Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Lietuva plāno trīskāršot Klaipēdas ostas kapacitāti

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Tuvāko piecu gadu laikā plānots sākt Klaipēdas pilsētas ostas paplašināšanas darbus, Vācijas pilsētā Leipcigā notiekošā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskā transporta foruma (ITF) laikā pastāstīja Lietuvas satiksmes un sakaru ministrs Roks Masjulis.

Viņš atklāja, ka Lietuva plāno trīskāršot Klaipēdas ostas kapacitāti. "Mēs plānojam trīskāršot Klaipēdas ostas kapacitāti. To plānots darīt, lai mums būtu gatava infrastruktūra nākotnes kravām, raugoties jau 50 gadu perspektīvā. Patlaban turpinām diskutēt ar Klaipēdas pašvaldību, lai jau tuvāko piecu gadu laikā varētu veikt reālus paplašināšanas darbus," teica Masjulis.

Lūgts komentēt, vai un kā šī plāna īstenošana varētu saasināt Latvijas un Lietuvas konkurenci, Masjulis pauda, ka šī plāna realizēšana nevarētu būtiski to ietekmēt, skaidrojot, ka abām valstīm ir savi pārvadājumu virzieni un galamērķi.

Tikmēr attiecībā uz situāciju ar kravu pārvadājumiem Masjulis norādīja, ka Baltijas reģionā tranzīts joprojām "turpina ciest" no tā, ka Krievija pārvirza kravas uz savām ostām. Tiesa, pēc viņa teiktā, kravu pārvadājumu apmērus ir iespējams noturēt esošajā līmenī, fokusējoties uz iekšzemes pārvadājumu audzēšanu, kā arī piesaistot caur Poliju un Baltkrieviju vestās kravas.

Ikgadējais OECD transporta forums notiek Vācijas pilsētā Leipcigā no 22. līdz 25.maijam.