Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

Jūlijs. Vasaras auglības un izvērtēšanas laiks

© F64

Jūlijs jāpavada mierīgi, jo saimnieciskām aktivitātēm tas nav īpaši labvēlīgs. No astroloģiskā skatpunkta raugoties, drīzāk vajadzētu sakārtot dzīvi – censties atrisināt kādas ieilgušas situācijas un risināt attiecību jautājumus.

Lielāko jūlija daļu Saule atrodas Vēža zodiaka zīmē. Tas ir dabas pilnbrieda un auglības laiks, kurā daudz rāmuma un emocionālā dziļuma. Vēža zīmei ir svarīga dzimtas tēma, māju un savējo sajūta. 23. jūlijā pulksten 6.30 Saule ieiet Lauvas zīmē. Tās motīvi – artistiskums, vēlme un spēja spīdēt, izcelties un būt līderim. Lauvas zīmei raksturīgi galanti piedzīvojumi un miljons rožu, plaša sirds un karalisks vēriens. Ar šādām īpašībām būs apveltīti šajā mēnesī dzimušie bērniņi.

Saturniskās mācības

Vēl visu jūliju, līdz pat 2. augustam, likteņa lēmējs Saturns atradīsies tā dēvētajā retrogrādajā jeb atpakaļejošā kustībā (dabā retrogrāda kustība nepastāv. Tas ir vizuāls efekts, kas veidojas tāpēc, ka planētas kustas ar dažādu ātrumu).

Plašāks skaidrojums par šo periodu lasāms žurnāla Praktiskā Astroloģija jūlija numurā un to komentē vēdiskais astrologs Edmunds Višņevskis. Saīsinātā versijā būtība ir šāda: retrogrādais Saturns atsauc pagātnes ainas, atgādina par sen piedzīvotām situācijām un tajā pašā laikā gatavo augsni nākotnes karmiskajiem procesiem – tas seko jauniem notikumiem. Retrogrādā Saturna būtība ir radīt šķēršļus, bremzēt notikumus laikā un telpā, tas ir dzīves jēgas, karmisko uzdevumu un pienākumu uzraugs. Saturns liek mums izšķirot rokas bagāžu – domās, dzīvē, attiecībās, pieredzē. Tātad izvērtēšanai dots vēl vesels mēnesis, kura laikā jādzīvo godprātīgi, lai nesakrātu jaunus grēkus.

Neatstājiet novārtā sirdslietas

Sakārtot vajadzētu arī attiecību jomu, t. i., izrunāties ar mīļoto cilvēku, ja ir kādas problēmas, neskaidrās attiecībās ieviest skaidrību u. tml. To vajadzētu paveikt līdz 24. jūlijam, jo tad arī Venera ieņem retrogrādo stāvokli (kurā atradīsies līdz 5. septembrim). Šī planēta atbild gan par mīlestību, gan naudu, un līdz ar problemātisko stāvokli sirdslietās var būt dažādas piņķerīgas situācijas, vēsums, aprēķins un nesaprašanās.

Saimniekosim nesteidzīgi

Jūlijs saimnieciskiem darbiem nav īpaši labvēlīgs, taču, ja ir jāveic kas svarīgs, tad labāk to darīt mēneša pēdējā dekādē.

Sekmīgāks laiks jauniem darbiem, projektiem un pasākumiem ir tad, kad Mēnesim ir augošā fāze, un labi, ja tas atrodas Vērsī, Vēzī, Jaunavā, Mežāzī vai Skorpionā, kas tiek uzskatītas par saimnieciskām zodiaka zīmēm. (Mēness fāzes un novietojums zodiakā atrodams žurnāla Praktiskā Astroloģija Dārzkopības kalendārā.) Iepriekš minētajiem parametriem jūlijā atbilst 19. un 20. datums, kad dienas fonu nosaka pedantiskā un akurātā Jaunavas zīme. 24., 25. un 26. (dienas pirmā puse) jūlijs, kad Mēness atrodas lietišķajā Skorpionā, un 29. un 30. jūlijs, kad uzsvērta ir Mežāža zīme.

Savukārt retrogrādā Venera rada riskus tērēt vairāk, nekā iespējams nopelnīt. Tā ka – baudām vasaru un aktīvāku darbošanos plānojam uz rudens pusi.