Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Gaidām Saules aptumsumu

© Scanpix

Saules un Mēness aptumsumi notiek pāris reižu gadā, un šie periodi tiek uzskatīti par īpašiem – kad atdot karmiskus parādus, sakārtot un atrisināt ieilgušas problēmas, attīrīties un sagatavoties kam jaunam.

Saules aptumsums notiks nākamnedēļ naktī no 23. uz 24. oktobri. Ja iepriekšējās nedēļas bijušas nemierīgas, saspringtas, ja ar jums notikuši neizprotami notikumi, dzīvē atgriezušies kādi pagātnes cilvēki, nācies pārvarēt grūtības un atrisināt ieilgušas problēmas, tad, ņemot vērā astroloģiskos stāvokļus, var teikt, ka tam vajadzētu palikt pagātnē.

Sauli aprij pūķi un bruņrupuči...

Aizraujoša publikācija par Saules aptumsumiem, ar tiem saistītām leģendām un dažādu tauru rituāliem lasāma žurnālā Praktiskā Astroloģija. Daudzviet pasaulē ļaudis uzskatīja, ka aptumsuma laikā Saule tiek apēsta. Ķīnieši, piemēram, bija pārliecināti, ka pie visa vainīgs ir izsalcis pūķis – ugunsrijējs. Pēc maltītes viņš dodas pastrādāt dažādas nelietības, reizēm iznīdējot ražu, nolaupot valdnieka meitas vai spļaujot uguni uz cilvēkiem. Savukārt indiešiem ir mīts par dēmonu Rahu, kurš savulaik bez atļaujas nobaudījis mūžīgās dzīvības un nemirstības nektāru. Saule un Mēness, kuri redzējuši šo pārkāpumu, par to pasūdzējušies augstākajiem dieviem, kuri sodījuši dēmonu, nocērtot tam galvu. Taču bijis jau par vēlu, nektāru nobaudījusī galva bija iemantojusi nemirstību un laiku pa laikam sūdzmaņiem atriebjas, tos apēdot. Citviet bija savi, lokālie ļaundari. Latīņamerikas indiāņi, piemēram, uzskatīja, ka Sauli aptumsuma laikā aprij jaguārs, bet Vjetnamā bija pārliecināti, ka to dara milzīgs bruņrupucis, izpētījis publikācijas autors Māris Krūmiņš.

Tautu ticējumi

Dažādām tautām ir dažādi ticējumi par to, kas darāms vai nav darāms Saules aptumsumu laikā. Mūsdienās lielākajai daļai no tiem ir tikai etnogrāfiska nozīme, bet būtisks izņēmums ir hinduisti – dienās, kad Indijā ir novērojams Saules aptumsums, iespējams pārliecināties par to, ka miljoni, pat desmitiem miljonu cilvēku stingri seko savu priekšteču izstrādātajiem rituāliem. Viens no tiem – rituāla mazgāšanās svētās upes Gangas ūdeņos, raksta Praktiskā Astroloģija.

Astroloģiskie tulkojumi

Astroloģijā tiek uzskatīts, ka aptumsumu dienas ir īpašas. Un cilvēkiem, kas dzimuši aptumsumu periodā (un it īpaši starp tiem), ir nolemts notikumiem bagāts dzīves ceļš. Turklāt tāda kā misija – daudz atdot sabiedrības labā (lielākā vai mazākā mērogā). Ļoti bieži aptumsumu ietekmē dzimušie cilvēki ir spilgtas, stipras personības. Ja tāds cilvēks ieņem augstu amatu, var gadīties, ka tieši viņš ir tas, uz kuru gulstas ļoti liela atbildība un kam jāpieņem izšķiroši lēmumi.

Saules aptumsums ir enerģētiski ļoti spēcīgs brīdis. Ja kaut ko šajā laikā paveiksim, sekas būs jūtamas vēl ilgi. Tāpēc ir vērts apdomāt, pirms ķerties pie darbiem. Ja cilvēkam ir pozitīvs horoskops un viņš vēlas veikt labus darbus, tad var riskēt, tomēr kopumā labāk atteikties no jaunu projektu uzsākšanas, skaidrots Horoskopu pasaules mājaslapā. Veselības ziņā šis nav labs laiks, jo pastiprinās hroniskās kaites, saasinās esošās. Iespējamas sirds, asinsvadu slimības, jo Saule ir Lauvas zīmes valdošā planēta, savukārt Lauva cilvēka organismā atbild par sirdi, asinsvadiem. Jāievēro mērenība dzīves stilā, nedrīkst pārēsties, nav vēlams lietot alkoholu, pārmērīgi sportot. Pastiprināta uzmanība jāpievērš problēmu zonām.