Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Kas ir saules zīme?

© Scanpix

Ar ter­mi­nu «Sau­les zī­me» ap­zī­mē to zo­di­aka zī­mi, ku­rā cil­vē­ka pie­dzim­ša­nas brī­dī at­ra­du­sies Sau­le. Tā no­rā­da uz per­so­nī­bas īpa­šī­bām un iz­paus­mēm.

Rie­tu­mu zem­ēs, tos­tarp Lat­vi­jā, uz jau­tā­ju­mu «Kas tu esi pēc ho­ro­sko­pa?» cil­vē­ki pa­ras­ti no­sauc tie­ši šo zo­di­aka zī­mi, at­šķi­rī­bā no In­di­jas, kur cil­vē­ki par sva­rī­gā­ko uz­ska­ta Mē­ness zī­mi (kas no­rā­da uz emo­ci­onā­lo pa­sau­li). Jo – Rie­tu­mu as­tro­lo­ģi­jā Sau­le ir sva­rī­gā­kais de­be­su spī­dek­lis. Tā pār­val­da Lau­vas zo­di­aka zī­mi, un tās ir vi­ņas «mā­jas» (as­tro­lo­gu va­lo­dā – do­mi­cils). Cil­vē­kiem, ku­ru pie­dzim­ša­nas brī­dī Sau­le at­ra­du­sies Lau­vas zī­mē, bie­ži pie­mīt ta­lan­ti un ra­do­šās spē­jas, per­so­nī­bas spēks un vi­ta­li­tā­te. Ja tur­klāt in­di­vi­du­āla­jā as­tro­lo­ģis­ka­jā kar­tē Sau­le ir la­bi as­pek­tē­ta, cil­vē­kam pa­tīk at­ras­ties uz­ma­nī­bas cen­trā, ie­ņemt lī­de­ra po­zī­ci­jas. Sa­vu­kārt, ja Sau­lei ir slik­tas kom­bi­nā­ci­jas (as­pek­ti), tad var būt augst­prā­tī­ba, lie­lī­ba, te­at­rā­lisms.

Auna zī­mē Sau­le arī ir spē­cī­ga (tā at­ro­das pa­aug­sti­nā­ju­mā jeb ek­sal­tā­ci­jā), tā ra­da mak­si­mā­lis­mu un vēl­mi paš­ap­lie­ci­nā­ties. Bet ne­ga­tī­vi stā­vok­ļi Sau­lei ir Ūdens­vī­rā (pre­tē­jā zī­me val­do­ša­jai jeb trim­da) un Sva­ros (kri­tu­mā jeb de­jek­ci­jā). Tē­lai­ni iz­sa­ko­ties, spo­ža­jam spī­dek­lim mi­nē­ta­jās zī­mēs ir grū­tāk iz­paus­ties, tā gais­ma ir no­slēp­ta. Ir grū­tāk dar­bo­ties uz pub­li­ku, pa­sniegt se­vi, iz­paust emo­ci­jas.

Sau­les zī­mes īpa­šī­bas at­tie­cas uz iek­šē­jo bū­tī­bu, ego. Sau­les stā­vok­lis zī­mē no­rā­da, kā cil­vēks iz­man­to iek­šē­jos spē­kus, ra­do­šās spē­jas sa­vai at­tīs­tī­bai un iz­paus­mēm. Sau­les zī­me iz­gais­mo at­tīs­tī­bas pa­kā­pi, uz ku­ras cil­vēks at­ro­das, un no­rā­da uz di­na­mis­ko gri­bas iz­paus­mi.