Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Kāds Tu esi pavārs?

© f64

Grā­ma­tā «As­tro­lo­ģi­ja vir­tu­vē» ap­ko­po­tas 165 re­cep­tes vi­sām ho­ro­sko­pa zī­mēm trim ēdienreizēm – bro­kas­tīm, pus­die­nām un va­ka­ri­ņām, rak­stu­ro­tas vi­su zo­di­aka zīm­ju pār­stāv­ju īpa­šī­bas un ēša­nas pa­ra­du­mi. «Mūs ie­spai­do ne ti­kai Sau­le, bet arī augošs Mē­ness, kas ak­ti­vi­zē emo­ci­jas un in­stin­ktus, un pie­vil­cī­bas pla­nē­ta Ve­ne­ra, kas ie­tek­mē dzī­ves vēr­tī­bas, no­sa­ka, kā­di ēdie­ni mums kat­ram garš­o, kā katrs no mums tos ga­ta­vo un kā cie­nā ci­tus,» rak­sta Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa. Grā­ma­tas pie­li­ku­mā ir ap­rak­stī­tas Ve­ne­ras un Mē­ness zī­mes un ie­spē­ja kat­ram no­teikt, kur tās at­ra­du­šās cil­vē­ka dzim­ša­nas brī­dī.

«Lai kā­das ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stā­vis jūs bū­tu, de­cem­brī tie­ši pirms Zie­mas­svēt­kiem iz­la­siet Strēl­nie­kam do­mā­tos pa­do­mus un eks­pe­ri­men­tē­jiet ar vi­ņa ie­cie­nī­ta­jām re­cep­tēm! Sa­vu­kārt Zie­mas­svēt­ku lai­kā un jaun­ā ga­da pir­ma­jā mē­ne­sī iz­mē­ģi­niet Me­žā­ža re­cep­tes. Va­sa­ras saul­grie­žos, ap Jā­ņu die­nu, pa­la­siet par Vē­zi un ie­prie­ci­niet se­vi ar vi­ņa re­cep­tēm! Ru­de­nī, kad sā­kas sko­las laiks, ga­ta­vo­jiet Jau­na­vas gau­mei at­bil­sto­šus ēdie­nus. Kat­rai zī­mei at­bil­sto­šais ēdiens ir sais­tīts ar at­bil­sto­šu ga­da­lai­ku,» ie­sa­ka as­tro­lo­ģe.

AUNS – mal­tī­ti pa­ras­ti bau­da no sa­vas mī­ļās skār­da krū­zes vai bļo­di­ņas. Lab­prāt iz­mē­ģi­na vi­su. Ie­spē­jams, ka Auns pir­mais mie­lo­jās ar zu­ti un no­gar­šo­ja su­ši – ie­ras­tās stei­gas dēļ ap­ēda zi­vi pirms tās pa­ga­ta­vo­ša­nas.

VĒR­SIS – lab­prāt bau­da tē­ju un vī­nu. Vir­tu­vē vi­ņa dzī­vei ir gal­ve­nā lo­ma. Vī­rie­tim ir lie­la ie­spē­ja kļūt par šef­pa­vā­ru.

DVĪ­ŅI – pa­tīk just, kā pul­sē dzī­ve. Vien­lai­kus spēj ga­ta­vot mal­tī­ti, ar vie­nu aci ie­ska­tī­ties grā­ma­tā, lai uz­zi­nā­tu, kā bei­dzas ro­māns, ru­nāt pa mo­bi­lo tele­fo­nu un vēl arī ska­tī­ties tele­vi­zo­ru. Vi­ņi pat la­sa grā­ma­tu vir­tu­vē. Vi­ņu bū­tī­bai at­bilst Sau­les dzel­te­nā krā­sa.

VĒ­ZIS – lab­prāt uz­tu­ras mā­jās un saim­nie­ko vir­tu­vē. Ēdie­nu vis­pirms bau­da ar acīm, gā­dā, lai bū­tu pilns le­dus­ska­pis. Ko­pī­ga mal­tī­te, pēc vi­ņa do­mām, ir svē­tīgs ri­tu­āls.

LAU­VA – no rī­tiem ir možs un at­pū­ties. Auna ie­tek­mē lab­prāt bau­da ka­fi­ju un sar­kan­vī­nu, bet Dvī­ņu ie­tek­mē – bal­tvī­nu. Vi­ņam pa­tīk būt la­bā ga­ra­stā­vok­lī, tā­pēc pirms pus­die­nām se­vi pa­lu­ti­na ar ka­fi­jas vai tē­jas pau­zi.

JAU­NA­VA – ie­tei­ca­mas tē­jas, īpa­ši zā­ļu tē­jas. Var iz­iet par­kā un tur ap­ēst sa­vas līdz­pa­ņem­tās pus­die­nas, pie rei­zes at­pū­šo­ties. Garš­o kar­tu­pe­ļi un ga­ļa, bet vi­ņa spēj no­vēr­tēt arī augst­āka la­bu­ma vī­nus un iz­smal­ci­nā­tus sal­dos ēdie­nus.

SVA­RI – pa­ši uz­klās ga­lu, no­liks li­nu sal­ve­ti, ie­lies sev vī­nu, ie­slēgs mū­zi­ku, tad uz­vilks mā­jas čī­bas un ju­tī­sies kā dievs. Čak­lā­kie bro­kas­tu gal­du šad tad uz­klāj jau ie­priek­šē­jā va­ka­rā.

SKOR­PI­ONS – vis­la­bā­kais lī­dzek­lis, kā aiz­dzīt mie­gu, ir kār­di­no­ša bro­kas­tu smar­ža – ka­fi­ja, cepts šķiņ­ķis ar olām vai grauz­dē­ta fran­ču mai­ze.

STRĒL­NIEKS – pa­tīk gan kla­sis­ka, gan ne­pa­ras­ta ēdien­kar­te – no vi­sa viņš no­gar­šos pa ga­ba­li­ņam, prie­cā­jo­ties gan par uguns­ku­rā cep­tu brie­ža ga­ļu, gan par pel­nos cep­tiem kar­tu­pe­ļiem.

ME­ŽĀ­ZIS – ne­pa­tīk ag­ri cel­ties, pa­mo­dies snie­dzas pēc ūdens mal­ka, apel­sī­nu su­las vai ka­fi­jas. Olas tiks vā­rī­tas pre­cī­zi piec­as mi­nū­tes, tos­ter­mai­zes būs per­fek­ti glī­tas un zel­tai­nas.

ŪDENS­VĪRS – mal­tī­šu ga­ta­vo­ša­na ir kā me­di­tē­ša­nas veids. Vir­tu­vē viņš ie­vieš pa­vār­māk­slas jau­ni­nā­ju­mus un meis­tar­sti­ķus, dar­bo­da­mies kā Tra­kais Pro­fe­sors – meis­ta­rī­gi ga­ta­vo dī­vai­nus ēdie­nus.

ZIVS – pirms bro­kas­tīm ie­mal­ko kā­du ta­si tē­jas vai ka­fi­jas, lai pil­nī­bā pa­mos­tos. Vi­ņām ie­tei­cams ie­sa­la dzē­riens, kas ba­gāts ar vi­ta­mī­niem vai pro­te­īniem. Zi­vīm jā­rū­pē­jas par ve­se­lī­gu uz­tu­ru.