Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Vācija liek Eiropā atsaukt vairāk nekā 700 000 "Mercedes-Benz" automobiļu

© Scanpix

Vācija likusi autobūves uzņēmumam "Daimler" atsaukt aptuveni 774 000 "Mercedes-Benz" automobiļu, šādu lēmumu skaidrojot ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru izmantošanu.

"Federālā valdība dos tūlītēju rīkojumu par oficiālu [automašīnu] atsaukšanu, ņemot vērā pretlikumīgu falsificēšanas programmatūru izmantošanu," pirmdien norādīja Vācijas transporta ministrs Andreass Šeuers.

Viņš piebilda, ka šis atsaukums galvenokārt aptver "Vito" mikroautobusus, kā arī ar dīzeļdzinējiem aprīkotas GLC apvidus automašīnu un C klases sedanus.

"Daimler" preses pārstāvis apstiprinājis informāciju par automobiļu atsaukšanu.

Kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūras izmantoja Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen", kas 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

Kopš 2015.gada arī citi Vācijas autoražotāji bijuši spiesti atsaukt automobiļus saistībā ar falsificēšanas programmatūru izmantošanu, taču neviens uzņēmums līdz šim nav atzinis tik masveidīgu krāpšanos kā "Volkswagen".