadam. Pēc tam situācija strauji kļūs gaišāka, īpaši maijā dzimušajam Dvīnim gaidāms straujš pacēlums, un situācija mainīsies ļoti būtiski. Jūnijā dzimušajam šis laiks nebūs tik veiksmīgs.

Devīze: ko nevar celt, to nevar nest. Jāpadomā, vai tiešām jāuzņemas amati, slodze, pienākumi. Varbūt no kaut kā jāatsakās.

VĒZIS (22.06 - 23.07.)

Vēzim ieteicams palielināt drosmi, noticēt sev, jo īpašu iemeslu, kāpēc viņam kaut kas nesanāk, nav. Jūlija pirmajā dekādē dzimušajam Vēzim nevajadzētu izvēlēties ļoti ekstrēmas nodarbes, bet viņam ir jāizmēģina kas tāds, kas ļautu noticēt saviem spēkiem, tai skaitā – fiziskas aktivitātes. Īpaši pateicīgs laiks tam ir janvāris, arī jūnijs. Jāņu laiks Vēzim varētu būt gadā pats skaistākais un romantiskākais. Var jau sākt klausīties dziesmas par jūniju un jūliju – tā arī būs, kā tais dziesmās... Labs laiks iepazīties, iemīlēties un neskatīties atpakaļ uz zudušo mīlu, kas bija pirms entajiem gadiem. Dzīvot šodienā.

Devīze: nauda ir tepat pie kājām, vajag tikai pieliekties un to paņemt.

LAUVA (23.07 - 22.08.)

Var droši teikt, ka visām Lauvām ir beidzies diezgan liels un sarežģīts posms. Tagad laiks audzēt muskuļus, pelnīt naudu, pielikt pie algas, iegādāties ko lielāku un biezāku. Piemērots laiks uzņemties amatu, varu. Ļoti piemērots laiks pabeigt ko svarīgu, kas nu kuram tas ir – vai māja, vai mācības. Protams, Lauva var izmantot to, ka rokas ir brīvākas, un vienkārši paslinkot. Un Lauva arī var atļauties to izbaudīt nesteidzoties. Protams, izdarot tās lietas, kas jāpabeidz. Tikai februārī un jūnijā nevajadzētu ieplānot pašu svarīgāko, bet visā visumā – izaugsmes laiks.

Moto: pērc labāko, jo pērc taču sev!

JAUNAVA (22.08 - 23.09.)

Jaunavai būs daudz iespēju, un proporcionāli iespējām pieaugs arī pienākumi. Īpaši tas attiecas uz septembrī dzimušo Jaunavu. Augustā dzimušajai gan mazāk iespēju, gan mazāk problēmu. Protams, visu izšķir Jaunavas spēks, godkāre, kompetence un atbildības sajūta. Ja tas viss ir augstā līmenī, noteikti spīd paaugstinājums. Martā un augustā vajadzētu piekopt veco labo izvairīšanās politiku – vienkārši paiet malā un pagaidīt, līdz nemieri beidzas. Nevajag iet pirmajās rindās un cīnīties par taisnību. Tas pats ir spēkā attiecībās: Jaunava pat nemanīs, kā pieaugs viņas prasīgums. Tā nebūs sīkumaina piekasīšanās, tas skars fundamentālus jautājumus. Ieteikums: nededziniet aiz sevis tiltus, tie var noderēt. Vairāk izmantojiet apvedceļus. Gada nogalē vairumam Jaunavu varētu uzlaboties materiālā situācija. Daudzie pienākumi, uztraukums, sasprindzinājums, maz brīva laika – tas var ietekmēt veselību. Tāpēc vajag plānot brīvo laiku. Katrai Jaunavai ir savs veids, kā vislabāk atbrīvoties no stresa, un to tad arī regulāri vajadzētu darīt – lai būtu zirgā, nevis centrifūgā.

Ieteikums: skatieties pa labi, pa kreisi, uz priekšu, atpakaļ – jo visur ir iespējas, kas jāizmanto, un visur ir arī mērkaķi un nepatikšanas, no kā jāizvairās.

SVARI (23.09 – 23.10.)

Svariem ļoti labas gada beigas. Sākums paies diezgan mierīgā gaisotnē, tāpēc ieteikums atrast laiku apcerei, padomāt par kādiem lielākiem plāniem, ko sākt realizēt no septembra. Līdz tam dzīve nevis aizmirsīs par Svariem, bet liks mieru, netraucēs dzīvot. Un gada pēdējos četros mēnešos Svari izdarīs vairāk nekā pirms tam astoņos. Tāpēc ir vērts pamatīgi apdomāt kādu drosmīgāku ideju, to izauklēt un tad arī laist pasaulē. Tikai ap 15. oktobri dzimušajiem gads var nest straujākas un radikālākas pārmaiņas, pārējiem diezgan relaksēts laiks spēku uzkrāšanai.

Devīze: krājiet naudu benzīnam, pielejiet pilnu bāku un rudenī – gāzi grīdā!

SKORPIONS (23.10. – 22.11.)

Salīdzinot ar pēdējiem trim gadiem, šis noteikti būs patīkams. Daudz iespēju, kas jāizmanto. Tās var nākt caur projektiem, biedrībām, draugiem vai vienkārši – dzīve tās var piespēlēt dāvinājumu veidā. Ļoti ticams, ka daudzi Skorpioni pievērsīsies sportam. Vai tāpēc, ka grib kļūt slaidāki, vai vienkārši prieka pēc. Skorpiona atdzimšana pēc pāris gadu klusāka perioda var radīt citos izbrīnu, pat dusmas. Vai tiešām kāds bija tik naivs un domāja, ka Skorpions bija noguris?! Tā nemēdz būt. Viņš vienkārši atpūtās, un tagad mēs no viņa sagaidīsim ne gluži zilus brīnumus, bet viņš pārsteigs ar padarītā darba apjomu. Gada beigās Skorpionam ieteikums mazāk darīt pašam, vairāk organizēt, lai dara citi.

Ieteikums: turies kopā ar savējiem, jo kopībā ir spēks!

STRĒLNIEKS (23.11 - 22.12.)

Strēlniekam ir vislielākās ziepes, bet kā lai to saudzīgi pasaka?... Viņam visu gadu būs jānodarbojas ar savas dzīves strukturālu sakārtošanu. Jāatbrīvojas no liekā, kas traucē. Nevajadzētu baidīties pieņemt arī grūtāku lēmumu, lai pēc tam ilgtermiņā būtu labāk. Ja gads kopumā ir tāds, ka jādomā īstermiņā, tad Strēlniekam jādomā arī stratēģiski. Viss jāizsver, pirms uzņemties atbildību. Un jāuzņemas tik, cik tiešām spēj izdarīt. Noteikti nevajadzētu kalt pārāk drosmīgus plānus un ar vienu mēģinājumu atrisināt visu. Noteikti nevajag visas olas likt vienā groziņā, var būt izgāšanās. Ja izkritīs un saplīsīs dažas, tas nekas. Brīžam avantūristiskais Strēlnieka gars būs grūti grožos noturams, bet vienalga vajag. Sevišķi tas izpaudīsies augustā un septembrī, kad mēģinājumi pierādīt savu taisnību cilvēkiem, kuri to negrib dzirdēt, jau pēc definīcijas būs lemti neveiksmei. Tāpēc ieteikums to vienkārši nedarīt. Labā ziņa tāda, ka novembrī un decembrī parādīsies sabiedrotie, kur Strēlnieks atradīs stiprinājumu. Visdrīzāk tā būs kāda jauna nodarbošanās. Tāpēc, ja Strēlnieks vēl nav atradis sev hobiju, viņš var pamēģināt iet kādas līdz šim vēl nezināmas takas – vai dejot, vai dziedāt, vai apgūt auto vadīšanas prasmi.

Devīze? Gribas teikt: turies, vecīt! Bet tā laikam nevar. Tāpēc – Strēlniek, nepadodies!

MEŽĀZIS (22.12 - 21.01.)

Noteikti laimīgs gads. Gandrīz nemaz nebūs konfliktu. Straujākas izmaiņas varētu būt tikai dažiem Mežāžiem, kuri dzimuši ap 12. janvāri. Pārējiem – miera vējos. Patīkams mikroklimats darbā un mājās. Piemērots laiks ceļošanai, mācībām, arī radošām izpausmēm. Ja ir vēlēšanās nodzīvot gadu bez radikālām izmaiņām, tad oktobrī vajadzētu mazliet savaldīties un paklusēt, neteikt skaļi savu viedokli. Jo tas varētu izraisīt konfrontāciju, ko pēc tam būs grūti savākt. Tāpēc rudenī ieteicams atrast kādas fiziskas aktivitātes, kas ļautu izlādēt taisnīgas dusmas. Mežāzis parasti uzskata, ka kaut ko labu var sasniegt tikai ar grūtu darbu, bet šis gads viņam ļaus sasniegt kaut ko arī viegli. Tāpēc ieteikums to izmantot. Jo pienāks laiks, kad atkal būs grūti, un tad Mežāzis atkal būs priecīgs, ka ir iespējas sevi pārbaudīt..

ŪDENSVĪRS (21.01 - 19.02.)

Ūdensvīrs var ņemt kredītu, ja tāda vajadzība ir, lai uzlabotu dzīves apstākļus vai attīstītu biznesu. Var mēģināt piesaistīt resursus arī citādā veidā – vai ar investoru palīdzību, vai pārdodot kādas daļas. Ģimenes budžetā tas nozīmē vairāk ļaut pelnīt otrai pusei, un to var darīt dažādi – arī otru iedvesmojot. Līdz ar mācību gadu gaidāms liels pacēlums, optimisms. To veicinās arī apkārtējie notikumi. Arī mīlestībā septembris būs pats laimīgākais laiks. Uz rudeni ieteicams ieplānot lielāku ceļojumu, kas paildzinātu vasaru.

Devīze: pasaulē naudas ir diezgan, drosmīgāk vajag to izmantot! Tas gan vairāk attiecas uz uzņēmējiem. Bet parastam cilvēciņam? Domā pozitīvi, un domu spēks kopā ar labajām zvaigznēm palīdzēs to materializēt.

ZIVIS (19.02 - 21.03.)

Labs gads partnerībai, atbildības sadalīšanai. Noteikti nav vēlama pārslodze, nevajadzētu uzņemties pienākumus, kuri vai nav interesanti, vai jau zināms, ka nebūs spēka līdz galam pildīt. Svarīgi ir dzīvot vairāk šodienā un vadīties pēc apstākļiem, kas noteikti būs mainīgi. Ne visi no tiem būs ietekmējami no jūsu puses, tāpēc vairāk jāpielāgojas, nekā jācenšas pasauli mainīt. Dažubrīd Zivis būs neapmierinātas, un ar kādu straujāku rīcību vēlēsies situāciju izmainīt. Tas varētu būt vasaras beigās. Jā, pietiks ar to, ka mēģinās. Jo skaidrs, ka nekas tur nesanāks. Rudenī nepamatotās gaidas mazināsies, laiks kļūs mierīgāks, un Zivis spēs uztvert realitāti. Līdz ar to arī biežāk būs par ko pasmaidīt un just gandarījumu par notiekošo. Februārī dzimušajām Zivīm gada nogale nesagādās nekādas problēmas. Drosmīgāku plānu realizācijai labākais laiks ir janvāris, februāris un jūlijs. Devīze: pastāvēs, kas mainīsies! Zivis jau māk mainīt kursu, izslīdēt. Tāpēc ieteikums šogad būt gudrākām un izmanīgākām par makšķernieku – apēst slieku, bet uz āķa neuzķerties.