Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Jāņos līgojam mierīgi

© F64

Latviešu tautas tradīcijas mudina Jāņos kārtīgi līgot, baudīt miestiņu un sieru, lēkt pāri ugunskuram un meklēt papardes ziedu gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Astroloģijā dienas piemērotību tām vai citām izdarībām skata citādāk, šajās svētku dienās valda mierīgākas noskaņas.

Sākam svinēt agrāk

Tā kā šajā gadā iekrīt daudz brīvdienu, ar mierīgu sirdi svinēšanu varam sākt mazliet agrāk. Piemēram, īstenais, astronomiskais vasaras sākums šogad ir 21. jūnijā pulksten 19.38. Tas ir laiks, kad diena un nakts vienādā garumā un kad diemžēl vasariņa jau sāk griezties uz ziemas pusi. Kopš senseniem laikiem saulgrieži uzskatīti par enerģētiski spēcīgu laiku, kad varam pie ugunskuriem un dabā sasmelties spēkus visam gadam. Tieši šajā dienā šur tur Latvijā tiek rīkoti saulgriežu un uguns rituāli. Kāpēc gan nepievienoties un nenosvinēt pēc īsti tautiskām tradīcijām? Tikai jāņem vērā, ka rituāliem ir liels spēks un tajos koncentrējas jaudīgas enerģijas, tāpēc ir jāzina, ko un kā darīt.

Saulīte Vēža zīmē

Reizē ar astronomisko vasaras sākumu astroloģijā sākas Vēža zodiaka zīmes ietekme, kas ilgs līdz 23. jūlija rītam. Uz dienu ritējumu tas nekādu īpašo ietekmi neatstāj, vien norāda, ka klāt ir vasaras pilnbrieda un auglības laiks. Turpmākā mēneša laikā dzimušie bērniņi pēc tā dēvētās Saules zīmes būs Vēži, un viņu personības izpausmēs, protams, būs arī šīs zīmes ietekme. Pēc vispārējiem raksturojumiem Vēža zīmei piemīt iekšēja inteliģence, vēlme pasargāt savu iekšējo pasauli, kā arī rūpes par savu dzimtu, māja, ģimene un savējie Vēzim ir ļoti svarīgi. Savas emocijas viņi pārsvarā patur sevī, bet var kārtīgi iespītēties un, ja viņus kaitinās, tad arī kārtīgi iekniebt ar spīlēm.

Mazie Jāņu bērni – Zivtiņas un Auniņi

Savukārt Jāņu nakts papardēs atrastie mazuļi, kas šajā pasaulē ieradīsies apmēram pēc deviņiem mēnešiem, būs dzimuši Zivju vai Auna zodiaka zīmē. Auns ir pirmā zīme Zodiaka aplī, kas ar pavasari aizsāk jaunu ciklu un arī dzīvē vienmēr vēlas atrasties priekšgalā. Savukārt Zivis ir apļa noslēdzošā zīme, kas paņēmusi sev no visām zīmēm pa krāsai, iegūstot daudzpusīgu emociju gammu un labu intuīciju.

Vairāk sarunu, mazāk lustes

Astroloģijā dienas gaitu daudzējādā ziņā nosaka tas, kādā zodiaka zīmē konkrētajā periodā atrodas Mēness (tas izlasāms, piemēram, žurnāla Praktiskā Astroloģija Dārzkopju kalendārā). Līgo vakarā Mēness būs Jaunavas zīmē, kam nav raksturīga lustēšanās, ballēšanās, liela sirsnība vai romantika un mīlestības tēma. Drīzāk cilvēki būs noskaņoti diskutēt, varbūt arī mazliet pastrīdēties, pierādīt savu viedokli. Tā kā Jaunavas zīmei ir aktuāls veselīgs dzīvesveids, tad – ēšanu un dzeršanu ar mēru! Nepārslogojiet punci.

Atzīšanās mīlestībā – pret rītu

Jāņu dienas rītā pēc pulksten 8 Saule ieiet harmoniju un līdzsvaru mīlošajā Svaru zīmē. Šāds dienas fons ir labs attiecību veidošanai, saskaņas meklējumiem un arī bildinājuma izteikšanai vai laulību slēgšanai.

Atsevišķi planētu stāvokļi rāda, ka Līgo vakarā un Jāņu dienā jābūt uzmanīgiem ar tehniku, uguni, nevajadzētu ekstrēmu sportošanu, nedrīkst pāri mēram aizrauties ar alkoholu un jābūt ļoti uzmanīgiem, ja tiek lietoti kādi medikamenti.

Līgojiet mierīgi un veselīgi, bez pārmērībām un trakulībām!