Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Reiz slavenais Latvijā radītais "Ask.fm" cietis milzu zaudējumus

© BBC

Laikraksts Irish Independent ziņo, ka uzņēmuma, kurš tagad pārvalda bēdīgi slaveno sociālo portālu Ask.fm, ieņēmumi pagājušajā gadā samazinājušies gandrīz uz pusi līdz 5,5 miljoniem eiro.

ASV interneta gigants Ask.com iegādājās Latvijā izveidoto Ask.fm 2014. gadā pēc tam, kad tā dibinātāji un īpašnieki Iļja un Marks Terebini tika ierauti strīdos un diskusijās, kurās viņu izveidotā vietne tika vainota vairāku pusaudžu pašnāvībās ASV, Lielbritānijā, Īrijā un citās valstīs.

2010.gadā Latvijā izveidotais portāls Ask.fm ir viens no populārākajiem sociālajiem tīkliem pasaulē, kurā anonīmi var uzdot jautājumus un uz tiem sniegt atbildes. 2013.gadā “Business Insider” vēstīja, ka Ask.fm ir apmēram 65 miljoni lietotāju, no kuriem puse ir nepilngadīgi. Saistībā ar emocionālo teroru vietnē pašnāvību izdarījuši vismaz deviņi pusaudži.

Divas īru pusaudzes izdarīja pašnāvības 2012. gadā pēc tam, kad tika pakļautas kiberterorizēšanai Ask.fm.

Pēc īpašnieku maiņas portāls tika pārcelts uz Dublinu un jaunie īpašnieki veica vairākus pasākumus, lai “ievērojami uzlabotu” bērnu aizsardzību vietnē.
Tagad Ask.fm darbojas drošības konsultatīvā padome, ir uzlabotas drošības funkcijas un uzņēmums apgalvo, ka drošība joprojām ir vietnes galvenā prioritāte.

Kompānijas Ask.fm Europe Ltd Uzņēmumu reģistrā iesniegtais pārskats liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmējdarbības radītie zaudējumi bijuši 4,9 miljoni eiro, tomēr uzņēmums reģistrējis 4,6 miljonu eiro peļņu pirms nodokļu nomaksas. Uzņēmuma ieņēmumi samazinājušies par 48 % - no 10,4 miljoniem eiro iepriekšējā 14 mēnešu periodā līdz 5,5 miljoniem eiro pagājušajā gadā.
Pārskatā pievienotajā piezīmē norādīts, ka uzņēmums pilnībā ir atkarīgs no kreditoru finansiālā atbalsta, jo īpaši no saviem kolēģiem meitasuzņēmumiem.

Avots: Baltic-ireland.ie